Kefir & Morfeusz - zapraszamy do 2. części!!!! tu zamykamy!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 10, 2009 19:25 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

Rany, co te staruszki wyczyniają...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw wrz 10, 2009 19:40 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

Współczuje ci Dagmara.Mój Dusiek jakoś nigdy nie załapał co to drapak żadna kocimiętka,budka w drapaku ani zabawka nie poskutkowały."Kocha"mój tapczan i chyba nic się w tym temacie nie da zrobić.Wyjątkiem jest Fergie ale ona nauczona od małego u hodowcy,chociaż dzisiaj ja przyłapałam jak skrobała w wykładzine,jak troszeczke podniosłam głos ze nie wolno to przestała ale czy załapała tego nie wiem .Jak jestem w pracy to nie mam nad nia kontroli :evil:

claudia66

Od: Czw kwi 24, 2008 12:40

Post » Czw wrz 10, 2009 20:29 Re: Kefir & Morfeusz - foty śrutu i naprawa lodówki :-)

dagmara-olga pisze:grzeczne aniołki... :evil:
Morfeusz odmawia stanowczo wszelkich leków w formie proszku dosypywanego do jedzenia.
Odmawia syropku kalm aid
odmawia wszystkiego co nie jest w Kefirowej misce.

Syropek na siłę wtłoczyłam - musi się nieco wyciszyć, jest taki pobudzony, poddenerwowany a zarazem niepewny.
Ale powoli powoli robi się ciszej w nocy, nie płacze już tak rozdzierająco cały czas.
Z Kefirem się czasem tłucze ale jakoś Kefir to olewa.
Wczoraj grzali sie wspólnie na balkonie i synchronicznie ruszali łebkami w ślad za gołębiami.
Kupiłam fajny drapak ale...kanapa jest nadal lepsza. Niedobrze, bo kanapa tego nie wytrzyma...jest skórzana.

PROŚBA!!! Jak zachęcić kota do korzystania z drapaka?

O matko, Dagmara- wspołczuje, te kanapy sa takie delikatne, na mojej kazde zdrapanie widac, zreszta widzialas, ale se kupilysmy mebel dla kotow :roll:
kocimietka wez posmaruj moze ten drapak :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw wrz 10, 2009 20:30 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

claudia66 pisze:Współczuje ci Dagmara.Mój Dusiek jakoś nigdy nie załapał co to drapak żadna kocimiętka,budka w drapaku ani zabawka nie poskutkowały."Kocha"mój tapczan i chyba nic się w tym temacie nie da zrobić.Wyjątkiem jest Fergie ale ona nauczona od małego u hodowcy,chociaż dzisiaj ja przyłapałam jak skrobała w wykładzine,jak troszeczke podniosłam głos ze nie wolno to przestała ale czy załapała tego nie wiem .Jak jestem w pracy to nie mam nad nia kontroli :evil:

Natychmiast ja pokaz, sie stanowczo tego domagam. Pozdrowienia dla malej od dzidka :wink:

moś

Post » Czw wrz 10, 2009 20:34 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

Georg-inia pisze:
dagmara-olga pisze:Georg-inia - jaki to środek "kot tak"?

no wszystkie tu już wymienione kocimiętki, waleriany itp. :roll: nacierałam nawet kwiatkami bzu, bo Georg kocha ten zapach. I tzw. doopa.
Ale trochę mnie dziwi, że drapią Ci skórzane kanapy... nasze "skórki" co prawda są porysowane, ale to bardziej na skutek milionów odbić od ich powierzchni, a nie uporczywego robienia z nich drapaka... koty podobno nie bardzo lubią skórę pod palcami. Jest zimna, śliska...
Aha! u nas narzuta się nie sprawdziła. Znaczy sprawdziła o tyle, że mieliśmy podrapaną narzutę :roll: zadziałało przykrycie folią. Wiem, wygląda to idiotycznie, ale że Niuniek oprócz drapania, to jeszcze nam na te kanapy lał, więc że tak powiem dwa w jednym było. A i tak zdążył nam wysikać dziurę w jednej kanapie i teraz narzutki mamy na stałe :twisted:

