Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - koniec tymczasowania ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 07, 2009 10:44 Re: Bonzo i Maciejka - Bonzo za TM [']

Ty mi tu nie opowiadaj o Hektorku i Misi bo mi się serce kraje no!
Na razie Kostek. Przy tym zostajemy. Koniec kropka :P

A Hektorek faktycznie dla dzieciaków fajny, ale dla Maciunia jednak zbyt ekspansywny mi się wydaje... A Maciek wczoraj najpierw się darł przez godzinę, potem biegał jak szurnięty (dwa razy zapędził się do pokoju młodych, zanim skapnął się gdzie jest ;) ), a potem wytarzał się w naszych pachnących kotami i psem butach :D
Bonziaku zawsze będziemy Cię pamiętać [']
7 cudów świata lub plag egipskich w zależności od dnia ;) czyli dwaj Książęta i Księżniczka

desi

Od: Wto gru 11, 2007 12:52

Post » Pon wrz 07, 2009 11:40 Re: Bonzo i Maciejka - Bonzo za TM [']

w ramach przerwy śniadaniowej siedzę i czytam wątki o dokoceniach. Chyba zaczynam się lekko bać początków...
7 cudów świata lub plag egipskich w zależności od dnia ;) czyli dwaj Książęta i Księżniczka

desi

Post » Pon wrz 07, 2009 14:08 Re: Bonzo i Maciejka - Bonzo za TM [']

To Wam powiem, że Kostek jako jedyny kot był przyjęty u nas w domu bez szurnięcia pozostałych kotów - wszedł na pokoje po kwarantannie jakby już znał wszystkich.
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Wto wrz 08, 2009 23:08 Re: Bonzo i Maciejka - Bonzo za TM [']

Jutro 10:15 - Kostuś ma kastrację. Biedaczek... już głodny pomrukuje przez sen :lol: Plecki ładnie sie goja.
Miśka łazienkowa została dziś zaszczepiona.
Maluchy też kończą grzybka, tylko znów oczka coś łzawią, dziś były u weta, są nowe kropelki - leczymy nadal i niebawem drugie szczepienie.
Obrazek

Igulec

Post » Śro wrz 09, 2009 12:15 Re: Bonzo i Maciejka - Bonzo za TM [']

O biedny Kostuś! Głodny! I jeszcze odjajczają go :) Znaczy się pewnie już po wszystkim i mam nadzieję że ok z nim jest.

A my mamy (no dobra, ja i moje "dziewczyny") wstępne imię dla Kostusia (bo Kostkiem niestety być nie może) - Kaziu. Jak się na niego zdenerwuję będę wołała "Kazimierzu, przestań" :D

I fajnie że wiemy co u Kiciów bo Michu już mędził że on by chciał wiedzieć a nie wie. A Miłosz wczoraj na zajęciach w przedszkolu na pytanie: Kim będę gdy dorosnę, powiedział że będzie pracownikiem Kociej Doliny :D
I muszę wieczorem zebrać się i wkleić wreszcie zdjęcia z wizyty u Was, te na których widać coś więcej niż kawałek ręki i kawałek ogona.

Puss, Etka, jeśli jeszcze czytacie watek - do kogo mogę się zwrócić w Poznaniu o pomoc w logistyce i kastracji działkowych dziczek?

desi

Post » Śro wrz 09, 2009 18:18 Re: Bonzo i Maciejka - Bonzo za TM [']

Kostek lżejszy o dwa jajca :D Nie chciał zasnąć. Musiał dostać większa dawkę narkozy i wybudzacz. Jeszcze dochodzi do siebie. Chodzi już prosto, ale powolutku i przysypia wszędzie. I jakby tak ton głosu zniżył mu się nieco... powinno być niby odwrotnie :lol: chyba że to brak siły na gadanie
Obrazek

Igulec

Post » Pt wrz 11, 2009 12:01 Re: Bonzo i Maciejka - Bonzo za TM [']

Jak się Kostek czuje po takiej dawce narkozy? A jak grzyb? Znika ładnie? I mam nadzieję że poza tym wszystko ok?
Dziś/jutro wraca znad morza koleżanka lekarka. Z samochodem. Na dzień dobry usłyszy plany jakże pasjonującej wyprawy do wód. To, że wody to Inowrocław, a wyprawa ma na celu przywiezienie kota dowie się w późniejszym terminie :D

A Maciunio biedak szuka cały czas kolegi. I wieczorami jest aż nienormalnie miziająco-upierdliwo-słodziutki.
I wiecie jaki był zszokowany że mięsko drobiowe które dostał wczoraj, skubnął i wrócił po chwili nadal stało w misce? Stał i patrzył z niedowierzaniem :lol:

Zdjęcia wiem, wiem. Wkleimy. Może nawet dziś :D

desi

Post » Pt wrz 11, 2009 18:18 Re: Bonzo i Maciejka - Bonzo za TM [']

