Moderator: Moderatorzy
koconek pisze:Pcimolki, pisałam już w swoim wątku, ale powtórzę:
z Catosalem trzeba uważać, bo zawiera bardzo dużo fosforu. Okazało się, że my np. nie możemy, a raczej nie powinniśmy podawać, bo walczymy nadal ze zbiciem poziomu fosforu, więc podanie mogłoby przysporzyć nam więcej kłopotów. Lepiej więc sprawdzić najpierw wyniki badań pod tym kątem.
Wiem, ze w wynikach Olka poziom fosforu wzrósł po odstawieniu Catosalu, ale chyba nie wiadomo, czy akurat to było tego przyczyną?
Aleksandra59 pisze:Pipsi - Koconek, z tego co wiem konsultowała malutką tylko przez internet. Także wizyta osobista nie jest konieczna.
PcimOlki pisze:Aleksandra59 pisze:Pipsi - Koconek, z tego co wiem konsultowała malutką tylko przez internet. Także wizyta osobista nie jest konieczna.
To znaczy, że całkiem zdalnie też można?
koconek pisze:Pcimolki nie wiem czy znasz taki preparat Intravit - źródło B12, podaje się do kroplówki.
Jest bezpieczniejszy od Catosalu, można rozważyć jako opcję, tylko nie pamiętam, czy Olek też dostaje kroplówki.
Pipsi pisze:Wydaje mi się, że tak, szczególnie, że na stronie tej Pani jest informacja, że można odpłatnie konsultować przez Internet/telefon.
Mam pytanie, czy lepiej żeby kot jadł cokolwiek byle jadł, czy lepiej, żeby skubął trochę albo wcale, ale renala. I czy mogę kupić dowolną karmę dla nerkowców, czy musi to być Royal Canin? Pytam, bo animonda jest dużo tańsza na przykład![]()
Pipsi pisze:Mam pytanie, czy lepiej żeby kot jadł cokolwiek byle jadł, czy lepiej, żeby skubął trochę albo wcale, ale renala. I czy mogę kupić dowolną karmę dla nerkowców, czy musi to być Royal Canin? Pytam, bo animonda jest dużo tańsza na przykład![]()
Pipsi pisze:Pcimolki, a mozesz mi powiedzieć, którą z tych karm lubia Twoje koty (bo ja sie nie znam na oznaczeniach):
http://animalia.pl/sklep.php?kat=45&p=1 ... zenie=7159
Nie mówiąc, o tym, że moja kupiona u weterynarza jest zupełnie inna z wygladu.
..
koconek pisze:Pcimolki a masz dostep do Magazynu Weterynaryjnego? Jeśli tak to z ogromną chęcią wypożyczę od ciebie ten nr o nerkach, jak się już pojawi. Ja niestety nie mam dostępu, a pojedynczych numerów nie sprzedają, tylko prenumerata?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości