Kefir & Morfeusz - zapraszamy do 2. części!!!! tu zamykamy!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 09, 2009 14:58 Re: Kefir & Morfeusz - foty śrutu i naprawa lodówki :-)

A co będą sprzątać, jak to za nich załatwisz... :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw wrz 10, 2009 8:52 Re: Kefir & Morfeusz - foty śrutu i naprawa lodówki :-)

A czemu tu tak cicho? 8O Czyżby chłopcy nic nie narozrabiali?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw wrz 10, 2009 9:13 Re: Kefir & Morfeusz - foty śrutu i naprawa lodówki :-)

grzeczne aniołki... :evil:
Morfeusz odmawia stanowczo wszelkich leków w formie proszku dosypywanego do jedzenia.
Odmawia syropku kalm aid
odmawia wszystkiego co nie jest w Kefirowej misce.

Syropek na siłę wtłoczyłam - musi się nieco wyciszyć, jest taki pobudzony, poddenerwowany a zarazem niepewny.
Ale powoli powoli robi się ciszej w nocy, nie płacze już tak rozdzierająco cały czas.
Z Kefirem się czasem tłucze ale jakoś Kefir to olewa.
Wczoraj grzali sie wspólnie na balkonie i synchronicznie ruszali łebkami w ślad za gołębiami.
Kupiłam fajny drapak ale...kanapa jest nadal lepsza. Niedobrze, bo kanapa tego nie wytrzyma...jest skórzana.

PROŚBA!!! Jak zachęcić kota do korzystania z drapaka?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 10, 2009 9:15 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

dodam, że drapak jest w kształcie fali, można z niego korzystać dokładnie tak jak z kanapy w tej samej pozycji.
Stoi obok kanapy by kusił.
Nawet Kefir go użył na poziomym elemencie a Morfeusz katuje kanapę.
Jak zachęcić?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 10, 2009 9:18 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

może zachęcić walerianą/kocimiętką/kroplami miętowymi?
Obrazek

zapietanaguzik

Od: Śro cze 24, 2009 17:58

Post » Czw wrz 10, 2009 9:19 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

Może spróbuj na jakiś czas przykryć kanapę jakąś kapą/ kocem / narzutą - przynajmniej ten drapany fragment. I jak najbliżej postaw drapak. Może chłopak załapie, o co chodzi. U mnie taka metoda częściowo zadziałała. Przykrytej kanapy Klakier nie drapał, a po zrezygnowaniu z narzuty nie wrócił do niecnego procederu. Z trym że brak drapaka tuż przy kanapie skutkuje natychmiastowym wsadzeniem pazurów w mebel. :evil:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw wrz 10, 2009 9:24 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

No właśnie jak tu ochronić kanapę... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw wrz 10, 2009 9:33 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

Mam dokładnie taki sam problem :evil:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw wrz 10, 2009 9:38 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

myśmy - przy każdej próbie drapania - przystawiali kota do drapaka, laliśmy drapak środkiem "kot tak" a kanapy środkami "kot nie", nawet sami drapaliśmy drapak :oops: nic z tego. Dopiero któryś mały tymczas, szalejący po drapaku wzbudził na tyle zainteresowanie Georga, że wysnuł odpowiednie wnioski :roll:

wcześniej zmasakrował nam stuletnie drzwi :crying:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 10, 2009 9:40 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

waleriana i te sprawy nie działają na Morfeusza. Kocimiętka też nie dział.
Poćwiczę ten manewr z narzutą.
dzięki :-)
o taki ma drapak:
http://animalia.pl/produkt,8031,52,Trix ... C4%85.html

Georg-inia - jaki to środek "kot tak"?

z drapaka na dolnej powierzchni skorzystał Kefir ale M. to olał albo nie zauważył....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 10, 2009 9:41 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

ja też drapałam drapak....patrzył jak na durną...ehhhh
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 10, 2009 9:46 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

dagmara-olga pisze:Georg-inia - jaki to środek "kot tak"?

no wszystkie tu już wymienione kocimiętki, waleriany itp. :roll: nacierałam nawet kwiatkami bzu, bo Georg kocha ten zapach. I tzw. doopa.
Ale trochę mnie dziwi, że drapią Ci skórzane kanapy... nasze "skórki" co prawda są porysowane, ale to bardziej na skutek milionów odbić od ich powierzchni, a nie uporczywego robienia z nich drapaka... koty podobno nie bardzo lubią skórę pod palcami. Jest zimna, śliska...
Aha! u nas narzuta się nie sprawdziła. Znaczy sprawdziła o tyle, że mieliśmy podrapaną narzutę :roll: zadziałało przykrycie folią. Wiem, wygląda to idiotycznie, ale że Niuniek oprócz drapania, to jeszcze nam na te kanapy lał, więc że tak powiem dwa w jednym było. A i tak zdążył nam wysikać dziurę w jednej kanapie i teraz narzutki mamy na stałe :twisted:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 10, 2009 9:50 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

Kefir nigdy kanapy nie ruszył. Mruńka też nie.
Morfeusz ją odkrył. :twisted:
Co do narzuty - niech sobie drapie, jakiś kocyk dziś zarzucę a może okaże się, że drapak fajny?
Kanapa pod palcami może i zimna ALE pod pazurami fajnie się drze :evil:
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 10, 2009 12:07 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

Bazyliszkowa pisze:Może spróbuj na jakiś czas przykryć kanapę jakąś kapą/ kocem / narzutą - przynajmniej ten drapany fragment. I jak najbliżej postaw drapak. Może chłopak załapie, o co chodzi. U mnie taka metoda częściowo zadziałała. Przykrytej kanapy Klakier nie drapał, a po zrezygnowaniu z narzuty nie wrócił do niecnego procederu. Z trym że brak drapaka tuż przy kanapie skutkuje natychmiastowym wsadzeniem pazurów w mebel. :evil:

Mam ten sam problem ale pomaga właśnie przykrywanie kanapy kocem w miejscu gdzie kotucha drapie najchętniej.Z baku ulubionego miejsca przenosi się na drapak. :conf: :conf: :conf:

teresa1950

Od: Wto gru 16, 2008 9:54

Post » Czw wrz 10, 2009 17:53 Re: Kefir & Morfeusz -JAK ZACHĘCIĆ DO DRAPAKA??? HELP!

kupiłam kocimiętke w proszku.
posypałam.
kanapę zakryłam kocem.
Kefira kocimiętka nie interesuje.
Morfeusz zainhalował, zakrztusił się i trochę się tarzał w tym co upadło na podłogę.
Potem dostał ataku agresji, rzucił się na powaznie na Kefira i ugryzł mnie w kostkę.
Hmmmm....ludzie też się upijają czasem na wesoło czasem na smutno...
W kazdym razie drapak nie jest wcale atrakcyjny.
Szaleństwo minęło, Morfeusz śpi....
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]