Koty - Szczecin - Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 09, 2009 12:28 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

wiora pisze:ja tez sie witam
mimo rozwijajacej grypy :evil:
Ojej Wiora :( To już dwie Dziewczyny mamy chore.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro wrz 09, 2009 12:29 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

iza71koty pisze:Podnosimy kociaczki. Prosimy o Pamięć i zaglądanie . :wink:

iza71koty

Post » Śro wrz 09, 2009 12:29 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

iza71koty pisze:Dziewczyny przypominam ze Numer Konta został zmieniony. Informacje zostały wysłane na pw. :wink:

iza71koty

Post » Śro wrz 09, 2009 12:35 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

aglo pisze:Witam sie popołudniowo i hopsam kociaczki do góry!
Witam Serdecznie Aglo. :) Boguś jakiś syf ma na plecach. Nie wiem co on sobie tam nawyczyniał ,ale skora aż sie łuszczy. Próbuje z tymi witaminami. Kurcze on tak syczy. Szkoda ze nie da sobie tego posmarować. Muszę pomyśleć spokojnie co z tym zrobic.Mam nadzieję ze to zacznie porastać jak kiedyś.A Kapselek wsuwa jak mały smok. Zbiera zapasy na zimę. Jak Robaczek?Pochamował apetyt czy wsuwa jeszcze wiecej?

iza71koty

Post » Śro wrz 09, 2009 12:46 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

z pracy mnie dzis wywalili bo zagrozeniem jestem :evil:
jak tak dalej pojdzie to wyplaty w ogole nie dostane :evil:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro wrz 09, 2009 17:46 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Misiu i Borysek mają wirtualnego opiekuna w Vivie - to dobra wiadomość
zła niestety też jest - zaginęła jedna z Panterek - nie wiem jeszcze jak uciekła, ale właścicielka szuka jej od tygodnia.
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro wrz 09, 2009 19:31 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

:(

wiora

Post » Śro wrz 09, 2009 21:15 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

agiis-s pisze:Misiu i Borysek mają wirtualnego opiekuna w Vivie - to dobra wiadomość
zła niestety też jest - zaginęła jedna z Panterek - nie wiem jeszcze jak uciekła, ale właścicielka szuka jej od tygodnia.

Kurcze.Biedna Panterka nie poradzi sobie. Wychuchany kociak, tak ruch na Wyzwolenia jak w Rzymie. Czarno to widzę. :( NOT moze Ty masz jakiś kontakt z Karmicielkami z tamtego rejonu?Może trzeba dać tej Pani wskazówki jak szukać i w jakich porach?Kurcze martwie sie .Bardzo :( :( :(

Jednoczesnie Pieknie Dziekujemy z Całego Serca za Wspaniałe wieści z Vivy :) To dla nas miód na Serce w tych trudnych czasach. Ogromnie sie cieszę ze sa tak Wspaniali Ludzie gotowi nas Wspierać.Cieszę sie Bardzo że nasi chłopcy sie spodobali i otrzymali Wirtualne Wsparcie. Dziekujemy Pięknie :1luvu:

iza71koty

Post » Śro wrz 09, 2009 21:58 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

oby sie Panterka odnalzala jak najszybciej
ja pamietam ze Stefanek tez pare razy dal noge
na szczescie zawsze chowal sie w piwnicy
ale pare razy nie bylo go nawet po dwa tygodnie :( zalamana bylam juz jak cholera,a tu nagle slysze miau w piwnicy
i kamien z serca ze zawsze sie tam chowal, a nie uciekal w pole

trzymam kciuki,za szybkie odnalezienie kici :ok:

wiora

Post » Czw wrz 10, 2009 6:35 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

iza71koty pisze:Witam Serdecznie Aglo. :) Boguś jakiś syf ma na plecach. Nie wiem co on sobie tam nawyczyniał ,ale skora aż sie łuszczy. Próbuje z tymi witaminami. Kurcze on tak syczy. Szkoda ze nie da sobie tego posmarować. Muszę pomyśleć spokojnie co z tym zrobic.Mam nadzieję ze to zacznie porastać jak kiedyś.A Kapselek wsuwa jak mały smok. Zbiera zapasy na zimę. Jak Robaczek?Pochamował apetyt czy wsuwa jeszcze wiecej?

Ech ten Boguś, chyba trza mu imię zmienić, bo to po Lindzie to jakieś teges...Samospełniające się. A Kapselek niech dba o siebie.

Ja na szczęscie mam apetyt umiarkowany jak na swój stan, jem, ale rozsądnie. Jednakże ogórki kiszone i śledzie byc muszą 8) . Fajne jest to, że czekolada i inne słodkości mnie nie lubią ;) MóMąż narzeka przez to, bo nie mamy żadnych słodyczy w domu :twisted: .

