Moderator: Moderatorzy
mokkunia pisze:pixie65 a mogę się uśmiechnąć o link do tego wątku? Bo nas czeka zabieg usuwania korzeni po zębach u naszej nerkowej Patty i chciałabym wiedzieć jak najwięcej, żeby jej nie zaszkodzić.
Prążek pisze:tą pierwszą jedzą ale często się moim przejada, może przez to że pasztet?
z tą drugą nie mam doświadczenia, spróbuj i podziel się opinią![]()
beaphar też się przejada,
animonda też ale rzadziej,
hills raczej się nie przejada ale kupuję tylko ten niby "kawałki w pasztecie"
royal przejada,
właściwie na każdą na początku rzucały się
może spróbuj przy okazji i tą:
Trovet RID (renal insufficiency diet) puszka dla kota
jest tam opis że kotka ją uwielbia
AlkaM pisze:pixie65 pisze:Moje koty dostają karmę "nerkową" (teraz Trovet kiedyś Hill's g/d) tylko jako uzupełnienie diety.
Trovet nie zapewnia minimum bialka kotom i dlatego nie powinnien byc podawany zadnym koyom, ani nerkowym ani innym. No chyba , ze zmienili formule, bo ja sprawdzalam Trovet rok temu. Trovet ma mniej bialka niz wszystkie inne znane mi karmy nerkowe. Hill's', RC Renal, Purina renal maja wicej bialka niz Trovet. Bialko w karmie musi stanowic minimum 26%, Trovet ma mniej.
JaEwka pisze:No ja właśnie kupiłam na spróbowanie animonde (je aż sie uszy trzęsą) trovet, i Ekunabe ale tych jeszcze nie zdarzyłam jej dać. A niestety zamawiałam z krakvetu i niedawno sobie zaczęłam animalie przeglądać gdzie mają o wiele większy wybór. A zapytałam się konkretnie o te dwie bo pierwszy raz takie widziałam
![]()
Więc zamówię jej też te i z puriny zobaczymy czy też bedą jej smakować.
Wilczka Royala mokrego nie tyka (suchego je), hillsa tak samo.
Bardzo dziękuje
anna09 pisze:JaEwka pisze:No ja właśnie kupiłam na spróbowanie animonde (je aż sie uszy trzęsą) trovet, i Ekunabe ale tych jeszcze nie zdarzyłam jej dać. A niestety zamawiałam z krakvetu i niedawno sobie zaczęłam animalie przeglądać gdzie mają o wiele większy wybór. A zapytałam się konkretnie o te dwie bo pierwszy raz takie widziałam
![]()
Więc zamówię jej też te i z puriny zobaczymy czy też bedą jej smakować.
Wilczka Royala mokrego nie tyka (suchego je), hillsa tak samo.
Bardzo dziękuje
A możesz mi podac linka do nerkowych karm na animalii? Ja jakaś upośledzona jestem i nie mogę znaleźćWłaśnie jestem na etapie poszukiwań, co mokrego moim wybredniakom podejdzie. Suche RC Renal im smakuje.
JaEwka pisze:Już pisze pwnie martw sie ja też jak na początku szukałam to nie mogłam znaleźć i dlatego zamówiłam w krakvecie. Oczywiście dzień później jakoś sie udało
Prążek pisze:...
proszę, pomóżcie w jakim kierunku powinnam pójść?
anna09 pisze:JaEwka pisze:Już pisze pwnie martw sie ja też jak na początku szukałam to nie mogłam znaleźć i dlatego zamówiłam w krakvecie. Oczywiście dzień później jakoś sie udało
Dziękuję. Ja też zamówiłam w krakvecie i właśnie testujemy różne mokre. W animalii nie udało mi się znaleźć, a w zwierzaczkowie mają mniejszy wybór niż w krakvecie. A u mnie niestety jeden (u którego problemy z nerkami wyszły dopiero w tym miesiącu) z nerkowców woli mokrą karmę (na nieszczęście mojej kieszeni), a drugi co prawda woli suche, ale od czasu do czasu domaga się odrobiny mokrego. Zatem muszę znaleźć coś, co im będzie smakowało i zrobić zapas.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości