Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
queen_ink pisze:W 413. Już się umówiłam z Amelią, przemyjemy jej po południu.
lutra pisze:No więc, to był dzień:
- Queen_ink złapała Mamę Trójeczki, ale... okazało się, że mama ma pocharatane listwy mleczne i nie ma w nich mleka, więc pewnie maluchów już dłużej nie karmiła, stąd ich ogólne poobsysanie. Panną zajął się krakvet. Teraz wielopoluje, w poniedziałek do kontroli.
Na grzegórzeckiej złapał się kocurek ok. 4-5 m-cy, mały na kastrownie, więc dostał szczepienie. Czeka w klatce u Pani karmicielki aż się mama złapie, bo ciocia się złapała.
Jutro rano z gracją łapiemy mamę bambama, a po południu mamę srebrnych dzikusów, czy one mają imiona? Jeśli nie, to może Garda i Kaj, biedny Kaj-ajaj.
A i jutro Fifka ma wizytę, a w niedzielę.... Leośka.
mjs pisze:Czy Fredzia była szczepiona na wściekliznę ?Pogryzła mnie dotkliwie przy próbie wyciągnięcia z kuchennego kąta
Krew się lała, ona była przerażona, więc odpuściłam. Miejcie więc na uwadze wchodzący, że luzem ganiają 2 koty.
Tweety, nowy worek ze żwirkiem otworzyłam w środę. Natychmiast ubyło sporo, bo trzeba było wyczyścić wszystkie kuwety, które nie były myte od kilkunastu dni. W tej chwili kuwet na Wlp jest 7 - 2 w klatkach, po 2 w pokojach i 1 dla Myszki.
Całkowitą wymianę żwirku robię +/- co 10 dni i to jest max, bo potem śmierdzi straszliwie.Wszystkim na Wlp gospodaruję niezwykle oszczędnie, jak na Krakusa przystało![]()
Wieczorne wielopolujące, przełączcie na noc feliway do Myszki, z nią jest kiepsko. Nie tknęła dzisiaj jedzenia, zaszyła się w budce i fuczała na wszystko, co przechodziło obok. I tłukła łapami![]()
Za to zdecydowany postęp u Oczka, Basia nie cofa się przed ręką, która chce głaskać, a Joasia i Milka wyrastają na Wielopolskie gwiazdy - są rewelacyjne, zwłaszcza jak siedząc naprzeciw siebie myją sobie pysie
elzak3 pisze:mjs pisze:Czy Fredzia była szczepiona na wściekliznę ?Pogryzła mnie dotkliwie przy próbie wyciągnięcia z kuchennego kąta
Krew się lała
Jako że dzis tez mnie Ryfka drapneła przy zabawie odkaziłam sie perfumami.
Zorganizuje apteczkę dla ludzi. Gaziki, spirytus, woda utleniona i takie tam. Parę plastrów tez się przyda.
miszelina pisze:No nareszcie!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 309 gości