Gliwice.Murzynek już w DS. Następny czarny mały grzdylek:(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 26, 2009 7:46

Trzymam za słowo. Zajrzę na Marysine wątki.

Lepiej karmic w miejscu ustronnym jeżeli komus to przeszkadza i w efekcie może zrobic kotom krzywde trując je itp. . Ja osobiście tam bym zapytała PROSTO W OCZY sasiadki czy pomogą mi w karmieniu :twisted: . U mnie też sa 'tacy' ludzie, ale tych dobrych jest o niebo więcej. Ostatnio błąkał sie mały psin tuz po koncercie U2. garnął się do dzieci :) . Noce były ciepłe, dostał posłanie pod dachem, był karmiony przez wszystkie sasiadki. Do niego ciągle ktos zaglądał. Było tez oczywiście niemile info po drodze ze jakaś sasiadka już straż wezwała, żeby go zabrac, ale im sie schował :twisted: . Po kilku dniach tułaczki, wzięli go do siebie gospodarze budynku :D . Obópólna radośc jest teraz.

Dzikie jak Cie znaja (wiedza że Ty karmisz) to znajda nowe miejsce, tylko tzreba chyba w nich trochę posiedziec i pokiciać. Dzikie dadza sobie radę, sa od małego płochliwe i nieufne. A ten czarnuś jest inny .... Żal mi go ogromnie .... :cry: Przypomina moja czarną Rózię.
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro sie 26, 2009 9:37

Amanda_0net pisze:
psiama pisze:Nie moge spokojnie czytać czegoś takiego. No chyba bym dooooopska tym dziciakom sprała. Sama mam córcię i od pierwszych jej dni uczyłam cierpliwie dobrego podejścia do zwierząt. I jestem dumna jak o nie dba.

Jaki on samotny, zwinięty w kuleczkę :cry: . I jeszcze te dzieciaki. ktoś mu w końcu krzywdę zrobi. Nie moge go zabrac do siebie, ale chciałabym bardzo mu pomóc. Rozumiem, że mar9 wzięłabyś kicia na DT po zaszczepieniu ? Czy tez od razu ? Jeżeli obawiasz się z wiadomych przyczyn o ew. zarażenie, to może jest u Was lecznica, która przetrzyma kota przez tydzień kwarantannowy za rozsądne pieniądze. Deklaruję, że zasponsoruję pierwsze szczepienie i dołożę się do ewentualnej kwarantanny Czarnula :roll: Proszę, zróbmy wreszcie dla niego coś konkretnego. Noce sa juz bardzo chłodne .......... :cry: :?

mar9, Amanda, co myślicie ? :roll:

Poczekajmy. Jeszcze parę dni i się nim zajmę.
Dziękuję za propozycje sponsoringu ale uda mi się go zaszczepić na własny koszt.
Raczej Marysi się pomoc przyda przy tylu tymczasach. No i aktywne poszukiwanie domów dla tych bied :)
Zanoszę teraz jedzenie w inne miejsce po drugiej stronie budynku, czarny już tam był :D Och jaki mądry kociak :twisted:
Natomiast dziczki czekają nadal w starym miejscu :( Zostawiam im połowę żarcia a połowę zanoszę w nowe miejsce.
Czy one się zorientują, że tam będzie teraz stołówka???? :roll:
Nie chce już im dawać pod oknami bo coraz więcej sąsiadek marudzi, że im śmierdzi(ciekawe co? 8O )
I dzisiaj się dowiedziałam, ze wynoszę kocie gówna pod schody :ryk: Normalnie myślałam, że się przewrócę :smiech3:
Ale te babska są durne 8) :wink: Ja tam nie wynoszę gówien tylko jedzenie :lol: :D :D :D

Ciekawe czy dzikie się przestawią :?: :roll:

Czarnulek może do mnie przyjść PO SZCZEPIENIU I KWARANTANNIE.
Dobrze byłoby też go ciachnąć bo mam na tymczasie nie wysterylizowaną Harriet.
W mojej lecznicy raczej nie ma możliwości przechowania go przez tydzień (to mała lecznica, nie ma hoteliku).
Ewentualnie do czasu ciacha mógłby być u mnie w klatce (jest chwilowo wolna). To spora klatka, mieści się w niej legowisko, kuweta i miseczki.
Pomoc przy ogłaszaniu jest zawsze potrzebna, w każdej formie.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro sie 26, 2009 9:55

Amanda prosiła o czas .... wierze, że uda nam się czarnulkowi pomóc ..

Marysiu, nie wiedziałam o Stefanku [*]. Dzielnie walczył, teraz głeboko w Twoim sercu jest :cry: ....
Obrazek

psiama

Post » Śro sie 26, 2009 10:05

psiama pisze:Amanda prosiła o czas .... wierze, że uda nam się czarnulkowi pomóc ..

Marysiu, nie wiedziałam o Stefanku [*]. Dzielnie walczył, teraz głeboko w Twoim sercu jest :cry: ....

Bardzo głęboko a łzy nie chcą przestać płynąć... :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro sie 26, 2009 10:19

mar9 pisze:
psiama pisze:Amanda prosiła o czas .... wierze, że uda nam się czarnulkowi pomóc ..

