INTERNETOWE sklepy zwierzakowe

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 24, 2008 10:05

ja sobie pozwolę na antyreklamę:

http://www.sklep4lapy.pl/sklep,4lapy,strona,home.html

zamówienie złożone 28 marca. tego samego dnia wpłaciłam pieniądze za towar ( http://www.sklep4lapy.pl/sklep,4lapy,st ... d,245.html ) + opłatę za wysyłkę kurierem, napisałam też mejla z zaznaczeniem jaki kolor mnie interesuje. Nie dostałam żadnej odpowiedzi, ale postanowiłam grzecznie czekać. Dwa dni później pisałam jeszcze na nr gg sklepu z zapytaniem co się dzieje z wysyłką, ale numer nie odpowiadał. 5 kwietnia otrzymałam informację mejlem, że status zamówienia uległ zmianie, a na stronie przy moim zamówieniu pojawiła się informacja, że zamówienie zrealizowano. Ucieszyłam się i niecierpliwie czekałam na telefon od kuriera. 15 kwietnia, po próbach kontaktowania się ze sklepem mejlowo, na gg i telefonicznie (jeden nr był nieaktywny, drugi nie odpowiadał), napisałam do sklepu reklamację, że proszę o zwrot pieniędzy. Nie dostałam żadnej odpowiedzi. 22 kwietnia przyszedł transporter: nie kurierem tylko pocztą polską, nie wiśniowy tylko morski, a na fakturze było napisane Ferplast 10, a nie 20. Brak mi słów. Ze sklepu nie dostałam do dziś dnia ani jednej odpowiedzi. Pomyślałam, że napiszę o tym, żeby przypadkiem ktoś inny się nie naciął :?

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt kwi 25, 2008 15:52

miałam bardzo miły kontakt ze sklepem www.czterylapki.pl (nazwa podobna ale zupełnie inny sklep niż 4lapy). Kupiłam transporter we wtorek w nocy rano w środę miałam już telefon w sprawie dostawy, towar przyjechał w czwartek wieczorem i czekał na mnie w mieszkaniu a zapłaciłam w czwartek w nocy ... mimo że po raz pierwszy korzystałam z tego sklepu to jeszcze pan pytał czy mi się wszystko podoba :lol:
(duży transporter tonga2 za 125 pln płatny po dostarczeniu podobał mi sie bardzo)
pozdrawiamy
Merlin i Dominik

Obrazek

Aguteks

Od: Wto wrz 30, 2003 9:14

Post » Pt sie 22, 2008 9:51

Stanowoczo NIE POLECAM sklepu ZOOKOZIOLEK http://www.zookoziolek.pl

Kontakt ze sklepem jest zerowy!
Wlasciciel nie odpowiada na maile, telefony nie mowiac juz o gg, ktore jest zawsze niedostepne. Nigdy nie wiadomo, czy po wplacie pieniedzy na konto - towar przyjdzie i ewentualnie kiedy!
W regulaminie byl wpis, ze towar wysylany jest od razu po wplacie pieniedzy na konto, ale widac wlasciciel nie zdazyl zakupic towaru w hurtowni, allegro czy gdzies tam.. i sie nie wyrabial, wiec zmienil wpis w regulaminie, ze do 9 dni roboczych.

Ja zaraz po tym jak sie zorientowalam z jakim sklepem mam do czynienia (np. po przeczytaniu recenzji na stronie http://www.sklepy24.pl/zakupy/hobby_zoo ... l/opinie/1 i po nieudanych probach kontaktu z wlascicielem), wyslalam doniesienie na policje w Bytomiu i kopie tego maila do sklepu. Wlasciciel tradycyjnie nie zareagowal wcale, widac to standard. Po tygodniu policja gospodarcza sie tym zajela i o dziwo paczka przyszla - jak sie tlumaczyl wlasciciel w czasie regulaminowych 9-ciu dni roboczych.
Oczywiscie mozna mniemac, ze to wspanialy sklep i paczka na pewno by przyszla.. ja jednak sadze, ze to moja szybka reakcja (w sumie zakupilam drapak za - bagatela - ponad 300zl) i interwencja policji sprawila, ze paczke (cala i zdrowa) otrzymalam i nie za miesiac, tylko juz po 11-stu dniach.