Kostuś ok. Już zaczął po swojemu gadać. Grzybek się goi. Kostek jeszcze nie wie, jakie go szczęście spotkało :)
Obrazek

Igulec

Post » Pt wrz 11, 2009 20:44 Re: Bonzo i Maciejka - Bonzo za TM [']

Pora na obiecane zdjęcia :)

To jest zrobione tuż po przyjściu - Tubiś nie wierzy we własne szczęście. Kocięta chyba też :) Pozostałe zdjęcia zabaw z kociakami pokazują rozmazane plamy, kawałki ręki/ucha/nogi ;)
Obrazek

Tu była próba pozowania z Kostkiem - jednak zanim dziatwa się ustawiła i i aparat raczył pstryknąć, Kostuś lekko się znudził i postanowił oddalić.
Obrazek

Potem zaliczyliśmy spacer. Spacer miał motyw przewodni "Szlakiem kałuż Inowrocławskich"
Obrazek

A tu seria "każdy ma swojego kota"
Tubiś i jedno czarne kociątko
Obrazek

Michu i też czarne kociątko (możliwe że to samo co wyżej ;) )
Obrazek

Yano i Bajaderka
Obrazek

A oto co się wydarzyło gdy usiadłam koło Kostka i poprosiłam Yano też o zdjęcie indywidualne. Tak tak Kostek to ten którego najmniej widać :twisted:
Obrazek

Ale za to tutaj Kostek w pełnej okazałości. Prawda jaką ma przeszczęśliwą minę? :P
Obrazek

I jeszcze maluszki.
Czacza i... zapomniałam imienia, ale to ten którego młodzi nazywali "Traktorek"
Obrazek

desi

Post » Pt wrz 11, 2009 21:01 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Foty cudne, jak zwykle. I wspaniała rodzinka, jak zwykle :)

Mówiłam już kiedyś, że ja koooocham czarne koty? :oops: :mrgreen:

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Pt wrz 11, 2009 21:36 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Traktorem ma na imię Figaro. Nawet jest w gazecie:D http://www.express.bydgoski.pl/look/art ... 95&IdTag=8
Maluszki czarnuszki to dwa te same na zdjęciu, to Gucio, ślepek, bo traktorek ma białe dodatki, m.ni. serduszko białe na klacie :D

A poza tym to prześliczne fotki, wszyscy szczęśliwi, pies z kałużowego spaceru tez był zadowolony :D
Obrazek

Igulec

Post » Sob wrz 12, 2009 7:46 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Bajaderka jest boska, to to umaszczenie kotow ktore mega uwielbiam.
Ja mam taka Banane, wozi sie z moja corka wozkiem dla lalek, daje robic wyimaginowane zastrzyki.
Moze jednak tez Bajaderka? ;)

Te umaszczenia maja boskie charaktery, wyprobowane, sprawdzone ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob wrz 12, 2009 22:50 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Dopiero dzisiaj zajrzałam do Was. Tak mi przykro. Przepraszam, że tak późno.

Cieszę się, że postanowiliście dać dom nowemu przyjacielowi. Powodzenia w wyborze :ok:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon wrz 14, 2009 10:00 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Jak będzie następna strona, to Wam Maciunia pokażę - dziś jedzie z Yano do weta, czas szczepienia nadszedł, no i chcę by wet jego dziąsła zobaczył. Poza tym wczoraj i w piątek Maciek zwrócił trochę suchej karmy a ja już panikuję :(
Dlatego wczoraj kocię dostało puszeczkę Almo Nature tą mini z super kawałkami kurczaka z serem. I musiał Yano mnie pilnować bo trochę spróbowałam i próbowałabym jeszcze :D No pyszna jest i tyle :D
Maciulek zjadł 3/4, oddalił się na 5 min, po czym wrócił i dojadł. Jak dobrze pójdzie to za tydzień jak wróci nie będzie miał czego dojadać huhuhu :twisted:

Etka weź nie kuś, na razie absolutnie nas nie stać na trzeciego kota. A Kostka/Kazia jestesmy pewni bo on jest taki... "nasz".

Dziewczyny myślę cały czas o tych dzikach działkowych. Teraz z kasą wszędzie krucho, ale na wiosnę może udałoby się uzbierać na sterylki. I teraz pytanie - co im dawać do wiosny by nie zaciążyły? Są jakiej tabletki anty dla kocic? I jak często się to daje?

desi

Post » Pon wrz 14, 2009 12:35 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Ale następna strona czego - wątku? Jak tak, to ja mogę pisać i pisać, żeby szybciutko przeskoczyło :lol: :lol:
Dzikunom podaje się Proverę.

Pamiętajcie spytać o ten steryd, który Maćkowi pomógł, bo chyba u Poldka trza byłoby to samo zastosować.

Kazimierz 8) Ma coraz lepsze plecki, właściwe już mały placek mu został i kończymy ogonek :)
Obrazek

Igulec

[poprzednia][następna]