Bardzo głęboko a łzy nie chcą przestać płynąć... :cry:

:cry: :cry: :cry: Przytulam mocno. Jest teraz szczęśliwy, zdrowy, bryka po tęczowych ściezkach. I jest z nim Luna, Lusia, Byron, Bila, jest szczęśliwy. Wierzę w to niezmiennie. Płacz pomaga. Czas zrobi swoje. Wiem jak boli ... :cry:
Obrazek

psiama

Post » Czw sie 27, 2009 14:05

Amanda_0net pisze:I dzisiaj się dowiedziałam, ze wynoszę kocie gówna pod schody :ryk: Normalnie myślałam, że się przewrócę :smiech3:
Ale te babska są durne 8) :wink: Ja tam nie wynoszę gówien tylko jedzenie :lol: :D :D :D

Ciekawe czy dzikie się przestawią :?: :roll:

ludzie są beznadziejni dochodzę coraz częściej do wniosku.
moja sąsiadka z dołu cierpi że mam kwiatki na balkonie...bo jej brudzą okna!!!
wydaje jej się że jednak mogłabym chodzić po pokoju ciszej (zaznaczeże mam dywan i ważę 48kg :roll: )
właściwie to mogłabym rzadziej odkurzać i ciszej rozsuwać łóżko jak je ściele... blaaa blaaa blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a jak przez trzy noce non stop byla dzika impreza u sąsiada do 5 rano z sikaniem za okna nikt nie raczył po policję zadzownić i sama musiałam to zrobić.... ręce opadają...
Obrazek Obrazek
Banda Iduli zaprasza do NASZEGO wątku

Idula

Od: Śro gru 10, 2008 10:48

Post » Sob wrz 05, 2009 15:52 Re: Gliwice.Czarny,młody kotek szuka DT-DS.Mieszka pod balkonami

tak... kochani sąsiedzi...
co u kiciola?
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob wrz 05, 2009 16:14 Re: Gliwice.Czarny,młody kotek szuka DT-DS.Mieszka pod balkonami

Halbinko jest, przychodzi już w nowe miejsce na jedzenie.
I dobrze, że przeniosłam kocią stołówkę bo mam spokój teraz.
Jak mój Tż pojedzie to się w końcu zajmę kociakiem.
Tylko, ze to się odwleka,może nawet dopiero po 20-stym go nie będzie.

Chciała bym móc go juz gdzieś poogłaszać ale nie mam zdjęć niestety :(
Zdjęcia sa ważne bo kto weźmie kota w worku...
Nic, zobaczymy może wcześniej coś się ruszy :roll:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pon wrz 07, 2009 6:53 Re: Gliwice.Czarny,młody kotek szuka DT-DS.Mieszka pod balkonami

to chociaż kciuki potrzymam :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto wrz 08, 2009 13:47 Re: Gliwice.Czarny,młody kotek szuka DT-DS.Mieszka pod balkonami

Cała się trzęsę z nerwów.Właśnie pogoniłam dzieciary, które dręczyły czarnego :evil:
Nic do nich nie docierało. Krzyczałam z balkonu a oni jeszcze bardziej go dręczyli, ciągnęli za ogon i bili patykami. Nikt więcej nie zareagował, chociaż ludzie stali na balkonach.
Zbiegłam na dół to bachory pouciekały, kota niestety tez już nie było :evil:
Nie wiem już co mam robić, aż mi się ręce trzęsą ze złości. Jeszcze żeby to byli chłopcy jacyś znajomi ale to zupełnie obce bachory :? Głowa mnie rozbolała i żołądek. A ten kociak tak się do wszystkich garnie... :(

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Wto wrz 08, 2009 20:07 Re: Gliwice.Czarny,młody kotek szuka DT-DS.Mieszka pod balkonami

Czarny w całej okazałości...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z tego co zauważyłam to straszny pieszczoch spragniony kontaktu z człowiekiem :(

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Śro wrz 09, 2009 6:37 Re: Gliwice.Czarny,młody kotek szuka DT-DS.Mieszka pod balkonami

Jesoo, ale się wk...łam :evil:
Amando, myślę, że musimy zabrać Murzynka stamtąd jak najszybciej, najwyżej szczepienie i kwarantannę odbędzie u mnie w domu w klatce a później go dam ciachnąć.
Boję się, że za którymś razem możesz nie zdążyć mu pomóc. :(
Jeżeli masz możliwość załatwienia transportu dla niego, od siebie do mnie, to zróbmy to, jak najszybciej, szkoda go, on taki ufny, to się może źle skończyć (dla niego oczywiście).
Będę totalnie zakocona ale to mniejsze zło, ważne, że ON będzie bezpieczny.
Finansowo też sobie poradzimy, forum nie zawiedzie, jak zwykle :D
Poza tym noce już takie zimne :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro wrz 09, 2009 19:20 Re: Gliwice.Czarny,młody kotek szuka DT-DS.Mieszka pod balkonami

Murzyn (jak go nazwała Marysia :wink: ) jest już bezpieczny.
Jutro kastracja, do niedzieli u mnie i pojedzie do Mar9.
Dzisiaj jeszcze zrobię mu allegro, reszta jutro bo aż się trzęsę z wrażenia :twisted:

Allegro zrobione :wink:

http://www.allegro.pl/item738242724_zab ... _domu.html

Murzyn w domu :)
Przystojniak :mrgreen: :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Popatrzcie jaki jestem cudny :wink:
Ostatnio edytowano Śro wrz 09, 2009 19:57 przez Amanda_0net, łącznie edytowano 1 raz

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Śro wrz 09, 2009 19:46 Re: Gliwice.Czarny,młody,zdrowy kotek szuka DS.Pilne!!!!!!!

:1luvu: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro wrz 09, 2009 20:47 Re: Gliwice.Czarny,młody,zdrowy kotek szuka DS.Pilne!!!!!!!

Amando,mar- :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tak martwiłam się o tego biedaka!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]