Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. Po szpitalu

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 07, 2009 17:20 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

Mrubis odszedl... Obrazek

[']

Brykaj, Mrubisku, po Tęczowych łąkach...

Twój Mru

viewtopic.php?f=1&t=95302&p=4887225#p4887225
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon wrz 07, 2009 18:34 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

KarolinaS pisze:matko...dopiero znalazłam wątek i od godziny nie mogę się pozbierać...

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

żałuje że dopiero teraz, ale od teraz będę systematycznie zaglądać :mrgreen:

no i witam wszystkich :oops:

Witamy :)
Fakt, pozbierać się czasem trudno przy tylu jednostkach specjalnych 8)
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Pon wrz 07, 2009 18:36 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

Wielbłądzio pisze:A Pluszak zwalił dziś sobie na tyłek i ogon ciężką klapę od kibla. Niby to chyba dobrze, że oberwał w dupsko, a nie w głowę :roll: ..., ale przecież gdyby nawet, to w tej jego biednej głowinie naprawdę nie miało co ucierpieć :roll: :crying:

A co, też kontroluje proces sprzątania w kuwetach?
Bulwa często miewa takie ciągoty a'la sanepid. Już nie wspominam, że obok niego pcha się wielki gruby czarny kretyn, jęcząc o wodę :roll:. A jak spuszczam wodę, to dopiero jest atrakcja.
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Pon wrz 07, 2009 18:45 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

Dorota pisze:Mrubis odszedl... Obrazek

[']

Brykaj, Mrubisku, po Tęczowych łąkach...

Twój Mru

viewtopic.php?f=1&t=95302&p=4887225#p4887225

Zajrzałam, piękny był z niego kocio... :cry:

Mrubisku - [']
Bądź szczęśliwy i niech już nic nie boli.
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Wto wrz 08, 2009 2:57 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

behemotka pisze:
Wielbłądzio pisze:A Pluszak zwalił dziś sobie na tyłek i ogon ciężką klapę od kibla. Niby to chyba dobrze, że oberwał w dupsko, a nie w głowę :roll: ..., ale przecież gdyby nawet, to w tej jego biednej głowinie naprawdę nie miało co ucierpieć :roll: :crying:

A co, też kontroluje proces sprzątania w kuwetach?
Bulwa często miewa takie ciągoty a'la sanepid. Już nie wspominam, że obok niego pcha się wielki gruby czarny kretyn, jęcząc o wodę :roll:. A jak spuszczam wodę, to dopiero jest atrakcja.

Że bywa i dziadkiem klozetowym, to jeszcze inna historia :roll:
Kiedy tylko zobaczy, że któreś skorzystało z kuwety, natychmiast z wielkim zamachem zabiera się do zakopywania i nie ustaje w trudach aż do chwili, kiedy zwyciężona zwlekam się z łóżka/sprzed kompa sama posprzątać :twisted:
Dosyć często zdarza mu się też niestety wdeptywać w to, co ktoś inny zrobił :crying: :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt wrz 11, 2009 14:25 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

Słuchajcie - pit bulle, rottweilery, bullterriery, owczarki kaukaskie... to wszystko pikuś, to wcale nie są trudne do okiełznania zwierzęta. Za to takie potwory, o:
Obrazek Obrazek Obrazek
stanowią realne zagrożenie dla zdrowia i życia :!:
Przestrzegam: wypatrujcie tych szatańskich błysków w złowieszczo wytrzeszczonych oczkach, tych podstępnie wykrzywionych wąsów. Może się okazać, że Wy też macie w domu potencjalnego mordercę.

Otóż gówniary są chore. Leczymy od dzisiaj już tylko w domu (tabletki + krople + scanomune wstrzykiwana dopyszcznie), ale przez trzy dni chodziliśmy na zastrzyki... i dramat, tragedia, armageddon :strach: :strach:. Niewdzięczne szczyle są miłe, mruczące oraz bezkonfliktowe dokładnie do momentu wbicia igły; wtedy następuje błyskawiczna transmutacja w ośmionożne tygrysy z pułapkami na niedźwiedzie zamiast pysków. Gryzą, drapią, walczą, wiją się i wrzeszczą tak, że ludzie z zewnątrz zaglądają do lecznicy w poszukiwaniu kata niewinnych kociątek :oops: :roll:
A to małe upierdliwe #@&%$@# widoczne na zdjęciach przedwczoraj tylko mnie pogryzło, za to wczoraj, trzymane w powietrzu, wyrwało się z uchwytu 2 osób i wykonało efektowny skok a'la ninja, zakończony wbiciem pazurów w moją głowę.

Może mi ktoś przypomnieć, PO CO właściwie trzymam te padalce :?: Pomijając skórki, bo to jednak nie jest opłacalny biznes :crying:

GŁĄBY (z kalafiora) żrą. To już trąci kanibalizmem… :twisted:
I zagryzają drewnianymi sowami.
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Pt wrz 11, 2009 14:58 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

behemotka pisze:A to małe upierdliwe #@&%$@# widoczne na zdjęciach przedwczoraj tylko mnie pogryzło, za to wczoraj, trzymane w powietrzu, wyrwało się z uchwytu 2 osób i wykonało efektowny skok a'la ninja, zakończony wbiciem pazurów w moją głowę.

