Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-szukamy domków :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2009 8:33 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - info z frontu :)

Lodzko-wroclawskie tymczaski maja sie bardzo dobrze - a jak rosna... 8O Moj dom wyglada nieco gorzej - zwlaszcza firanki w duzym pokoju - no ale sama jestem sobie winna, po co wymyslilam firanki do podlogi?? Rozrabiaja glownie czarnulki :) Brus i Czikita wybraly sobie juz ulubionego psa - "prawie owczarka" i nie tylko bawia sie z nim na calego, ale wczoraj uparly sie rowniez spac na jego poslaniu 8) :lol:
Otello i Romeo (bialo-bure rodzenstwo) zdecydowanie preferuje kocie towarzystwo - Romeo najchetniej bawi sie ogonem ktoregos z rezydentow, a Otello wyjada z misek. Chyba, ze probuje pracowac na komputerze - wtedy to ja stanowie glowna atrakcje :roll:
Obiecuje w weekned porobic im zdjecia i wrzucic. Niestety teraz zupelnie nie mam kiedy - moja mama wczoraj miala powazna operacja wiec caly dzien spedzilam w szpitalu. Dzis rano biegiem do pracy, potem znow do szpitala... Kotom zostaja wieczory - i to jak juz poloze dzieci spac :(

Bardzo dziekuje za zgloszeni do slepaczkow i za wsparcie !!! Kaska bardzo sie przyda - chocby na kolejna wizyte u veta, bo jedno oczko Arniego jest jakby mokre - troche sie niepokoje i jutro jade z nim na wizyte. Mam pytanie - pianiedze dostaly czarnulki (Bruce, Arni i Czikita) - a czy moge czesc tej kwoty przeznaczyc na szczepienie Otello i Romeo?

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Nie wrz 06, 2009 19:11 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - info z frontu :)

Zrobilam zdjecia :) zaraz bede probowac wrzucac :) ale na razie nie moge - bo patrze jak to cale moje i nie moje kociarstwo slodko sie bawi :1luvu:
zeby jeszcze nie przemieszczaly sie tak szybko - to i kolejne zdjecia bym mogla zrobic 8O 8)

Miodalik

Post » Pon wrz 07, 2009 7:54 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - info z frontu :)

Miodalik pisze:zeby jeszcze nie przemieszczaly sie tak szybko - to i kolejne zdjecia bym mogla zrobic 8O 8)

No niestety - mnie też udaje się robić zdjęcia tylko wtedy, kiedy malce śpią :oops:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto wrz 08, 2009 12:18 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - info z frontu :)

HOP :!:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto wrz 08, 2009 21:19 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - info z frontu :)

Dziewczyny chyba mam problem - Czikicie i Brusowi cieknie wydzielina z oczek. Przezroczysta, malo lepka. Wyglada to jakby plakaly. Wiem, ze to jakas infekcja, ale prosze poradzcie co mam zrobic. Nie mam szans w ciagu 2-och najblizszych dni pojechac do Veta :( Moja mama w szpitalu, a ja nie tylko pracuje ale jeszcze probuje zajmowac sie dziecmi i 9 kotami + 3 psy... Mama potrzebuje opieki w szpitalu, bo musi zaczac chodzic - czyli trzeba ja prowadzac, moj TZ na przymusowym szkoleniu w innym miescie, wracam do domu ze spiacymi dziecmi w aucie ok.21-szej, oporzadzam stado i o 23.30 padam, bo wstaje przed 6-ta :( - a maluchy "placza" :oops: Gentamycyna ?

Miodalik

Post » Śro wrz 09, 2009 11:43 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - doradźcie pls

Czy ktos z Was wie co moge zastosowac? W sobote pojade do Veta, ale moze moglabym pomoc maluchom juz teraz??? Doradzcie...

Miodalik

Post » Śro wrz 09, 2009 11:57 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - doradźcie pls

jeśli wyciek nie jest ropny, spróbuj Gentamycyną. Tak ze trzy razy dziennie, po kropelce do każdego ślepka. Małe jedzą? nie mają nadżerek w pysiach? tak czy siak przy najbliższej okazji (i możliwości) zawlekłabym do weta i to wszystkie, bo jest duża szansa, że się pozarażają wzajemnie
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 09, 2009 12:00 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - doradźcie pls

Może homeoptic? Kropelki homeopatyczne..
Sprawdzałam, skuteczne, koszt ok.16zł.

