Koty z ZOO z o.o.! Teri nie żyje [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 03, 2009 22:44 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

Poziom dawkowanego smutku przez forum miau i przez realne sytuacje z kotami, w których uczestniczę osiągnął dziś niepokojący poziom. Jestem zmęczona.
Chyba potrzebuję urlopu (marzenie ściętej głowy, we wrześniu nie mam szans)... :(

Koty ewoluują. Z felis fixumus dyrdumus ku felis drzemkus dobowus. Jak magiczne zaklęcie zadziałało opisanie ich wyczynów na forum. Żadnych pawików i żadnych szkód. :lol: No chyba, że ufo przeniosło mnie w jakąś alternatywną rzeczywistość, a mnie się tak tylko wydaje... :roll:

Ech, ale i tak mi smutno... I zmęczenie... :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw wrz 03, 2009 22:56 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

ada, trzymaj się, może dodatkowych parę dni forumowego odwyku?
cichopodczytujaca sib
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Czw wrz 03, 2009 22:59 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

Jak ktoś podda w wątpliwość, że Nora jest piękna, będzie miał ze mną do czynienia :twisted:
Obrazek

Szuflandia - Tasia, Zaphod, Trillian (troszkę kiepski kadr, ale nie mogłam się powstrzymać i szybko łapałam aparat):
Obrazek

Karma dla kota z kota, czyli Koci zapakowany do wysyłki: :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw wrz 03, 2009 23:02 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

sibia pisze:ada, trzymaj się, może dodatkowych parę dni forumowego odwyku?

Tak, myślę o tym. Ale najpierw muszę zamknąć dział 'zobowiązania': bazarki, ogłoszenia...
A w ogóle to fajnie Cię "słyszeć" i nie jestem pewna, ale coś mi świta, że my się niedługo zobaczymy. :wink:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw wrz 10, 2009 14:42 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

Dziś w nocy obudzło nas płaczliwe miauczenie Noreczki. Stała przy kuwetce. To może mieć związek z robalami (porzednie posty: ultrapanikarska akcja odrobaczania Noreczki :evil: ). Wszystkie krówki są po strongholdzie, kilka dni temu znaleźliśmy martwą gliste w kupce. Nie wiem, czy Norcia jeszcze tego paskudztwa nie wydala :roll:
Boli ją brzuch? :roll:
W najgorszym wypadku to coś z nerkami/pęcherzem. Będziemy próbować łapać mocz.
(chociaż w ciagu dnia wszystko w normie, siuśki bezbolesne i w porządku, klar i bez krwi)

W dodatku Lusiczka coś zrobiła sobie z łapeczką. Chodzi na trzech łapach, jedna przednia zgięta i podniesiona. :( Ynka obejrzała poduszki pod lupą. Szkła nie znalazła, ale takie suche małe pęknięcie... Nie wiadomo, może to to?
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw wrz 10, 2009 16:32 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

Lucy po ataku :cry:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw wrz 10, 2009 18:47 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

O kurcze :( . Czy badałaś Lusiczkę pod kątem przytarczyć? Mam na myśli Brucka Anji.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw wrz 10, 2009 20:05 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw wrz 10, 2009 20:26 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

joshua_ada pisze:Lucy po ataku :cry:

kurcze :(
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw wrz 10, 2009 20:42 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

Ojoj biedne maleństwo :(

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob wrz 12, 2009 19:06 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

Co słychać?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie wrz 13, 2009 19:55 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

Łapka lepiej. :D Dziąsełko się zaczerwieniło. :( To jednak dzieciak specjalnej troski jest. Troska od czubka noska po końcówkę ogonka. Serwis 24/dobę.
Za chwilę do niej jadę :D

A dziś na imprezie prozwierzęcej miałam na smyczce psa Tofika ze schroniska z Milanówka. :love: I moje serce reformowanej psiary drżało...
(niestety Tofi wrócił do schroniska, fajne były psiaki, a adopcji niet :( )
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Nie wrz 13, 2009 20:00 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

Aduś, a jak Ty się czujesz?
Żal mi się zrobiło jak przeczytałam o psiakach, moim nieosiągalnym marzeniem jest także piesek w naszym domu. W obecnej sytuacji na pewno jest niemożliwe do realizacji :(
Obrazek

Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Post » Śro wrz 23, 2009 12:53 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

Tofi wygląda tak:
Obrazek

najgorzej jak dawał brzucha do głaskania. No i psie oczy. Dla kogoś, kto bardzo kocha psy, psie oczy są jak morze....

U Lusiczki niedobrze. Dwa ataki w sobotę. Od tamtej pory ciągłe pobudzenie mimo farmakologicznego wyciszania. Lusiczka całkiem kontaktowa mimo to, więc domyślamy sie, że to nie dzieje się "z głowy" tylko z innych powodów. Np. zwiotczenia mięśni, zwieraczy i pogorszenia perystaltyki jelit (zdrowe kupki, ale często i czasem bez kontroli). No bo nic innego się nie dzieje. :( (jesteśmy już zapisane na usg)

U nas Koci Pirat znów chory. Oddycha jak silnik syrenki. Zachrypia jak odkurzacz z gomułkowskiego lat świetności. :( Chciałam mu dawać syrop, który kiedyś polecał nam wet (ludzki syrop), ale po tym jak ostatnio - będąc chorą - dostawałam gęsiej skórki i błyskawicznego skrzywienia połowy twarzy, stwierdziłam, że skoro ja takiej goryczy nie zdzierżam to i Koci nie zdzierży :roll:
Dostaje tolfedynę, a jak skończymy chyba dobrze będzie zrobic morfologię. Przy takiej immunosuplementacji w diecie coś jest niehalo :?

A my niecierpliwie odliczamy dni do urlopu...
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro wrz 23, 2009 13:01 Re: TASIA, NORCIA, KOCI; LUCYNKA// Tasia i Lusiczka: ataki :(

Już niedługo odpoczniecie Ada 8)
Oby jak najszybciej, bo w takim tempie, w jakim żyjesz, zabraknie Ci nawet siły z rezerw do działania.
Obrazek

Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

[poprzednia][następna]