[Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2009 20:58 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pt wrz 04, 2009 21:35 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Basica - jesteś nie-ludz-ka :twisted: Twoje dzieciaczki z piwnicy już w nowych domach :)

Czarnulka - dzielny z Ciebie treser. Jakby marzena68 nie dotarła do forum w do jutra to może w pon przerzuć do Szałwii (zawsze to kawałek bliżej...)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt wrz 04, 2009 21:43 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Czarnulka - dzielny z Ciebie treser. Jakby marzena68 nie dotarła do forum w do jutra to może w pon przerzuć do Szałwii (zawsze to kawałek bliżej...)[/quote]

dla mnie nie ma problemu dowiozę na miejsce nawet mogę w niedzielę tylko napiszcie gdzie

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Pt wrz 04, 2009 21:44 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Marzena68 dotarła do forum :), podałam jej numer do Czarnulki, mam nadzieję, że się dogadają co, gdzie i jak.
(Asiu, piszę Ci PW)

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pt wrz 04, 2009 22:02 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Czarnulka- super,że możesz dowieżć klatkę.Co do czasu przywiezienia to dogadamy się jutro ,bo to nie zależy odemnie.Klatka ma być w garażu u kobiety, koło której domu mieszkają koty i to zależy od niej.Mam nadzieję,że nie zmieni do jutra zdania i dalej będzie chętna do pomocy.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Pt wrz 04, 2009 22:08 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

marzena68- do usłyszenia jutro

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Sob wrz 05, 2009 7:23 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

aga&2 pisze:Basica - jesteś nie-ludz-ka :twisted: Twoje dzieciaczki z piwnicy już w nowych domach :)

za kociaczki bardzo dziękuję Tobie Aguś i dla kochanej Violi, że pochodowała to to u siebie :aniolek: z Was

a dlaczego uważasz, że jestem "nie-ludz-ka" :?:
no żesz tak się staram te skrzydełka ukryć pod ciuchami, ale wiesz jak to jest...zawsze jakieś pióro wylezie :mrgreen:

Basica

Post » Sob wrz 05, 2009 7:59 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Basica pisze:a dlaczego uważasz, że jestem "nie-ludz-ka" :?:
no żesz tak się staram te skrzydełka ukryć pod ciuchami, ale wiesz jak to jest...zawsze jakieś pióro wylezie :mrgreen:

Ooo nie, raczej kopytka i różki :twisted: Te z piórami nie kusiłyby Moni takimi cudami 8)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob wrz 05, 2009 8:32 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

zgadzam się Aguś, po dłuuuuugim przemysleniu, nie kusić Moni niczym, ale wiem, że taki niebieski brytek zawsze był Moni marzeniem, a ja chcjałabym otrzeć jej łzy robiąc za :s1:
żebyś wiedziała jakie fotki Monia dostała na PW :mrgreen:

Basica

Post » Sob wrz 05, 2009 10:53 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Kochane Kobitki!
Podglądam Was już trochę czasu no i oczywiście mam do Was prośbę (bo jakby inaczej... :roll:) Na Ryskiej, obok biedronki,w tym opuszczonym domu kotka znowu jest w ciąży :( . Taka ładna - biało bura, przychodzi na kićkanie. jest też inny kot, w paseczki, ale nie wiem czy kotka czy kocur. Nie orientujecie się czy te kotki są czyjeś? Ale chyba nie... Jak je spotykam, zawsze dostają jeść. Ale w rok rocznie, ta kotka ma maluszki. Może by ją tak złapać? Szkoda mi ich jak nie wiem.. Sama nie wezmę, bo już 3 koty mam...jeden podwórkowy przyszedł do nas na "dożywanie". Sama bieda..:( Ze swojej strony mogę zaoferować pomoc przy ewentualnym łapaniu,, jeśli byłaby potrzeba :roll: Chociaż kicie raczej z tych przyjaznych...

miracidium

Od: Wto wrz 01, 2009 12:59

Post » Sob wrz 05, 2009 12:06 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

miracidium pisze:Kochane Kobitki!
Podglądam Was już trochę czasu no i oczywiście mam do Was prośbę (bo jakby inaczej... :roll:) Na Ryskiej, obok biedronki,w tym opuszczonym domu kotka znowu jest w ciąży :( . Taka ładna - biało bura, przychodzi na kićkanie. jest też inny kot, w paseczki, ale nie wiem czy kotka czy kocur. Nie orientujecie się czy te kotki są czyjeś? Ale chyba nie... Jak je spotykam, zawsze dostają jeść. Ale w rok rocznie, ta kotka ma maluszki. Może by ją tak złapać? Szkoda mi ich jak nie wiem.. Sama nie wezmę, bo już 3 koty mam...jeden podwórkowy przyszedł do nas na "dożywanie". Sama bieda..:( Ze swojej strony mogę zaoferować pomoc przy ewentualnym łapaniu,, jeśli byłaby potrzeba :roll: Chociaż kicie raczej z tych przyjaznych...