U mnie podobnie, raczej sie odbijaja do skoku, szczegolnie duzy i gruby Ptys ma ciezki start, obcielam pazury dolne i na razie spokoj. Acha- te kanapy pokryte folia to mi sie skojarzyly z opowiesciami kolezanki ktora opisywala ze czarnoskorzy mieszkancy Stanow tak maja w domu, kanapy pokryte folia- powaznie :ryk:

moś

Post » Pt wrz 11, 2009 7:02 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

ja już posypałam kocimiętką - pisałam ehhh wczesniej
dagmara-olga pisze:kupiłam kocimiętke w proszku.
posypałam.
kanapę zakryłam kocem.
Kefira kocimiętka nie interesuje.
Morfeusz zainhalował, zakrztusił się i trochę się tarzał w tym co upadło na podłogę.
Potem dostał ataku agresji, rzucił się na powaznie na Kefira i ugryzł mnie w kostkę.
Hmmmm....ludzie też się upijają czasem na wesoło czasem na smutno...
W kazdym razie drapak nie jest wcale atrakcyjny.
Szaleństwo minęło, Morfeusz śpi....

i nic....
ale kanapa nakryta i tyle.

Morfeusz sie za to pochorował, zasmarkał, oko całe załzawione, markotny jakiś. Tydzien temu kaszel miał okropny, leki brał i znów...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt wrz 11, 2009 8:00 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

Sie ma chłopaki :D
Morfeusz no nie wygłupiaj się
zdrowym trzeba być :!:
przynajmniej tak mówi nasza Duża
Paddy to chyba nawet jej słucha (dziwne :twisted: )
Simba

u nas obicia morduje Nala
drapaka też używa ale np świeżo obite (kolejny raz :evil: )
fotele to jest hit
Duża Simby i reszty bandziorów
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Pt wrz 11, 2009 8:48 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

przypomnę moje działkowce Wrocławskie
szary koteczek jest mega miziakiem, Mruńka to charakterna i zazdrosna o mizianie panna.
Oba zdrowe, odrobaczane, po sterylizacji / kastracji.
ANIOŁECZEK - szary koteczek i MRUNIA - szalona krówunia :-)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt wrz 11, 2009 8:49 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

moś, co do kanap okrytych folią - ja mam wspomnienie z dzieciństwa - chodziłam z mamą do pediatry, prywatny gabinecik w bloku , poczekalnia a tam..dywan perfekcyjnie owinięty folią...Jako dziecko byłam zachwycona - szeleścił jak się po nim chodziło...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt wrz 11, 2009 8:54 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

dagmara-olga pisze:moś, co do kanap okrytych folią - ja mam wspomnienie z dzieciństwa - chodziłam z mamą do pediatry, prywatny gabinecik w bloku , poczekalnia a tam..dywan perfekcyjnie owinięty folią...Jako dziecko byłam zachwycona - szeleścił jak się po nim chodziło...

:ryk: TŻ kupił kiedyś auto w Niemczech od Pani-Wdowy. Auto miało prawie 80 tys. przebiegu, ale fotele twardo folią okryte :lol:

chyba przesadziłaś z tą kocimiętką. Dlatego Morfi zrobił się agresywny. A kruffka działkowa jest boska :love:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt wrz 11, 2009 9:02 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

malusią szczyptę posypałam....
ale za to po paru godzinach Kefir odkrył resztki i radośnie się w nich tarzał :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt wrz 11, 2009 9:07 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

Piątkowe bry :)
Moje gady znów dziś randkują z wetem :evil:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt wrz 11, 2009 10:40 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

Zgłaszam się po odzyskaniu internetu :D
MaryLux pisze:Moje gady znów dziś randkują z wetem :evil:

Moja kocia chyba też. :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt wrz 11, 2009 11:08 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

Napisałam wiersyk
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt wrz 11, 2009 12:07 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

ja tez pojadę do weta. Chyba , że magicznie mi się polepszy nim duża wróci z roboty.
Morfeusz.
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]