Co jeszcze przemawia za tym, zeby omijac ten sklep szerokim lukiem??
A to, ze wlasciciel kasuje wszystkie negatywne recenzje na swojej stronie! Wtedy kiedy szukalam info na temat jego sklepu i oswajalam z mysla, ze zostalam oszukana - w sierpniu '08 na jego stronie bylo mnostwo negatywnych opinii klientow oszukanych w podobny sposob, oraz dostawcow, ktorzy skarzyli sie, ze nigdy nie zaplacil za "zakupiony" towar, dzis jest juz posprzatane a na stronie widnieja same pozytywne opinie! co prawda najstarszy jest z polowy lipca... http://www.zookoziolek.pl/reviews.php , dziwne co stalo sie ze wszystkimi komentarzami z sierpnia.. ?? Czyzby nikt nie dokonywal zakupow w sierpniu br. i nie chcial pochwalic sklepu?? a moze wlasciciel byl na urlopie i nazbieralo sie duzo negatywnych opinii, ktore przez jakis czas widnialy na stronie, ale zaraz po powrocie z urlopu trzeba bylo je wykasowac.. bo przeciez odstraszaja naiwnych klientow. Po tym moim wpisie trzeba bedzie pewnie dodrukowac jakichs sierpniowych komentarzy, zeby nie wygladalo podejrzanie!

Kolejny element, ktory przemawia przeciw???!
Na profesjonalnie wygldajacej stronie zookoziolka, sa nawet rekomendacje - reklama, co uwiarygodnia sklep w oczach klientow! I tu niepsodzianka! :) Napisalam do tych rekomendujacych portali, wyjasniajac, ze chyba nie fair jest reklamowac taki sklep!... i co sie okazlo???! ze np. www.i-sklepy.pl ktory rzekomo poleca ten sklep, wcale go nie poleca :!: i od dluzszego czasu probuje wymoc roznymi metodami na wlascicielu zdjecie ich loga ze strony - ale bezskutecznie!

Wniosek.. Podobno zyjemy w panstwie prawa.. Mnie tylko dziwi fakt, ze taki sklep mimo negatywnych opinii konsumentow, prosperuje sobie nadal.. i nadal naciaga ufnych klientow...

Wybor nalezy do Was! drodzy forumowicze.. Jesli chcecie sie troche podenerowac - zrobcie zakupy w zookozioku i wplaccie tam swoje pieniadze... a moze otrzymacie towar.. :) Nie ma jak porzadny zastrzyk adrenaliny i wielka niewiadoma!

Pozdrawiam wszystkich

Indian

Od: Czw mar 27, 2008 21:55

Post » Sob lis 08, 2008 9:00

Mam pytanie. Czy ktoś może wie czy Krakvet prowadzi sklep stacjonarny ??
Ostatnio edytowano Sob lis 08, 2008 14:48 przez agalka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agalka

Od: Pt wrz 21, 2007 12:21

Post » Sob lis 08, 2008 14:25

Nie, zamówienie składasz internetowo, ale zaznaczasz odbiór osobisty na strycharskiej 18 ;)
Bynajmniej tak kiedyś było.
Mój piesek - serduszko u moich stóp [*]

harpia

Od: Sob lis 15, 2003 23:43

Post » Sob lis 08, 2008 15:06

w Poznaniu jest także
wetkarma.pl

Można zamówić, jeśli nie mają czegoś na stanie :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Pon gru 15, 2008 15:50 szczecin

w szczecinie : www.molinezja.pl

agata_-c

Od: Pt cze 27, 2008 3:46

Post » Pon gru 15, 2008 15:58

o jaki pożyteczny wątek mi się schował :o

Rooda

Od: Pon sie 25, 2008 20:36

Post » Sob sty 31, 2009 21:05

W Białymstoku jest http://zwierzosmaki.pl i http://zoologiczny24.pl i pod nwą odsłoną http://www.zdrowekarmy.pl/
W mieście można odebrać a przesyłki od 200zł są gratis
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Śro maja 06, 2009 22:38