Miałam na tymczasie coś tego samego gatunku. Ale trafiło do DS i wyrosła z niego taka oto królewna:
http://img522.imageshack.us/img522/613/img0114a.jpg
http://img40.imageshack.us/img40/9418/img0118ag.jpg

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt wrz 11, 2009 15:06 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

seidhee pisze:
behemotka pisze:A to małe upierdliwe #@&%$@# widoczne na zdjęciach przedwczoraj tylko mnie pogryzło, za to wczoraj, trzymane w powietrzu, wyrwało się z uchwytu 2 osób i wykonało efektowny skok a'la ninja, zakończony wbiciem pazurów w moją głowę.

Miałam na tymczasie coś tego samego gatunku. Ale trafiło do DS i wyrosła z niego taka oto królewna:
http://img522.imageshack.us/img522/613/img0114a.jpg
http://img40.imageshack.us/img40/9418/img0118ag.jpg

Piękna ciemnotka :wink: :1luvu: (ja kocham czarne miłością automatyczną i bezgraniczną...).
Ta wstrętna karlica też jest przemiła i wyjątkowo namolna w roli przytulanki, naprawdę 8). Tylko kłucie w zadek powoduje katastrofalne reakcje :evil:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Pt wrz 11, 2009 20:50 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

behemotka pisze:GŁĄBY (z kalafiora) żrą. To już trąci kanibalizmem:twisted:

Zakrztusiłam się winem :ryk: :ryk: :ryk:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 16, 2009 20:44 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

Skórę od awokado żre :roll: . Julek.
Miąższ zżarłam uprzednio sama, nie sądziłam, że powinnam była kotecka poczęstować :roll: :oops:

Wielbłądzio

Post » Czw wrz 17, 2009 9:08 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

No widzisz, jak niewiele wiesz o potrzebach zwierzątków :mrgreen:
Ja oczywiście znam się doskonale, nawet odnoszę sukcesy w TRESURZE KOTKÓW :piwa: :dance:

Na razie efekty mam z najmądrzejszym (no dobra… jedynym mądrym :oops:) oraz najgłupszym egzemplarzem.
Paskuda uczę zasadniczo jednej komendy (naturalnie wypowiadanej z należnym respektem i szacunkiem): „Nie bij psa”. Z drobnymi wariacjami, jak „Nie bij Kulki”, „Nie bij Bulwy”, „Nie bij brata” czy „Nie bij dzieci”. I wiecie, że działa? :D No, nie zawsze. Ale jeśli nie ma prawdziwej ochoty komuś przywalić, tylko tłucze tak z nudów/dla zabawy, to na moją prośbę rezygnuje :). Nie ma to jak siła przekonywania :smokin:

Za to Bulwik zaczyna reagować na hasło „ZABIJĘ”, wyrzucane ze zgrzytem spomiędzy zaciśniętych zębów po tym, jak kolejne przedmioty gwałtownie zmieniają swoje miejsce pobytu – najczęściej w kierunku pionowym, ze zwrotem w dół.
Winowajca ucieka pod łóżko i siedzi tak z wystającymi wąsami, czekając, aż rozproszy się para uciekająca z moich uszu. A parę minut później przyłazi, uwala mi się na kolanach, włącza motorek i żąda miziania. I jak tu go ukatrupić? :roll: :placz:

Gotowanej marchewki nie żrą. One ją wchłaniają, połykają w całości, asymilują porami skóry.
Gdy kroję marchew na plasterki i mniejsze kawałki, futra zachowują się tak, jakbym porcjowała mięcho 8O - drą ryje, wdrapują się po moich nogach, wskakują pod nóż (może to wykorzystam? :twisted:). Wczoraj na osiem sztuk trzody poszły dwie duże marchewki i dwie mniejsze 8)
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Czw wrz 17, 2009 11:45 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

kocham te koty...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw wrz 17, 2009 12:02 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

Marchew tańsza od mięsa... 8)
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Czw wrz 17, 2009 13:07 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

jopop pisze:kocham te koty...

Ja też. Czasami 8)
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Czw wrz 17, 2009 13:15 Re: Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. foty, konkursy...

marta79 pisze:Marchew tańsza od mięsa... 8)

Właśnie zauważyłam. Ciekawe, czy w ramach oszczędności da się je przestawić na wegetarianizm :wink:
Białko niby potrzebne jest do rozwoju mięśni, ale przecież te lenie patentowane całymi dniami leżą i śpią, ewentualnie leżą i myją się, albo leżą i odpoczywają po umyciu się :roll:. To po co im białko? Naukowcy twierdzą co prawda, że przydaje się jeszcze do pracy mózgu, ale... ekhem, dobra, kończę temat :twisted: :twisted:

Kazan kopie dziecko :lol:. Bo mu poluje na tylne łapy.
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

[poprzednia][następna]