Okaleczona kotka bez ogonka. W nowym domku! Kciuki!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 07, 2009 23:43 Okaleczona kotka bez ogonka. W nowym domku! Kciuki!

Dixie, okaleczona kotka szuka pomocy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kilka tygodni temu Dixie wraz z piatka kociat zostala zabrana do lecznicy (relacja w drugiej czesci tego postu).
Kicia ma uraz kosci krzyzowej, kregoslupa, brakuje jej ogonka.
Ma problemy z trzymaniem moczu i kalu, popuszcza po troszku, podczas poruszania czy snu.
Potrzebna jest pomoc w jej rehabilitacji w Katowicach.
Poszukujemy dt ktory przygranie Dixie przynajmniej na czas rehabilitacji
Dla nas codziennie jej dowozenie 100km w jedna strone to duzy problem, a chcielibysmy by Dixie, podobnie jak inna nasza podopieczna - Filutka, dostala szanse na lepsze zycie, na dom.
Bo kto zechce "brudzaca" koteczke"? :(

A ona jest taka piekna... dajmy jej sznase

Kotka bez ogonka i jej dzieci

pomimo braku miejsc w naszych domach, w ktorych kazdy kat, kazde pomieszczenie zajmuja koty, wczoraj postanowilysmy zabrac ze schroniska kolejna grupe kotkow
w zasadzie chcialysmy zabrac na konsultacje kocice, ktora ma dziwnie duzy brzuch, nieproporcjonalny do calej reszty, podczas uciskania na brzuch, kotka popuszcza mocz

kocica, to pregowana kotka, nie ma ogona, nie wiemy jak go stracila
aktualnie wychowuje swoje kotki, ktorych ma 4 oraz ciut starszego podrzutka

oto one

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i podrzutek, ktory ma obiecany domek

Obrazek

kotki przebywaja na obserwacji w lecznicy, ale to tylko tymczasowy pobyt, dlatego ze koszty utrzymania kolejnych kotow w lecznicy sa dla nas zbyt duzym wydatkiem
zreszta nie jest to dobre miejsce dla maluchow, przeciez tam przebywaja chore zwierzeta

czy ktos dysponuje kawalkiem podlogi dla tej rodziny?
jesli nic nie znajdziemy dla nich, beda musialy wrocic do schroniska :placz:
my juz naprawde nie mamy gdzie je upchac

bardzo prosimy o pomoc
Ostatnio edytowano Czw gru 31, 2009 19:40 przez natur11, łącznie edytowano 6 razy
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pon wrz 07, 2009 23:47 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

podniosę chociaż :(
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto wrz 08, 2009 10:45 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

:!:

natur11

Post » Wto wrz 08, 2009 18:14 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

byc moze jeden z kotkow bedzie mial domek (za 2tyg)
jesli wszystko zakonczy sie pomyslnie, to juz tylko mama i 3 kociaczki szukaja domku, przynajmniej tymczasowego

natur11

Post » Wto wrz 08, 2009 22:55 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

Domek tymczasowy musimy znaleźć na już. Rodzinka nie ma się gdzie podziać. Łączny koszt samego pobytu wszystkich naszych zwierzaków w lecznicy to 80zł za dobę! Tak jeszcze nigdy nie było..
Nie mamy takich pieniędzy , nie wiem jak opłacimy rachunek na koniec miesiąca. A to tylko sam koszt pobytu.. jeszcze leczenie.. :(

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Wto wrz 08, 2009 23:20 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

_bubu_ pisze:Domek tymczasowy musimy znaleźć na już. Rodzinka nie ma się gdzie podziać. Łączny koszt samego pobytu wszystkich naszych zwierzaków w lecznicy to 80zł za dobę! Tak jeszcze nigdy nie było..
Nie mamy takich pieniędzy , nie wiem jak opłacimy rachunek na koniec miesiąca. A to tylko sam koszt pobytu.. jeszcze leczenie.. :(

koszmar :(

natur11

Post » Śro wrz 09, 2009 10:46 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

kolejny bazarek dla chorych kotkow w lecznicy

Rarytasy filmowe TUTAJ

ZAPRASZAM

natur11

Post » Śro wrz 09, 2009 20:00 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

jestesmy w kropce :(

natur11

Post » Śro wrz 09, 2009 21:10 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

nikt nawet nie zajrzał :cry:

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Śro wrz 09, 2009 23:52 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

Caly stos bransolet na pomoc kociakom TUTAJ

ZAPRASZAM, kup i pomoz

natur11

Post » Czw wrz 10, 2009 10:07 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

:(

natur11

Post » Czw wrz 10, 2009 12:37 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

na szybko zrobilam kolejna aukcje
nie wiem jak pomoc - mam nadzieje ze cos sie zbierze

Kolorowe drobiazgi dla dzieci TUTAJ

natur11

Post » Czw wrz 10, 2009 21:02 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

hop!
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw wrz 10, 2009 21:46 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

Mamusia miała dzisiaj RTG . Wynika z niego , że miała w przeszłości uraz kości krzyżowej i ostatnich kręgów. Przyczyną popuszczania moczu jest prawdopodobnie uraz neurologiczny. Czyli podobnie jak u Filutki. Pęcherz moczowy jest wypełniony , jelita także. Wypróżnianie jest utrudnione. USG nie zrobiono bo bardzo się wyrywała a sedacja odpada przy karmieniu małych. Z resztą jakiekolwiek leczenie także. Musimy poczekac aż wykarmi maluszki.

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Czw wrz 10, 2009 22:02 Re: Okaleczona kotka i jej dzieci. Pilnie potrzebne ds!! Help!

nie ma ogonka - przezyla w przeszlosci koszmar

szok ze donosila ciaze i dala rade urodzic

ciekawe czy tn gosc co ja przyniosl to jej wlasciciel?
czy tylko ja znalazl

natur11

[następna]