Daisy,Telma,Muczacza i Bajk - Bajeczka [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 07, 2009 10:38 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - wypadajacy jezyczek Bajki

kciuki! za zdrówko i za pobieranie! :ok:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto wrz 08, 2009 16:15 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - wypadajacy jezyczek Bajki

Bajka chyba postanowila oddac tytul najjjjjjgrozzzniejszego kotka w lecznicy komu innemu :wink: uwazajcie :lol:
co prawda mialam problem spory ze zlapaniem jej i wsadzeniem do transporterka, ale juz w lecznicy, umieszczona w gustownym niebieskim ubranku, tylko groznie warczala
nawet nie machala lapami no i nikogo nie ugryzla :wink:

ma spore nadzerki i zeby do rwania, bardzo przekrwione dziasla
na szczescie nic wiecej, zadnych narosli ani innych takich
nic, co mogloby wprost spowodowac takie wypadanie jezyka (do polowy) - byc moze go sobie przygryzla probujac przesunac jedzenie...

wyniki tez takie sobie, powolne pogorszenie: kreatynina 2,9 (poprzednio 2,8), mocznik 119 (poprzednio chyba 109)
D. mowila tez cos o sporym spadku chyba hematokrytu (hemakrytu?), samych wynikow jeszcze nie widzialam

no ale nie mamy wyjscia
jutro jade z nia na antybiotyk (Convenia, zeby nie trzeba bylo 2 razy kluc), a za tydzien D. bedzie jej czyscila paszcze, przy okazji ja przeplucze...

moje biedne czarne sloneczko :(

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto wrz 08, 2009 16:24 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - wypadajacy jezyczek Bajki

Beatko, będzie dobrze :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro wrz 09, 2009 18:59 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - wypadajacy jezyczek Bajki

nie jest dobrze :(
Bajeczka dzisiaj, oprocz walki przy wkladaniu do transporterka, grzeczna jak aniolek (no, troche warczala i robila pozory)

byla wazona 4 razy na 2 wagach przed antybiotykiem, bo ani D. ani ja nie moglysmy uwierzyc :( Bajka wazy 3,20 kg czyli schudla az 0,8kg
ciezko powiedziec, w jakim czasie, musze poszukac moich starych wazen
ale nie zostalo to zauwazone ani przeze mnie ani przez D., mimo ze Bajka jest czesto wozona do D., w ogole tego nie widac po niej :(

no nic, moze po czyszczeniu paszczeki nadrobi?

Beata

Post » Śro wrz 09, 2009 19:52 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - wypadajacy jezyczek Bajki

Beata, wierzę, że ogarnięcie sytuacji w paszczy pozwoli Wam wyjść na prostą.
Wyobrażam sobie, jak się martwisz narkozą. Ale trzeba wierzyć w dr D.
Nie spotkałam jej dotąd, ale mam przeczucie, że ona wie, co robi i że sobie poradzi z ustabilizowaniem Bajki na okoliczność tego zabiegu.
Spadek wagi jest dość znaczny, ale to pewnie przez dyskomfort w buzi.
Jeszcze się Bajeczka odkuje, zobaczysz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Śro wrz 09, 2009 21:22 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - wypadajacy jezyczek Bajki

dzieki Smil
mam wyrzuty sumienia, bo gdyby nie ta moja nieszczesna reka, to z miesiac wczesniej wszystko by sie odbylo ehhh

Muczaczy slimaczy sie oczko, jak zwykle na jesien
poza tym (odkad siedze w domu) ciagle widze go przy misce :? wiec mam wizje cukrzycy i inne takie
jak tylko ogarniemy sie jakos z Bajka, jade z nim i Telma na kontrolne badania krwi, bo to tez jeszcze czeka

na szczescie Telma i Daisy ok, Daisy zarta, Telma tez, idzie jesien jak nic...

