LILI bez łapki już szczęśliwa...została rezydentką:):):)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 08, 2009 18:45 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

Ciocia już leci ;)
Czego tylko potrzeba Lili pacjentusi ? Głaski mogę tylko wirtualne, bo daleko ;)
Ale pewne słonko łapusiowe, z mojego podpisu, ważniejsze potrzeby ma, więc pewnie popisze łapeczką, czego potrzebuje ;) PW ;)
Ostatnio edytowano Wto wrz 08, 2009 19:50 przez Marcellina, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Marcellina

Od: Nie sie 05, 2007 12:29

Post » Wto wrz 08, 2009 18:58 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

Wirtualne mizianki dla Liluni :kotek:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto wrz 08, 2009 19:15 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

zuzia96 pisze:A coż to :roll: :roll: :roll: dzisiaj żadna Ciocia jeszcze nie odwiedziła Liluni??? :roll: :roll: :roll:

Ja w dzień zaglądałam, ale czekałam na wiadomości :lol: U Marcelka też byłam, tylko o Kuleczce zapomniałam :oops: :

Niedawno wróciłam (po pracy maliny zbierałam), nakarmiłam swoje Kocianki i od razu do koteczki zajrzałam (sama nawet nie jadłam jeszcze :D )
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto wrz 08, 2009 20:44 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

Amika6 pisze:Ja w dzień zaglądałam, ale czekałam na wiadomości :lol: U Marcelka też byłam, tylko o Kuleczce zapomniałam :oops: :

Niedawno wróciłam (po pracy maliny zbierałam), nakarmiłam swoje Kocianki i od razu do koteczki zajrzałam (sama nawet nie jadłam jeszcze :D )

Amiko, jak patrzę na tę małą Lilunię, to aż wierzyć mi się nie chce, że ta bidulinka tak szybko do siebie doszła. Ten olejek od Ciebie jest naprawdę rewelacyjny, dosłownie rana goiła się w oczach. Zostało mi jeszcze troszkę i trzymam na ogonek, który ma być amputowany przy okazji sterylki. Gdzieś ostatnio widziałam wątek o strasznie skrzywdzonej kotce, ma olbrzymie rany, jest po operacji i od razu pomyślałam sobie o Twoim cudownym olejku, może jej też pomógłby szybko zagoić te rany. Jak znajdę, to Ci podeślę linka.

A jeżeli chodzi o Kuleczkę, to ja już całkowicie zwątpiłam w to, że dla niej znajdzie się kiedykolwiek jakiś domek :cry:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto wrz 08, 2009 20:56 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

Na dobranoc jeszcze jedna foteczka Liluni :wink:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto wrz 08, 2009 21:10 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

zuzia96 pisze:Amiko, jak patrzę na tę małą Lilunię, to aż wierzyć mi się nie chce, że ta bidulinka tak szybko do siebie doszła. Ten olejek od Ciebie jest naprawdę rewelacyjny, dosłownie rana goiła się w oczach. Zostało mi jeszcze troszkę i trzymam na ogonek, który ma być amputowany przy okazji sterylki. Gdzieś ostatnio widziałam wątek o strasznie skrzywdzonej kotce, ma olbrzymie rany, jest po operacji i od razu pomyślałam sobie o Twoim cudownym olejku, może jej też pomógłby szybko zagoić te rany. Jak znajdę, to Ci podeślę linka.

To ten wątek: viewtopic.php?f=13&t=99701
Amika, też pomyślałam o twoim olejku i miałam cię prosić, żebyś zerknęła, czy dla tamtej biednej kocinki by się nadał.

Bazyliszkowa

Post » Wto wrz 08, 2009 21:23 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

Bazyliszkowa pisze:To ten wątek: viewtopic.php?f=13&t=99701
Amika, też pomyślałam o twoim olejku i miałam cię prosić, żebyś zerknęła, czy dla tamtej biednej kocinki by się nadał.

Dzięki Bazyliszkowa, właśnie o ten wątek mi chodziło.

Aniu, zerknij tam, czy Twój olejek by pomógł, bo straszna tragedia tej koteczki i straszne cierpienie.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto wrz 08, 2009 21:41 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

a Kuleczka to ma banerek? 8)
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto wrz 08, 2009 21:51 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

ruru pisze:a Kuleczka to ma banerek? 8)

Ruru, mój aniele Obrazek Kuleczka nie ma jeszcze Twojego magicznego banerka :oops: Tu jej wąteczek :lol: :lol: viewtopic.php?f=13&t=89181
Tylko że Kuleczka wciąż boi się ludzkiej ręki :cry: :cry:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto wrz 08, 2009 23:06 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

zuzia96 pisze:
Bazyliszkowa pisze:To ten wątek: viewtopic.php?f=13&t=99701

Dzięki Bazyliszkowa, właśnie o ten wątek mi chodziło.

Aniu, zerknij tam, czy Twój olejek by pomógł, bo straszna tragedia tej koteczki i straszne cierpienie.

Dzieki dziwczyny, już napisałam (serce pęka, jak można być aż tak okrutnym :cry: :cry: - nigdy tego nie zrozumiem)
Obrazek

Amika6

Post » Wto wrz 08, 2009 23:31 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

istna tragedia...oby ta koteńka przeżyła...

głaski dla Liluni :kotek:

donia777

Od: Pon kwi 06, 2009 21:59

Post » Śro wrz 09, 2009 9:26 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

caluski dla pięknej Lilunii :1luvu: :1luvu: :1luvu:

historia małej przerażająca :cry:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro wrz 09, 2009 18:15 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

Lilunia chora......... :cry: :cry:

Dzisiaj w nocy kaszlała, rano zjadła śniadanko, ale jak przyszłam z pracy nie tknęła już nic, nie dała się dotknąć. Zmierzyłam gorączkę -39,5
Pogoniłam do weta (moja wetka była dzisiaj rano). Lilunia ma zapalenie oskrzeli, wet ma nadzieję, że to jednak nie zapalenie płuc, bo szmery w płucach są dość poważne :x Kitunia dostała antybiotyk (Cefalexim 18%) i Tolfedine w zastrzyku. Jutro znowu jedziemy na zastrzyk.
Narazie odwleka się druga dawka advocate, no i sterylka jeszcze nie teraz.

Po powrocie Lilunia odrobinę zjadła, teraz leży sobie....w kuwecie :wink:

Dziewczynka została zważona :wink: aktualna waga: 2,90 kg :P :P

Dzisiaj zapłaciłam 49 zł
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro wrz 09, 2009 18:42 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

Zuziu nie smutaj się. Lilusia szybko wróci do zdrówka.
Z zapalenia płuc leczyłam Kytkę, u mnie to trochę trwało bo to był listopad a ona tymczasowała w piwnicy (była taka chora, że drzemała na siedząco i było słychać jak jej w płucach rzęzi). W domu dużo cieplej, dostała jżz leki to skończy się na oskrzelach i szybko sobie poradzicie.

Chociaż przybywa na wadze to pewnie wciąż jest jednak osłabiona (nóżka, oczko i jeszcze ten ogonek), no i może stres po pobycie Marcelka się dołożył .

Będzie dobrze :ok: :ok:
Obrazek

Amika6

Post » Śro wrz 09, 2009 19:09 Re: LILI, skrzywdzona koteczka z urwaną łapką, walczymy o oczko!

Liluniu, wracaj szybko do zdrówka i nie martw zuzi (i kibicujących cioteczek). :ok:

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]