^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2009 10:39 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Dominikana - miałaś wyjątkowe szczęście że trafiłaś na takich uczynnych facetów :wink: W sumie nie ma sie co dziwić - który facet nie pomógłby tak pięknej kobiecie :lol:
Ja kiedyś też zaliczyłam nieco podobną "wpadkę" - czekałam długo na bardzo ważny list. Kiedy go dostałam rzuciłam się na niego juz w windzie - no i upuściłam go, a on gładko zmieścił się akurat w tej szparze przy drzwiach i zleciał na dno szybu. Myślałam że zwariuję z rozpaczy. Na szczęście w tamtych czasach miałam sąsiada który często robił głupie rzeczy jeśli wystarczająco ładnie poprosiłam - no i on zatrzymał tą windę i zszedł do szybu :D
Feminizm feminizmem ale co my biedne białogłowy byśmy zrobiły bez mężczyzn ? :lol:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pt wrz 04, 2009 10:44 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Monika, podaj mi dane do ogłoszenia, może w międzyczasie ktoś ją będzie chciał adoptować.

A ja wzięłam i zadzwoniłam w sprawie tych "kotkuw" w dowolnej ilości. Odebrała mała dziewczynka, może z 10 lat? Powiedziałam, że mamy małe kocięta (wykorzystałam informacje o tych naszych toruńskich kolorowych), sztuk 4, kilkutygodniowe i szukamy im domu. Powiedziałam, że jeśli sie nie znajdzie nic bliżej, to czy mogę się skontaktować w sprawie adopcji. Odpowiedziała, że tak. No to spytałam dlaczego szukają kotków po urodzeniu w dowolnej ilości i pilnie. Ona na to, że kochają kotki i chcą mieć dużo, jeszcze nie wiedzą dokładnie ile, ale dużo. Więc spytałam, czy jeśli doszłoby do adopcji, to czy jest tam jakaś pełnoletnia osoba, bo z fundacją trzeba podpisać umowe adopcyjną. I dziewczynka na to "O, to nie, niemożliwe, nie podpiszemy".

Może jeszcze sprawdzić ten dom? Może mała nie wiedziała o czym ja mówię z tą umową? A może rzeczywiście hodowcy węży albo pseudo jacyś? Albo jakieś dziecko wrzuciło ogłoszenie?

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Pt wrz 04, 2009 10:53 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Mysle, ze trzeba sprawdzic o co chodzi. Bylbym tu ostrozny, ale z drugiej strony moze dziecko nie zrozumialo o co chodzi. Trzeba by ustalic adres i pogadac z kims doroslym. Gdyby jednak sie okazalo, ze jest niedobrze, to bedziemy myslec dalej, co z tym zrobic.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Pt wrz 04, 2009 11:09 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

fakt dziwne to ogłoszenie... kto normalny chciałby każdą ilość kocich noworodków ? Nawet jeśli ktoś nie wie o czym mówi to i tak wygląda podejrzanie. Nie wierzę, że chodzi o miłośnika kotów
Obrazek

Istna

Post » Pt wrz 04, 2009 11:13 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

może jestem czarnowidzem ale oczyma wyobraźni widzę już kłębowisko węży... brrr... powinno być zakazane hodowanie zwierząt które żywią sie innym zwierzętami :evil:
Obrazek

Istna

Post » Pt wrz 04, 2009 11:18 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Reddie a Ty już składałaś zamówienie na tą siatkę ochronną na okno ? Kurczę ja ciągle przekładam ten zakup bo ciągle końcówka miesiąca na debecie wypada... A przydałoby się - mamy w domu inwazję pająków na niespotykaną skalę no i już od 19-20 wszystko poumykane w domu żeby czarna zaraza nie włóczyła sie po okolicy w zapadających ciemnościach :roll:
Obrazek

Istna

Post » Pt wrz 04, 2009 11:34 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Istna pisze:fakt dziwne to ogłoszenie... kto normalny chciałby każdą ilość kocich noworodków ? Nawet jeśli ktoś nie wie o czym mówi to i tak wygląda podejrzanie. Nie wierzę, że chodzi o miłośnika kotów

Będe to sprawdzać może adres uda mi sie namierzyć
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pt wrz 04, 2009 13:16 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

taki wpis pojawił sie na świnoujskich ogłoszeniach

Data dodania: Piątek [04.09.2009, 12:39]