Beata

Post » Śro wrz 09, 2009 21:47 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - wypadajacy jezyczek Bajki

Beata, daj spokój, jakie wyrzuty?
Toż są rzeczy - a wywrotki z kocim zdrowiem należą do nich w pierwszej kolejności - które się objawiają zupełnie nie po naszej myśli!
Jak Bajkę ogarniesz, to się weźmiesz za resztę.
Ale cukrzyca... może Muczacza przepowiada zimę i tyle.
Wieść niesie, że niektórzy już mają wzmożony apetyt na te domniemane wielkie mrozy :roll:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Czw wrz 10, 2009 21:00 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - wypadajacy jezyczek Bajki

Muczaczy oczko jest juz prawie normalne, po zaledwie 3 razach zakraplania Difadolem :mrgreen:

zreszta musze przyznac, ze Difadol (przepisany w zeszlym roku przez D.) przepieknie i na "do dzis" wyleczyl oczko Telmy, ktore - wedlug dr. Garncarza - mialo problem podwinietej powieki - nie pomagaly mu zadne kombinacje kropel przepisanych przez doktora, w kazdym razie :? w ciagu pol rocznego leczenia
za to Difadol zrobil swoje w ciagu tygodnia i efekt sie trzyma juz prawie rok :lol: a jaka oszczednosc :P

uwielbiam Difadol :mrgreen:
i jeszcze kielbase krakowska, bo dzieki niej udalo sie dzisiaj podac Bajce tabletki :wink: :mrgreen:

Beata

Post » Czw wrz 10, 2009 21:08 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - niestety nerki :(

ojj, ale wieści
no kurde, niech te ząbki będą powodem schudnięcia bajki... nie nic innego...
Muczacza to pewnie z zazdrości z tym oczkiem zaszalał ;) żebyś na niego uwagę zwróciła ;)

kciuki za całe stado!

a difadol sam podajesz? bez tobrexu?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw wrz 10, 2009 21:11 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - niestety nerki :(

tajdzi pisze:a difadol sam podajesz? bez tobrexu?

tak :D
i naprawde widze natychmiastowa prawie poprawe...
w zestawieniu z innymi kroplami (tzn nie on tylko oryginal) zupelnie nie zadzialal

Beata

Post » Czw wrz 10, 2009 21:14 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - niestety nerki :(

Beata pisze:
tajdzi pisze:a difadol sam podajesz? bez tobrexu?

tak :D
i naprawde widze natychmiastowa prawie poprawe...
w zestawieniu z innymi kroplami (tzn nie on tylko oryginal) zupelnie nie zadzialal

zaskakujące! 8O ale super!!! :ok:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt wrz 11, 2009 10:44 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - niestety nerki :(

trzymam mocno za Bajeczkę :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob wrz 12, 2009 14:13 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - niestety nerki :(

jutro czeka Daisy wyprawa zycia :lol: :wink:
jade z nia raniutko, o swicie, do domu rodzicow, gdzie przybedzie rowniez moja sis z mezem i chlopakami
zdaje sie, ze chlopaki "pogonia kotka" :lol: :roll:

Daisy malo stresowa jest, towarzyska i nie agresywna, wiec nie bedzie zle 8) zacznie sie wreszcie obracac "w swiecie" :wink:

Beata

Post » Sob wrz 12, 2009 20:06 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - niestety nerki :(

a skad taki wybor?

3mam za Bajke :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob wrz 12, 2009 21:14 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - wypadajacy jezyczek Bajki

Beata pisze:wyniki tez takie sobie, powolne pogorszenie: kreatynina 2,9 (poprzednio 2,8), mocznik 119 (poprzednio chyba 109)
D. mowila tez cos o sporym spadku chyba hematokrytu (hemakrytu?), samych wynikow jeszcze nie widzialam
no ale nie mamy wyjscia
jutro jade z nia na antybiotyk (Convenia, zeby nie trzeba bylo 2 razy kluc), a za tydzien D. bedzie jej czyscila paszcze, przy okazji ja przeplucze...
moje biedne czarne sloneczko :(

Convenia przy chorych nerkach 8O 8O 8O Gdyby weci potrafili lub chcieli dokładnie czytać ulotki, nie byloby tylu smutnych wpisów w wątkach na tym forum.

Za ulotką producenta:
"Wegen der Gefahr einer Akkumulation des Wirkstoffs wird vom Einsatz bei niereninsuffizienten Tieren abgeraten."
Żródło: http://www.vetpharm.uzh.ch/reloader.htm ... halt_c.htm
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

[poprzednia][następna]