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Czw wrz 10, 2009 9:07 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

wiora pisze:oby sie Panterka odnalzala jak najszybciej
ja pamietam ze Stefanek tez pare razy dal noge
na szczescie zawsze chowal sie w piwnicy
ale pare razy nie bylo go nawet po dwa tygodnie :( zalamana bylam juz jak cholera,a tu nagle slysze miau w piwnicy
i kamien z serca ze zawsze sie tam chowal, a nie uciekal w pole

trzymam kciuki,za szybkie odnalezienie kici :ok:
Wiora Wyzwolenia to Centrum Miasta. Samochody, autobusy, tramwaje. Okienka piwniczne raczej niedostepne dla kotów, chyba że w starych kamienicach. Ruch ludzi, psy. Zle to widzę. Bartdzo żle. Mam nadzieję że Właścicielka sie nie podda i będzie szukać. Nie wiemy też co sie stało? Kot wypadł z okna? Uciekł z transporterka?U nas rok temu babce wypadł kot z czwartego pietra. Dwa razy sie przeszła wokól domu i tyle. Widziałam tego kota. Wiecej go sama szukałam niz ona.Dwa razy go karmiłam , ale był bardzo plochliwy i uciekał. Dzwoniłam i informowałam gdzie sie kreci kot. Niewiem czy go odzyskali ale sądząc po podejsciu chyba raczej wzięli nastepnego kotka.Pani wyglądała na bardzo zmeczona i znudzona poszukiwaniami.Kotek był młodiutki i wykastrowany.Myśle że niestety taki kot jest w warunkach miejskich bardzo narazony i sa bardzo nikłe szanse ze sobie poradzi, jesli znów nie wróci w domowe warunki.

iza71koty

Post » Czw wrz 10, 2009 9:27 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Witam Aglo :) Jeśli chcesz to przechrzcimy Bogusia?Masz jakąś propozycję?Widzę ze Twój Mąż to taki łasuch na słodkie jak Mój? On to sie od niedawna takim pożeraczem słodyczy zrobił. Kiedys to tylko ja była ale mi odpusciło. Jem słodkie jak mnie chandra łapie :wink:

iza71koty

Post » Czw wrz 10, 2009 9:32 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

witam
p.Izo przez pole mialam na mysli dwor(tak mi sie tylko napisalo po krakowsku :wink: )
ja mieszkam tez w centrum mista 15 metrow od moich okien jest jedna z najdurniejszych ulic,na ktorej defakto jak blam mala,o malo nie znalazlam sie pod tarpanem
ulica jest bardzo rucjliwa i pamietam ze nie jeden kot niestety stracil na niej zycie

Stefanek byl bardzo bojazliwym kotem
bal sie wszystkiego i wszystkich
w tamtych czasach to raczej nie wiele ludzi myslalo o zabezpieczaniu okien
a ja mieszkam na parterze
Stefan ciagle siedzial na oknie ale w coau calych 11 lat dal noge 4 albo 5 razy
wiekszosc z nich byla przypadkiem(np zasnal na zew parapecie i spadl-na szczescie w nieszczesciu to parter :roll:
z tym ze za kazdym razem odnajdywalam go w piwnicy -chodzil pewnie jakimis rurami bo zawsze byl u kogos a nie w naszej

ale abstrachujac juz od mojego przypadku
p.Izo trzeba miec wiare i myslec, ze kicia sie znajdzie-mimo miejsca ,w ktorym zaginela-
a nie odwrotnie :!: :wink:

wiora

Post » Czw wrz 10, 2009 9:35 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Kurcze Patryk snowu sie ślini. I chyba ma stan podgorączkowy.Wczoraj tak się łasił, a on się łasi jak jest chory.Futro mu się jakies kiepskie i przerzedzone zrobiło. No i nie mam go teraz gdzie zabrać.Jak go zabiore do siebie to będzie jeszcze gorzej, bo nie moge Maluchów narazac.Kurcze zawsze coś. Ide dzis do niego z lekami.Dam do pysia a jutro muszę jakos czas zorganizować, przycisnać Męża i jechać zrobić tam porządek z budkami i zawieżć jedna TOZowska budke. Wkrótce muszę tam odwieżć Dziewczyne Patryka.Dziś muszę też zlapać kicie kotna od szarego Maluszka. Co gorsza od dwoch dni nie widzę kici z brzuszkiem na opuszczonych działkach.Będzie problem z szukaniem jej. Oni tam koszą i hałasuja aż do 18.00.

iza71koty

Post » Czw wrz 10, 2009 9:41 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Ojej to przepraszam Wiora, bo inaczej zrozumiałam :oops: No liczę też cały czas na to ze sie nie poddadzą i beda szukać. Podpytam NOT moze Ona zna Kogoś z tego rewiru?Kurcze moze jakieś Karmicielki mają tam swoją grupe w pobliżu? Moze kicia tam dotrze?No cos musi jesć przecież biedulka. :(

iza71koty

[poprzednia][następna]