pixie65 pisze:ALE...Intravit zawiera fenol.
Szkodliwy dla kotów.
Ano.
Jest to jeden z powodów dlaczego chcę użyć ludzkiej B12.
Moderator: Moderatorzy
pixie65 pisze:ALE...Intravit zawiera fenol.
Szkodliwy dla kotów.
koconek pisze:Pcimolki nie ma sprawy. Od tego tu jesteśmy, żeby się dzielić informacjami![]()
Co do magazynu, to jeszcze się dzisiaj podpytam mojej wet, może ona ma dostęp, myślę, że nie odmówi. Dam znac.
koconek pisze:Co do B12 to informacje mam takie aby podawać: B12 lub Intravit, z czego jesli Intravit to ...ml
2-3razy na tydzień do kroplówy. Jeszcze dziś podpytam o samo B12 i ilości dawkowania, ale to będę wiedzieć dopiero wieczorem.
koconek pisze:Co do fenolu w Intravicie, to gdyby był on w tym preparacie rzeczywiście aż tak szkodliwy, że ryzyko podania przewyższałoby szkody nie podania, to nigdy nie byłby mi polecony - o tym akurat jestem przekonana. Ale fakt pozostaje niezmienny, że jest proponowany kao alternatywa dla B12.
PcimOlki pisze:pixie65 pisze:ALE...Intravit zawiera fenol.
Szkodliwy dla kotów.
Ano.
Jest to jeden z powodów dlaczego chcę użyć ludzkiej B12.
casica pisze:Nie ma go niestety w UE, sprowadzałam z USA, jedno opakowanie (60 szt) a 7 USD. Teraz nie zamówię bo dzisiaj wyjeżdżam, ale może po powrocie? Jestem zarejestrowana na stronie i mogę zamówić jeszcze dla kogoś.
Pipsi pisze:Choroby nerek były do tej pory mi zupelnie obce i dziś dowiedziałam się, że moja tymczasowa (!) Neusia ma podejrzenie przewlekłej niewydolności nerek. Wszystkich wyników krwi nie znam, ale kreatynina 6,7 a mocznik 193, więc bardzo dużo. Ona ma ok. roku. Będę wdzięczna za wszystkie rady![]()
Jestem załamana
koconek pisze:Pcimolki, a to taka luźna uwaga, czy w odniesieniu do czyjejś wypowiedzi bo trochę się zgubiłam?
koconek pisze:Czy w związku z tym, co napisałeś ma znaczenie wykonanie testu na FeLV?
koconek pisze:No tak, ale nam test na FeLv wyszedł negatywny, więc pytanie na ile jst wiarygodny.
Marcelibu pisze:Pipsi pisze:Choroby nerek były do tej pory mi zupelnie obce i dziś dowiedziałam się, że moja tymczasowa (!) Neusia ma podejrzenie przewlekłej niewydolności nerek. Wszystkich wyników krwi nie znam, ale kreatynina 6,7 a mocznik 193, więc bardzo dużo. Ona ma ok. roku. Będę wdzięczna za wszystkie rady![]()
Jestem załamana
Pipsi - nic nie piszesz...?
Użytkownicy przeglądający ten dział: kot_kreskowy2021 i 7 gości