Ori wpadła pod pociąg, nie udało się ['] Marija, dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 10, 2009 22:30 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

Właśnie wstawiłam sobie banerek kicia do podpisu i coś zauważyłam :D Na banerku stoi ORJENT :!: przez J jak MARIJA :wink: Czyżby jakiś znak :?: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw wrz 10, 2009 22:42 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

Jeżeli chodzi o sprawy związane z obrzękiem mózgu i ew. zapobieganie infekcji po zabiegu, to z antybiotyków polecam Enrobioflox, działa najsprawniej na rejony łepek/mózg. Stosowalismy go u Brucka podczas ataków padaczkopodobnych (wywołanych niedoczynnością przytarczyc). Moze spytaj weta, co o tym sądzi.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw wrz 10, 2009 22:46 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

marija pisze:Jestem.
Niestety nie mam książeczki ze schronu, kiedy wetka zaczęła mi zadawać trudne pytania o wcześniejsze premedykacje, podawane antybiotyki itp, postanowiłam zadzwonić do schroniska. I co :?: To, co zwykle: nikt nic nie wie, nikt nic nie słyszał o żadnej książeczce, mało tego: " ja nie wiem, co to za jakiś kot z kikutkiem...był taki u nas 8O :?: a kiedy go przywieźli :?: "....No ręce opadają :( :( :(

A swoją drogą jest to przerażające... Ja rozumiem, ze nie da się spamietać wszystkich kotów, ale na podstawie numeru powinno sie dawać odszukać chociaż podstawowe info o tym co się z kotem działo...

a nie, nikt nic nie wie, czarna dziura
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw wrz 10, 2009 22:51 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

marija pisze:Właśnie wstawiłam sobie banerek kicia do podpisu i coś zauważyłam :D Na banerku stoi ORJENT :!: przez J jak MARIJA :wink: Czyżby jakiś znak :?: :mrgreen:

Tak, dobry znak i pasujecie do siebie :ok: :ok: :ok:
właściwie to powinnam napisać ORIJENT

Uff, że się wybudził :ok: :ok: :ok: :ok:
rany, nie chcę myśleć co by go czekało gdyby został w schronie...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw wrz 10, 2009 23:21 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

ORIJENTKA, Kochane Cioteczki, ORIJENTKA :!:
Przed sekundą tel z lecznicy: Orient JEST KOCICĄ :!: :!: 8O pupkę miała upapraną jakimś specyfikiem kleistym, poprzyczepiało się do tego lepu paprochów i brudów, więc dopiero po ogoleniu....
zapomniała dyżurna wetka wspomnieć,choć co i rusz jej wydzwaniałam o stan kota, teraz przyszła nasza Zielona Kasia i dała njusa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Orientka- ale jaja :ryk:
Jest już przytomna całkowicie, reaguje na ruch, na dźwięk.... :1luvu: Dzisiejszy zabieg był długi, inwazyjny, więc nie została wysterylizowana :cry: trzeba będzie rozwiązać tę kwestię w przyszłości...

No, nie mogę, normalnie, nie mogę......
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw wrz 10, 2009 23:56 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

marija pisze:ORIJENTKA, Kochane Cioteczki, ORIJENTKA :!:
Przed sekundą tel z lecznicy: Orient JEST KOCICĄ :!: :!: .

To może Agatha? :wink:
Orient Ekspres z Agathą Christie mi się kojarzy :lol:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt wrz 11, 2009 0:00 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

ale numer!
całkowicie zmieniona
orijentacja
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt wrz 11, 2009 5:14 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

Fajnie, że się wybudziła bez problemu:)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt wrz 11, 2009 6:40 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

cieszę się ogromnie, że operacja przebiegła pomyślnie. A co właściwie Orijentce robiono? Kciuki za szybciutki powrót do zdrowia i rehabilitację!!!
Orijentka, ale numer :ryk:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt wrz 11, 2009 7:42 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

Orijentka 8O 8O :!: :!: :!: w skrócie ORI :!: :!: :!: SUPER! ALE NUMER!

Czekamy na dzisiejsze nowe wieści, na konto poszło parę złotówek... niech ona zdrowieje!! Kochana ORI!!!!
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt wrz 11, 2009 7:55 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

Orijentka :mrgreen:

Miałaś kocino szczęście :piwa: ... Marija, jesteś wielka jak słoń, co ja mówię, stado słoni :1luvu:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt wrz 11, 2009 7:55 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

Przed sekundą tel z lecznicy: Orient JEST KOCICĄ :!: :!: 8O pupkę miała upapraną jakimś specyfikiem kleistym, poprzyczepiało się do tego lepu paprochów i brudów, więc dopiero po ogoleniu....
zapomniała dyżurna wetka wspomnieć,choć co i rusz jej wydzwaniałam o stan kota, teraz przyszła nasza Zielona Kasia i dała njusa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No właściwie to jaj ni ma :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt wrz 11, 2009 8:06 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

nie no... jak to ONA? dlaczego ONA? skąd? wszyscy byli pewni na 1000%, że kocurek po kastracji :ryk: i nawet - jakby to Pan z ŁTOZ powiedział ;) - wyglądała na kocurka z twarzy :lol: Muszę zmienić tytuł...

jakoś nicniewiedzeniem pracowników schroniska nie jestem zdziwiona, cóż :roll: Andorka, daj spokój, szkoda gadać w ogóle...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt wrz 11, 2009 8:08 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

AgaPap pisze:

No właściwie to jaj ni ma :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt wrz 11, 2009 8:11 Re: Orient wpadł pod pociąg, już u Mariji. Nowe wieści...

Georg-inia pisze:jakby to Pan z ŁTOZ powiedział ;) - wyglądała na kocurka z twarzy :lol:

:ryk:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

[poprzednia][następna]