*Schr.Opole - Ptyś - zaginął. :(*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2009 6:49 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Mam krople walerianowe, mogę dodawać po troszku, ewentualnie kocimiętkę.
Hania mi poradziła, żeby nakryć czymś klatkę, może wtedy się nie zorientuje do czego wchodzi...

idę trochę pospać..

dziękuję Wam bardzo, za wszystkie rady i kciuki :)
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Pt wrz 04, 2009 9:37 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Kciuki z rana za złapanie Ptysia :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt wrz 04, 2009 10:45 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

dzikusku bardzo mi przykro że Ptyś "poszedł na gigant" :cry:

może rzeczywiście klatkę przykryć żeby mu sie nie kojarzyła :?:
kurcze nigdy kota nie łapałam - oczywiście pomijajac gonitwy za Fufu ale to po mieszkaniu :|

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pt wrz 04, 2009 11:07 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

niech wejdzie..
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pt wrz 04, 2009 11:53 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Klatkę na razie nakryłam, bo na dworze leje... ja tylko przestanie pójdę zamaskować gałązkami (tu dziękuję za radę) i postawię pod krzakiem.
Na razie jestem zdołowana.. i jeszcze zaś te jeże :roll:

Obawiam się, ze nie zobaczę go znowu przez kilka dni... ale zniosę wszystko, nakupię jedzonka jakiego trzeba, niech tylko nie odchodzi nigdzie dalej.

Dowiadywałam się też o te sieci rybackie. U nas w wędkarskich takich nie kupię. Są tylko albo podbieraki albo podrywki. Te podrywki są metr na metr, jest możliwość "zszycia" 2 razem, bo jest tam sznurek.
Obrazek

dzikus

Post » Pt wrz 04, 2009 13:51 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Powodzenia, wszystko już napisałam na pw, nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
Niedobrze, że Ptyś nie chce podejść bliżej, bo inaczej to trzeba siedzieć w ukryciu i czekać aż skądś wyjdzie i będzie blisko /jeżeli chodzi o podbierak/. O podrywce pierwszy raz słyszę :roll:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Pt wrz 04, 2009 15:08 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Dzięki Sherinko za podpowiedzi, na wiele bym nie wpadła :oops: :D

Wszystkim Wam dziękuję za porady i kciuki :D

Patryś Tobie szczególnie dzięki za cierpliwość przy tych wszystkich telefonach o najróżniejszych porach, oraz za nie wysłanie mnie do diabła za rozwalanie urlopu :oops:
Obrazek

dzikus

Post » Pt wrz 04, 2009 17:11 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Alu-podrywki,nawet dwie,sa za małe!
Może gdzies w okolicy jest jakies stowarzyszenie ornitologów?-oni maja sieci do odłowu ptaków?
Kciuki nadal za Ptysieńka trzymam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt wrz 04, 2009 17:20 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Kasiu poszperam w necie i zapytam sąsiada z działek co ma gołębie, może coś wie.
Jednak powiem szczerze, że Ptysiek nie wychodzi na kicianie. W ogóle go nie widać.
Raz zobaczyłam w sobotę przez przypadek w szopie (nie jadł 2 dni) i po naszej interwencji, żeby złapać zakamuflował się gdzie indziej i wyszedł dopiero wczoraj, czyli po 4 dniach (długo będę pamiętać ta felerną środę :( ) Nie mam więc pomysłu nawet gdzie by z siecią czatować. Dwa, czy zarzucenie na niego siatki, kiedy jest jest na czyjejś działce, gdzie pełno krzewów, jak nie pomidorów to porzeczek lub jeszcze czegoś innego zda rezultat? NIe ucieknie dołem? Wybacz pytania, ale kurcze nie znam się na tym kompletnie :oops: :oops:
No i podejście do niego nawet najspokojniejszym krokiem od razu jest kwitowane ucieczką. NIe ma ja go zajść od tyłu, bo to wąski pas między domami a działkami, tai żeby dojść do posesji.
Obrazek

dzikus

Post » Pt wrz 04, 2009 17:49 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Oj to faktycznie trudna sprawa :( :( :( -Sieć można zarzucić tylko na płaskim terenie,kot sie wtedy w nią zaplatuje i nie umie uciec,zwłaszcza,jak sie na brzegach da jakies ciezarki,które spowoduja ,że siatka opadnie brzegami na ziemie.W tej sytuacji to nie ma sensu.
Skończyły mi sie pomysły :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pt wrz 04, 2009 17:50 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Alu,a może trzeba go przegłodzić tak ze dwa dni,wtedy skusi sie na jedzonko w klatce????
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt wrz 04, 2009 17:55 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

No jest kiepskawo :(
ale dziękuję Ci Kasieńko za rady.. każda cenna ..

Sherinka podpowiedziała na temat klatki łapki - co robić, zeby zechciał znowu do niej wejść...

Ustawiłam i za każdym razem jak wychodzimy na obchód, albo choć zerknąć czy się nie napatoczył jakiś jeż lub inne stworzonko, to mam serce w gardle ..

edit: no właśnie patrząc na to, ze od soboty nie pokazywał się 4 dni az zgłodniał, obawiam się, ze teraz też nie wyjdzie. Zjadł wczoraj 4 szprotki.
Klatkę zostawie, a nóż widelec...
Obrazek

dzikus

Post » Pt wrz 04, 2009 18:12 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Powiedziałam Ci co wiedziałam :wink: ale niestety gwarancji nie dam, że zechce wejść :( cholera..
jednak na pewno jest większe prawdopodobieństwo..
kciuki są cały czas..
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Pt wrz 04, 2009 18:14 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Wiem Ewciu, gwarancji teraz to juz nikt niestety nie da... ale ja mam nadzieję ..

byłam przed chwilką.. pusto :(
Obrazek

dzikus

Post » Pt wrz 04, 2009 19:53 Re: *Schr. Opole - Ptyś - jak złapać kota. Prosimy o rady.*

Nie trać nadziei Alusia,może sie uda???
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]