Ja w razie czego też zgłaszam się do pomocy, bo mieszkam nie daleko. I po sterylizacji mogę wziąć kotkę do siebie tylko klateczka potrzebna, bo ta którą mam jest niewielka. Tylko co potem z kicią?
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Sob wrz 05, 2009 12:29 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Wczoraj w poblizu tego domu na Ryskiej( z tyłu w ogrodzie za pralnią, gdzie ktoś dokarmia kotki, bo ciagle są miseczki) widziałam ślicznego dymnego kotka , wiek około 3 m-ce, ale bardzo strachliwy. Tam jest kolejna rozmnażalnia kotów, z 1,5 miesiaca temu widziałam tam znaną Jani i Tomaszowi ciągle rodzącą a la Syjamkę, była w zaawansowanej ciąży< a około połowy lipca dwa maluchy.
Jetem też do pomocy po wtorku, spróbuję skontaktować się z Tomkiem a propos klatki Łapki.Faktycznie musimy w tym miejscu zrobić porządek, bo maluchów tam przybywa w zastraszjącym tempie.Jesli chodzi o ten opuszczony dom to właściciel i jedna z kobiet z warzywniaka znajdujacego sie na jego posesji są istotami niereformowalnymi :(
Monia3a - koło kiosku z gazetami na Gajowej przebywa od pewnego czasu bezdomny nieduzy psiak ,akceptuje oczywiscie tylko kobietę z kiosku , która go karmi.Wczoraj podobno został pogryziony przez innego psa, pewnie w nocy lub wieczorem , dzis go nie ma , pewnie gdzieś sie zaszył i wylizuje rany.Kobieta z kiosku nie może go wziąć, bo ma w domu olbrzymiego psa a poza tym układy rodzinne nie bardzo w domu. Co robic, zbliża sie zimno...?
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Sob wrz 05, 2009 13:12 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Ja wciąż myślę o Ryskiej, przecież stamtąd mam Rysia, teraz zwanego Mruczkiem.
Ale w moim Kotkowie nadal przebywają urodzone w pojemniku na śmieci /przy ul. Nowogródzkiej/ kociaczki 7 tygodniowe.
Może wkrótce trafią do łaskawych domów?
Wtedy mamcia zostanie wysterylizowana.
I będzie wolne miejsce...
I mogą trafić kotki z Ryskiej...

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Sob wrz 05, 2009 14:43 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

Dzisiaj w Pupilach ukazał się apel do miłośników kotów z Osiedla Piaski. 7.09. w poniedziałek o godz. 17 w klubie Mozaika nad Opałkiem będzie spotkanie mieszkańców osiedla z administracją, którego tematem będzie rozwiązanie kociego problemu na terenie osiedla. Apelują o przyjście żeby nie dopuścić do decyzji krzywdzących koty.
Czy koś z nas jest mieszkańcem osiedla, może znacie jakieś karmicielki z Piasków? Warto zawalczyć o otwarte okienka i sterylizacje. W TOZie dostępne są ulotki dotyczące zagrożenia szczurami itd. Czasu mało ale warto je rozprowadzić.

Agata ty pewnie znasz panie karmicielki? Trzeba je poinstruować i namówić żeby poszły na to zebranie. Ludzi spoza osiedla mogą nie wpuścić.
Jestem za usypianiem ślepych miotów i sterylkami aborcyjnymi.

janna019

Od: Pt lip 17, 2009 17:05

Post » Sob wrz 05, 2009 15:09 Re: [Białystok5] nadal kociaki w hurcie i detalu. Corniszka?

A to moja tyczasowiczka - Myszka
Obrazek

"Gadają" z Iwanem przez szybę
Obrazek

Sprytna smarkula zajęła moje miejsce przy porannej kawie
Obrazek
Jestem za usypianiem ślepych miotów i sterylkami aborcyjnymi.

janna019

Od: Pt lip 17, 2009 17:05

[poprzednia][następna]