Kontakt: gość
zastanówcie się zanim oddacie kotki do ogłoszenia nieco niżej każdą ilość najlepiej malutkie coś jest nie tak ostatnio takie ogłoszenie było o szczeniaczkach

dzwoniliśmy tam kilkakrotnie z róznych numerów i za kazdym razem dziewczyna mówiła ze to nie aktualne
to jakaś dziwna sprawa wygląda na to ze sie przestraszyli
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt wrz 04, 2009 15:37 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

ogłosiłam szylkrecie na świnoujskich stronach
nadal pilnie potrzebny DT
Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt wrz 04, 2009 15:38 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Istna pisze:Reddie a Ty już składałaś zamówienie na tą siatkę ochronną na okno ? Kurczę ja ciągle przekładam ten zakup bo ciągle końcówka miesiąca na debecie wypada... A przydałoby się - mamy w domu inwazję pająków na niespotykaną skalę no i już od 19-20 wszystko poumykane w domu żeby czarna zaraza nie włóczyła sie po okolicy w zapadających ciemnościach :roll:

Istna, jeszcze nie. Ciągle czekam na zaległą kasę. A słowo debet budzi we mnie większy strach niz pająki :strach: Od roku żyję na debecie. Tuż przed wpłatą od ludzi, którym wynajmuję mieszkanie, 75% debetu mam już zawsze wykorzystane.

Słuchajcie, a z tym ogłoszeniem co teraz? Pewnie nie warto siać paniki, ale do cholery - po co im tyle świeżo urodzonych kotów i psów? Sprzedawać je chcą? Bo z tymi wężami to może przesada, ale kto normalny ma takie wymagania adopcyjne?

Jeny, jak mnie korciło, żeby tę małą wziąć na spytki po co im tyle maluchów. Ale dzielnie udawałam, że naprawdę chcę jej oddać zwierzaki do adopcji. Jeśli chodzi o to, czy była przestraszona, gdy wspomniałam, że jestem z fundacji i wymagamy podpisania umowy - była. Zaraz po tekście "O, to nie, niemożliwe, nie podpiszemy" padło "Do widzenia".

reddie

Post » Pt wrz 04, 2009 15:45 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

reddie a mi sie wydaje ze to właśnie o węże chodzi :cry: bo na zdrowy rozssądek po co im noworodki
cypisek próbowała fortelem zdobyć adres (była genialna udawała dziecko powiedziała ze ma noworodki na działce w pewnym momęcie dziewczyna już sie łamała ale adresu nie chciała podać i powiedziała ze juz nieaktualne)
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt wrz 04, 2009 16:06 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

no tak ale jak ich namierzyć ? Nawet jakby zgłosić na policję to tylko wzruszą ramionami żeby "glupotami" im głowy nie zawracać...
Obrazek

Istna

Post » Pt wrz 04, 2009 16:07 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Ech. W razie czego zapisałam stronę na dysku i zrobiłam jeszcze skrina. W sumie ja bym mogła jeszcze za kilka dni zadzwonić tam. Ostatecznie dziś zadzwoniłam tylko z wstępnym pytaniem, czy w razie czego jeśli się nic bliżej nie znajdzie to czy mogę przywieźć kociaki do nich. No to zadzwonię i powiem, że sytuacja jest tak dramatyczna, że możemy zrezygnować z podpisania umowy. Kurde, mogłam nie mówić o tej umowie :?

reddie

Post » Pt wrz 04, 2009 16:15 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

reddie mam pomysł może by tak napisać do tego portalu o ustalenie IP komputera mnie jako osobie prywatnej nie udzielą takiej informacji ale ty masz za sobą fundacje
tu jest link do strony
http://www.iswinoujscie.pl/
ogłoszenie jest w dziale zwierzęta
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt wrz 04, 2009 16:44 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

witam

nie było mnie tylko trochę a tu dwie strony do nadrobienia....
Dominika ja się tam wcale facetom nie dziwie że skakali po studzienkach - menel nie menel oczy przecież ma :lol:

co do ogłoszenia to jakoś tak mi się zdaje że dziecko sobie samowolkę strzeliło i obym miała rację....
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

[poprzednia][następna]