Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 09, 2009 16:39 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DTu martyzd

Bazarek dla Franusia:
viewtopic.php?f=20&t=99776

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro wrz 09, 2009 19:38 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

wrócilam ze stolicy :wink:
fajnie ze Franus sie aklimatyzuje :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw wrz 10, 2009 21:07 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

Franuś pozdrawia i dziękuje za bazarek :).
ObrazekObrazek

martazd

Od: Nie lis 04, 2007 23:46

Post » Czw wrz 10, 2009 21:12 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

Jak mu dobrze w tym włóczniaczku :D
Coraz lepiej wygląda! Służy mu ten tymczas :D

estre

Post » Czw wrz 10, 2009 21:40 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

Dobrze, że dziś miałam wolne. Musiałam ewakuować Franka na pół dnia z łazienki, ponieważ sąsiad zapragnął wymienić sobie kaloryfery. O mało ja nie zeszłam na zawał, kiedy zaczął prace, a biedny Franuś siedział wciśnięty w kącik transportera :roll: .
Franuś odkrył w sobie duszę łowcy i polował na piłeczkę. Trwało to jakieś 5 sekund i zabawa się skończyła :lol: . To i tak dużo, moja Misiabela nie umie się bawić, jedyne co ją ekscytuje od czasu do czasu to foliowe torby.
I jeszcze zdziwiło mnie, kiedy podawałam mu rozpuszczone w wodzie scanomune strzykawką, że bardzo mu to smakuje. Kiedy Miśce próbuję podać, większość ląduje na jej kryzie i na mnie.
Ale tabletki ciężko mu się wciska, wije się jak piskorz.

martazd

Post » Pt wrz 11, 2009 6:38 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

Franuś nam się cywilizuje :D

estre

Post » Pt wrz 11, 2009 7:33 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

estre pisze:Franuś nam się cywilizuje :D

i to jak :ok:

Marta :1luvu:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Sob wrz 12, 2009 20:45 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

Martuś, jak Franio?
Obrazek

Ruach

Post » Sob wrz 12, 2009 21:00 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

Francesco Ferdynando Znacznielepszy :D
Serniczek

Post » Nie wrz 13, 2009 0:51 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

Franuś je, załatwia się. Kupę wali do wanny, więc to będę sprawdzać.
Wczoraj wzięłam go do pokoju razem z włóczniaczkiem. Póki siedział w nim wszystko było OK, ale kiedy postanowił eksplorować, a potem próbowałam go złapać, żeby nie wcisnął się w jakąś dziurę, bardzo się bał. Uciekał przede mną na ugiętych nóżkach, kulił się kiedy już prawie go trzymałam. Starałam się nie robić gwałtownych ruchów i ze spokojem go łapać.
To jest bardzo skrzywdzony kot. Nie wiem czy był bity czy przeganiany. Smutne to.

martazd

Post » Nie wrz 13, 2009 6:40 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

Na szczęście teraz już nie ma się czego bać. Powolutku dojdzie do siebie :D

estre

Post » Pon wrz 14, 2009 9:22 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

Franuś wczoraj uciekł z łazienki na pokoje. Najbardziej podobało mu się w kuchni, pewnie liczył na to, że coś wypadnie z lodówki :mrgreen: . Nic nie wypadło, więc poszedł zwiedzać pozostałą cześć mieszkania, łaził za nim jak cień mój tymczasowy "syjamek", nie zbliżał się zanadto do Franusia, ewidentnie bał się wyrazu jego twarzy :lol: .

martazd

Post » Pon wrz 14, 2009 9:24 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

:ryk: :ryk: :ryk:
Bomba!

estre

Post » Pon wrz 14, 2009 9:26 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

martazd pisze:Franuś wczoraj uciekł z łazienki na pokoje. Najbardziej podobało mu się w kuchni, pewnie liczył na to, że coś wypadnie z lodówki :mrgreen: . Nic nie wypadło, więc poszedł zwiedzać pozostałą cześć mieszkania, łaził za nim jak cień mój tymczasowy "syjamek", nie zbliżał się zanadto do Franusia, ewidentnie bał się wyrazu jego twarzy :lol: .

a zdjęcia jakieś "się zrobiły" ze zwiedzania?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon wrz 14, 2009 9:34 Re: Pers Franuś ze schroniska we Wrocławiu ma DT u martyzd

martazd pisze:Franuś je, załatwia się. Kupę wali do wanny, więc to będę sprawdzać.
Wczoraj wzięłam go do pokoju razem z włóczniaczkiem. Póki siedział w nim wszystko było OK, ale kiedy postanowił eksplorować, a potem próbowałam go złapać, żeby nie wcisnął się w jakąś dziurę, bardzo się bał. Uciekał przede mną na ugiętych nóżkach, kulił się kiedy już prawie go trzymałam. Starałam się nie robić gwałtownych ruchów i ze spokojem go łapać.
To jest bardzo skrzywdzony kot. Nie wiem czy był bity czy przeganiany. Smutne to.

ktoś skrzywdził, bardzo :cry:

ale KTOŚ dał nadzieję i spokój :1luvu: , powoli, powolutku i poczuje sie bezpieczny, wierzę w to...

kupa w wannie :roll:
hmm w moim domu jest nie do wyplenienia, nawet juz nie próbuję...
Roni kupkuje w wannie przy otworze...jakis czas temu podmałpował Ed, też kupkuje, ale z drugiej strony, ino Gruby jest porządny kot i nie dość, że robi do kuwety, to jeszcze zakpuje w wannie po chłpakach :lol:
Obrazek

Ruach

[poprzednia][następna]