Stanowoczo
NIE POLECAM sklepu
ZOOKOZIOLEK http://www.zookoziolek.pl
Kontakt ze sklepem jest
zerowy!
Wlasciciel nie odpowiada na maile, telefony nie mowiac juz o gg, ktore jest zawsze niedostepne. Nigdy nie wiadomo, czy po wplacie pieniedzy na konto - towar przyjdzie i ewentualnie kiedy!
W regulaminie byl wpis, ze towar wysylany jest od razu po wplacie pieniedzy na konto, ale widac wlasciciel nie zdazyl zakupic towaru w hurtowni, allegro czy gdzies tam.. i sie nie wyrabial, wiec zmienil wpis w regulaminie, ze do 9 dni roboczych.
Ja zaraz po tym jak sie zorientowalam z jakim sklepem mam do czynienia (np. po przeczytaniu recenzji na stronie
http://www.sklepy24.pl/zakupy/hobby_zoo ... l/opinie/1 i po nieudanych probach kontaktu z wlascicielem), wyslalam doniesienie na policje w Bytomiu i kopie tego maila do sklepu. Wlasciciel tradycyjnie nie zareagowal wcale, widac to standard. Po tygodniu policja gospodarcza sie tym zajela i o dziwo paczka przyszla - jak sie tlumaczyl wlasciciel w czasie regulaminowych 9-ciu dni roboczych.
Oczywiscie mozna mniemac, ze to wspanialy sklep i paczka na pewno by przyszla.. ja jednak sadze, ze to moja szybka reakcja (w sumie zakupilam drapak za - bagatela - ponad 300zl) i interwencja policji sprawila, ze paczke (cala i zdrowa) otrzymalam i nie za miesiac, tylko juz po 11-stu dniach.
Co jeszcze przemawia za tym, zeby omijac ten sklep szerokim lukiem??
A to, ze wlasciciel
kasuje wszystkie negatywne recenzje na swojej stronie! Wtedy kiedy szukalam info na temat jego sklepu i oswajalam z mysla, ze zostalam oszukana - w sierpniu '08 na jego stronie bylo mnostwo negatywnych opinii klientow oszukanych w podobny sposob, oraz dostawcow, ktorzy skarzyli sie, ze nigdy nie zaplacil za "zakupiony" towar, dzis jest juz posprzatane a na stronie widnieja same pozytywne opinie! co prawda najstarszy jest z polowy lipca...
http://www.zookoziolek.pl/reviews.php , dziwne co stalo sie ze wszystkimi komentarzami z sierpnia.. ?? Czyzby nikt nie dokonywal zakupow w sierpniu br. i nie chcial pochwalic sklepu?? a moze wlasciciel byl na urlopie i nazbieralo sie duzo negatywnych opinii, ktore przez jakis czas widnialy na stronie, ale zaraz po powrocie z urlopu trzeba bylo je wykasowac.. bo przeciez odstraszaja naiwnych klientow. Po tym moim wpisie trzeba bedzie pewnie dodrukowac jakichs sierpniowych komentarzy, zeby nie wygladalo podejrzanie!
Kolejny element, ktory
przemawia przeciw???!
Na profesjonalnie wygldajacej stronie zookoziolka, sa nawet rekomendacje - reklama, co uwiarygodnia sklep w oczach klientow! I tu niepsodzianka!

Napisalam do tych rekomendujacych portali, wyjasniajac, ze chyba nie fair jest reklamowac taki sklep!... i co sie okazlo???! ze np.
www.i-sklepy.pl ktory rzekomo poleca ten sklep, wcale go nie poleca

i od dluzszego czasu probuje wymoc roznymi metodami na wlascicielu zdjecie ich loga ze strony - ale bezskutecznie!
Wniosek.. Podobno zyjemy w panstwie prawa.. Mnie tylko dziwi fakt, ze taki sklep mimo negatywnych opinii konsumentow, prosperuje sobie nadal.. i nadal naciaga ufnych klientow...
Wybor nalezy do Was! drodzy forumowicze.. Jesli chcecie sie troche podenerowac - zrobcie zakupy w zookozioku i wplaccie tam swoje pieniadze... a moze otrzymacie towar..

Nie ma jak porzadny zastrzyk adrenaliny i wielka niewiadoma!
Pozdrawiam wszystkich