» Pt wrz 11, 2009 12:19
Re: S.K.NIEKOCHANE XI-znów totalne zapchanie
Dziewczyny, chyba nie ma potrzeby zakładania nowego wątku, ale potrzebuję porady. Mam w domu 7 - letnią kastrowaną kotkę i od kwietnia Stokrotkę z Niekochanych 5 letnią. Moja kotka za nią nie przepada, ale się tolerują. Niedawno pojawił się pewien problem - koopy poza kuwetą, od czasu do czasu. To w ciągu jakiegoś ostatniego miesiąca, u ojca pomaga w sprzątaniu pani i ona o tym mnie poinformowała. 2 koopy pod łóżkiem u ojca, jedna na parapecie. Jedną chyba starą odkryłam u siebie pod łóżkiem ( są tam pudła na rzeczy) wcześniej nie zauważałam. Nie wiem, która z nich zostawia takie niespodzianki i dlaczego. Żwirek ten sam od dłuższego czasu, siku idzie w toaletę. Nie wiem czy gdzieś jeszcze nie ma takich niespodzianek, jest sporo zakamarków w domu. Boję się, żeby nie przeszło to w przyzwyczajenie. Postawić dodatkową kuwetę? Są po jednej u mnie i u ojca
Do tej pory nie było takich problemów, koopy są normalne, to nie jakaś biegunka. Koopy pod łóżkiem to przygoda z ostatnich dwóch tygodni. W środę byłam ze Stokrotką u weterynarza, bo cały wtorek była bardzo osowiała, przypadkowo zamknięta w łazience skakała na drzwi bałam się, że się nie pobijała. Dostała zastrzyk przeciwzapalny, antybiotyk, bo ma nadżerki w pyszczku i drugie odrobaczenie.
Już jest ok, nie było wiadomo co dolegało, bo jelita w porządku, żadnych urazów, trochę był wzdęty brzuszek.
Poradźcie co obserwować itd. Szczególne pytanie do Loli_ czy Stokrotce zdarzały się u niej koopy poza kuwetą.
Może rezydentce się coś odmieniło, nie mam pojęcia