Argento czyli Argi ['] to już rok w kocim niebie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 09, 2009 15:30 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

A u Niki duży postęp! dzisiaj sama weszła na łóżko i otarła się o siedzącego na nim człowieka! :D :D :D

Inga, zauważyłam że dziwnie je, kawałki jedzenia wypadają jej z pysia. Ale jutro będziemy u weta - po antybiotyk i środek na robaki, więc zobaczymy co z tym pyszczkiem.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro wrz 09, 2009 16:43 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Wow Cameo Ty stanowczo za szybko te koty oswajasz :twisted:
ledwie się człowiek przyzwyczai i przywiąże to do domków już są gotowe :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro wrz 09, 2009 17:18 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Niki to strachliwy miziak, ale super przytulasty i przekochany! Dzisiaj dała się złapać bez problemu! Zapomniałam napisać że wczoraj wystawiła brzuchol do miziania... nie wierzę że ona była prawie dwa lata w schronie...

Cameo

Post » Śro wrz 09, 2009 17:19 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

I proszę o pomoc w podnoszeniu wątku... do jutra :oops:

Wow Cameo Ty stanowczo za szybko te koty oswajasz.
ledwie się człowiek przyzwyczai i przywiąże to do domków już są gotowe.

Eeee, Niki nie była "ciężkim przypadkiem" :mrgreen: nie spodziewałam się że będzie AŻ tak miziasta...

Cameo

Post » Śro wrz 09, 2009 20:42 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Cameo pisze:Niki to strachliwy miziak, ale super przytulasty i przekochany! Dzisiaj dała się złapać bez problemu! Zapomniałam napisać że wczoraj wystawiła brzuchol do miziania... nie wierzę że ona była prawie dwa lata w schronie...

Niki nie byla dwa lata w schronie, jest bardzo charakterystyczna, niby data przyjecia jest 28-05-08 ale mysle ze ona przyszla pozniej.
Ja zaczelam ja kojarzyc gdzies kolo stycznia/ lutego tego roku.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro wrz 09, 2009 21:36 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

ty to nazywasz trudnym przypadkiem?! Kamila! Niki to pryszcz w porownaniu z Kayem! :D

Niki na gore proszona! I to pilnie! :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw wrz 10, 2009 7:29 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Kamila, dla Ciebie nie ma trudnych przypadków..
Każdy kot u Ciebie zmienia się w trymiga :D
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Czw wrz 10, 2009 9:03 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Cameo ma wspaniałe podejście, każde kocie serduszko zabije do Dużego przy niej :1luvu:.

Hop Nikusia po zaufanie, szczęście, domek...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw wrz 10, 2009 11:01 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Etka pisze:Niki nie byla dwa lata w schronie, jest bardzo charakterystyczna, niby data przyjecia jest 28-05-08 ale mysle ze ona przyszla pozniej.

Toż to data mojego urodzenia :shock: :D

A Niki robi coraz większe postępy :1luvu: wczoraj wieczorem kiedy oglądałam telewizję, wskoczyła na łóżko i zaczeła mrrruczeć, barankować, nawet weszła mi na kolana :1luvu: niestety, po 15-stu minutach przestraszyła się jakiegoś huku za oknem i wlazła na pufę, kiedy chciałam ją pocieszyć to dostałam po łapach ;) a dzisiaj nie miałam żadnych problemów z jej złapaniem :ok: pozwoliła do siebie podejść :ok:

Ale jedno mogę o niej napisać....

WOREK BEZ DNA :twisted: ona je i je i je i je, tak bez końca. Wczoraj wrąbała solidną porcję gotwanych serc razem z gotowaną wątróbką, porcję z puszki i jeszcze jej było mało :twisted: Oczywiście sępi przy stole :twisted: jest na tyle odważna że włazi na blat w trakcie przygotowywania posiłków i pożera z misek. Ciężko jej podać lekarstwo, bo zanim je rozkruszę to ona już siedzi w miskach :twisted: i kradnie, kradnie... :twisted: Ale dzisiaj coś wyczuła, bo nie ruszyła miseczki z Calo-Petem i Beta-Glukanem (zmieszanym z żarciem) bo odeszła od miski i powędrowała do innej, jej porcję wrąbał inny worek bez dnia - Gucio...

Jedno oczko jej ropieje, aż boję się jej wycierać bo nie chcę stracić zaufania jakim mnie obdarzyła... ale trzeba, trzeba :(

Cameo

Post » Czw wrz 10, 2009 11:14 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Etka pisze:28-05-08

Cameo pisze: Toż to data mojego urodzenia :shock: :D
tylko rok sie nei zgadza ;) Czyli bylyscie sobie z kicia przeznaczone poprostu i koniec kropka :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw wrz 10, 2009 11:22 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Cameo pisze:Inga, zauważyłam że dziwnie je, kawałki jedzenia wypadają jej z pysia. Ale jutro będziemy u weta - po antybiotyk i środek na robaki, więc zobaczymy co z tym pyszczkiem.

może po prostu straciła ząbki... ale obejrzeć trzeba :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 10, 2009 12:36 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

Forca... tfu, Niki :mrgreen: była u doctora. Podstępem, bo sama wlazła do transporterka :mrgreen: Faktycznie... nie ma kilku ząbków :( jest chyba kocią babunią :( zostanie odrobaczona (nie pozwoliła podać sobie tabletki), bo brzuchol strasznie zagazowany, albo robale, albo ciąża... :roll: ale obstawiam robale :roll: dostała też antybiotyki... i mam jej podawać kropelki do oczu... :strach: już widzę te podawanie kropelek :strach:

Cameo

Post » Czw wrz 10, 2009 13:32 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2/5

kocia babunią?? a byla oceniana na 2 latka?? to na jakiej podstawie ktos wczesniej okreslil jej wiek, jesli nawet w ząbki nie zajrzal.... :|

te opisy jak Niki jest coraz bardziej ufna sa jak miod na moje serce :1luvu:

edit: literówka

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw wrz 10, 2009 14:27 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:)

ruru pisze:Cameo jesteś wielka
Niech ci Niki w barankach wynagrodzi :1luvu:
To jest kochana kotunia
ona tak jakby nie wierzyła, że ktoś ją chce pogłaskać...
Niki w schronie:
ObrazekObrazekObrazek

Biedna kiciunia. :(

Dużo mizianek od cioteczki proszę przekazać. :love:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw wrz 10, 2009 15:58 Re: ForcaBis, czyli Niki - dama z pazurkiem:) fotki s.2

Cameo pisze:
marivel pisze:A jak koledzy przywitali koteczkę ?

Niki lubi Kaya ale nie cierpi Gucia :( fuczy na niego i prycha :(

nie zna się na Guciach :twisted:
swoją drogą, jak czytam o łapankach - to czy masz jakąś technikę. My łapiemy dwuosobowo, ale mój Krówek ( można Go zobaczyc w linku w moim podpisie :D -sorry za OT) doskonale pamięta,gdzie był złapany i następnym razem szuka innej drogi i miejsca ukrycia. Przydybany rozpaczliwie płacze i jeżeli ma czym, to ze strachu się zsiusia ( na podłogę albo na mnie ). Złapany jest łagodny, grzeczny, da sobie obciąc pazurki, pogłaskac ale widac, ze ciągle się boi. nie wiem jak mu pomóc przestac się bac.

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

[poprzednia][następna]