Ja tak ostrożnie z antybiotykiem...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro wrz 09, 2009 12:07 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - doradźcie pls

annskr pisze:Ja tak ostrożnie z antybiotykiem...

a pewnie, najlepszy byłby świetlik, ale już go chyba nie ma w sprzedaży :(
wszystko zależy, czy to tylko łezki, czy też spojówki zaczynają puchnąć, itd...

Georg-inia

Post » Śro wrz 09, 2009 20:08 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - doradźcie pls

Bardzo dziekuje !!! mam swietlik, juz zaparzylam i przemylam :) "łezki" nie sa ropne, maluchy jedza bardzo ladnie, sa rozbrykane i zadowolone z zycia :) ale do veta w sobote jedziemy od rana - to bedzie niezla wyprawa: 2 moich dzieci + 4 kociaki :kotek:

Miodalik

Post » Pt wrz 11, 2009 13:21 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - zwrot z adopcji :(

oczka przemywam, na razie nie widze, zeby bylo lepiej... ale jutro juz sobota wiec wizyta u veta tuz tuz.

Dzis rano odrbalam telefon - wraca mi kociak z adopcji :cry: :cry: :cry: Pani, ktora go adoptowala powiedziala ze juz nie daje rady - maly robi jej na lozko... :oops: Poaz tym jest milutki i ona staral sie wytrzymac, ale juz duzej nie moze :( Dlaczego???? To byl kuwetkowy kociak, ktory robil tylko i wylacznie do kuwetki... co mu sie stalo??
I co ja mam zrobic zeby to sie nie powtorzylo w przyszlosci ??

Miodalik

Post » Pt wrz 11, 2009 13:33 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - zwrot z adopcji :(

MI tak Furia (persiczka z pseudo) wróciła z adopcji. A najlepsze to to, że po nauczeniu się już wogóle sikania do kuwety, nigdy mi nie nasikała poza. Kupa faktycznie do teraz nieraz ląduje na kafelkach (uprzedzałam panią, że tak jest) , ale siku nigdy. A pani ją oddała mówiąc, że zasikuje jej mieszkanie. A ta franca plaskata :D wróciła do mnie zadowolona jakby nigdy nie wyjeżdżała i od marca do tej pory ani razu nie nasikała poza kuwetą :roll:

Może małemu żwirek nie pasuje?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt wrz 11, 2009 13:37 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - zwrot z adopcji :(

żwirek? miejsce postawienia kuwety? kryta kuweta, której mały nie zna?

Georg-inia

Post » Pt wrz 11, 2009 13:47 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - zwrot z adopcji :(

Miodalik pisze:I co ja mam zrobic zeby to sie nie powtorzylo w przyszlosci ??

Prosić ludzi o natychmiastowy kontakt w przypadku nawet drobnych problemów - można od razu coś poradzić, zanim problem - zle nawyki, chroba - się rozwiną.

Mój Gil mial okres sikania na łóżko - w zabawie nie zdążył pobiec do kuwetki :), tu też tak może być.
W domu od razu odetnij mu dostęp do łóżek, kanap - trudno, niech nawet siedzi z rówieśnikami gdzieś zamknięty i niech śpią na twardym :wink:

A namiary na ten domek poproszę na pw, tak na wszelki wypadek :wink:

kalewala

Post » Pt wrz 11, 2009 16:51 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT - zwrot z adopcji :(

Kuweta moze byla nie taka... i moze zwirek zle pachnial?
Na pewno nie byla to kwestia zabawy - bo pani powiedziala, ze moj maluch sikal i qptal na lozko, do kuwetki nie chodzil :( czyli nie wypadek, raczej celowe dzialanie. Byl zestresowany? moze za szybko trafil do nowego domu np.jest jeszcze niedojrzaly emocjonalnie? Nawet przez chwile nie pomyslalam, ze on moze sie tak zachowywac :cry:
Trudno bedzie musial przejsc kwarantane w lazience, razem z rodzenstwem...

Miodalik

[poprzednia][następna]