MrMayer

Od: Śro maja 06, 2009 22:36

Post » Wto maja 19, 2009 10:24

Ja mogę polecić zooplus - tam był najtańszy drapak a przesyłka dotarła z Niemiec w ciągu chyba 3 dni.

kocureq

Od: Nie maja 17, 2009 15:14

Post » Wto lip 21, 2009 10:11

Ja do tej pory robiłam zakupy na krakvet.pl dla swojego psiaka i nigdy nie było żadnych problemów. Zamówienie zawsze realizowane terminowo, karmy wysokiej jakości, czasem nawet dorzucili miły drobiazg. Kumpela która ma kota również sobie chwali ten sklep. Przy zakupach za 100 zł przesyłka za darmo pod same drzwi. Mają karmy weterynaryjne (mój psiak właśnie na takiej) i w przypadku tych karm które obie zamawiamy są najtańsi. Ze swojej strony mogę polecić z czystym sumieniem :)

09kicia09

Od: Wto lip 21, 2009 9:04

Post » Czw wrz 10, 2009 16:06 Re: INTERNETOWE sklepy zwierzakowe

Również muszę dopisać się w wątku pochwalnym pod adresem www.krakvet.pl, a było tak:

przy ostatnim zamówieniu było trochę problemów ze skompletowaniem karmy, wysłka przeciągała się, w końcu ustaliliśmy ze sklepem, ze koty zamiast mięsnej dostaną rybną i wysyłamy. Po trochę ponad tygodniu od złożenia zamówienia przyszło jedzenie, nasypałam kotom rybnej, nawet ucieszyłam się, że suche jest duże - średnicy ok 2.cm, kotki będą musiały pogryźć i nie będą jadły tak łapczywie. Niestety, kotki tego prawie w ogóle nie jadły, za to szybko opróżniały miskę z alternatywną karmą. Po ok. 2tygodniach wpadłam na pomysł dlaczego tak się dzieję - otóż zerknęłam na opis karmy z ryb i zobaczyłam, że zasadniczo jest ona przeznaczona dla.. psów. Przez dwa dni byłam obrażona na krakvet (akurat był weekend i nie mogłam zadzwonić, żeby złożyć reklamację), w poniedziałek zadzwoniłam i porozmawiałam o tym z pracownikiem krakvet - natychmiastową reakcją było, że wymienią mi tę karmę. Troche mniej entuzjastyczna reakcja była na wiadomość, że opakowanie jest już napoczęte. Niemniej dziś jest czwartek i właśnie otworzyłam przesyłkę od krakvet z prawidłową karmą - 2,5kg wysłane całkowicie na ich koszt. Jestem pod wielkim wrażeniem poziomu obsługi, o rany, więcej takich sklepów. Daję 11 punktów na 10 i baaaardzo polecam (kupuje tam ze względu na najbardziej przystępne ceny i darmową wysyłkę od 99zł, ale to zapewne wiadomo z innych postów!

mmarp

Od: Wto kwi 07, 2009 10:58

Post » Śro gru 30, 2009 17:48 Re: INTERNETOWE sklepy zwierzakowe

jest nowy sklep :D na razie niestety chyba tylko dla Łodzi i Zgierza, ale polecam http://studiozoo.pl - salon urody i zakupownia z dostawą do domu - dwa w jednym ;) umawiać się można na odbiór na konkretny dzień o konkretnej porze, a i zamawiać przysłowiowe cuda na kiju ;) nawet jak nie ma w ofercie na stronie :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie sty 03, 2010 23:05 Re: INTERNETOWE sklepy zwierzakowe

też poznałam studiozoo. Polecam :ok:. Słyszałam też, że jak nie było produktu w ofercie, to na rzęsach stają ale zdobywają :). No i te dostawy :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

[poprzednia][następna]