Georg, Klemens... i Miriam. W nowym domu. Foteczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 27, 2009 13:03

Myszeńk@ pisze:Co tam zeszyty czy juniorki, najważniejsza krótka bluzka, co by brzuch odsłonić :twisted: :wink: Jak zauważył mój małżonek to ogólny, nie tylko wakacyjny, "trynd" wśród niekoniecznie szczupłych młodych dziewcząt w wieku szkolno-studenckim :P

:lol:
no to jak już tak gadamy, to Wam powiem. W tej szkole są różne kierunki, związane ze zdrowiem i urodą, są też kursy wakacyjne.
Poszłam się zapisać, jeszcze w czerwcu, TŻ-ta ciągnęłam ze sobą, bo sama to "ja się wstydzę" :oops: wchodzimy, tam taka jakby recepcja jest, a naokoło nas Barbie's 8O
jak bum cyk dunek, różowo-turkusowo łamane żółtym, nogi do nieba, włosy do pasa, bluzka przed pępek i brokatowe tipsy 3 cm :strach:
okazało się, że właśnie był nabór na kursy wizażu i dekorowania paznokci, uff! bo już się widziałam, jak latam po oborze, ciągnąc za sobą koleżankę z ławki w 12-sto centymetrowych szpilkach...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw sie 27, 2009 13:12

Georg-inia pisze: uff! bo już się widziałam, jak latam po oborze, ciągnąc za sobą koleżankę z ławki w 12-sto centymetrowych szpilkach...

To wcale jeszcze nie jest wykluczone :lol:

A co do praktyk, to niestety wszystkie w miejscach "produkcji" jedzenia skutkują czasowym odrzutem od czegoś. Po zwizytowaniu mleczarni na nabiał nie mogłam patrzeć, a po popatrzeniu na przestrzeganie karencji po opryskach w uprawach... Jedynym wyjątkiem była produkcja palinki - założyliśmy że w tych % nic złego nie przeżyje :twisted:

Powodzenia!
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw sie 27, 2009 13:14

Georg-inia pisze:
jerzykowka pisze:Inga, mam nadzieje, ze rzeźnię jakos przetrzymasz- w imie tych, ktorym pomozesz w przyszlosci!!! Dobrze, ze na ubojnię Was nie zabieraja, bo tego to chyba przezyc sie nie da...

zabiorą, na ubojnię też :crying: ja już w panikę wpadłam, że każą mi cielaczka zabić, ale TŻ twierdzi stanowczo, że nauka na technika weterynarii to nie nauka na rzeźnika, i że nie każą... podobno w gospodarstwach hodowlanych też się dzieją rzeczy dziwne, a tam też praktyki mają być... jak nas zabiorą jeszcze tam, gdzie się z kur jajka robi, to ja już nie wiem, co będę jadła po tych zajęciach :roll:

Na ubojnie tez 8O Chorerka... Teraz sa podobno bardzo nowoczesne, "humanitarne" maszyny, ale to w niczym nie zmienia postaci rzeczy!!! Proponuje L4 :oops: Rzeznia czyli rozbieralania, to moze byc takie Wasze prosektorium, tam mozecie sie czegos nauczyc. Ale ubojnia:conf: Nie :evil:

A jesc bedziesz cukiereczki i nosic krotka bluzeczke :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw sie 27, 2009 13:19

I do tego jeansy o jeden rozmiar za małe 8) :lol:

Współczuję tych praktyk :(

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Czw sie 27, 2009 13:31

moje jeansy, nawet o jeden rozmiar za małe, i tak przypominają namiot, więc w połączeniu z za krótką bluzeczką efekt może być powalający :lol:

akurat do wątku o obciachu :twisted: :D

Georg-inia

Post » Czw sie 27, 2009 18:03

Inga-dopiero teraz doczytałam-gratuluje decyzji!!!!!!!!
Ta wiedza ,która zdobędziesz bardzo Ci się przyda,a i nam pomożesz(nieco to egoistyczne z mojej strony :oops: )
Praktyk w rzeźni współczuję :( :(
A tak w ogóle to samych sukcesów Ci życzę! i broń Boże nie rezygnuj-dasz radę,mocno w to wierzymy-wszystkie-prawda dziewczyny???
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto wrz 01, 2009 19:41 Re: Georg i Klemens + przedszkole - ostatni wypad na ranczo...

I jak po wypadzie ranczowym?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto wrz 01, 2009 23:00 Re: Georg i Klemens + przedszkole - ostatni wypad na ranczo...

Jak gadałyśmy, normalnie zazdraszczałam...ale po przeczytaniu o rzeźni i innych takich :strach: :strach:

Inga, dużo sił i wytrwałości :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro wrz 02, 2009 10:12 Re: Georg i Klemens + przedszkole - ostatni wypad na ranczo...

no to już koniec wyjazdów, bo i szkoła i schronisko czeka :) chłopaki moje wypoczęte i "opalone", i tak fajnie pozowały, a mnie aparat zdechł przy drugim zdjęciu :twisted: wiadomo - złośliwość rzeczy martwych - musiał umrzeć wtedy, kiedy po raz pierwszy w życiu nie wzięłam ładowarki, prawda? podobnie jak Szpilka - co prawda nie martwa, ale też złośliwa - musiała zacząć chorować, kiedy nie zabrałam kociej apteczki...
teraz czekamy, aż smarkatki tymczasowe się wychorują i trzeba odrobalić całe towarzystwo, pewno mają bogate życie wewnętrzne po tylu pobytach na trawce.

Georg-inia

Post » Śro wrz 02, 2009 10:26 Re: Georg i Klemens + przedszkole - po wakacjach już całkiem

Georg to zawsze wygląda na opalonego :lol: . Zdrówka dla smarkatków!
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro wrz 02, 2009 11:23 Re: Georg i Klemens + przedszkole - po wakacjach już całkiem

Duzo zdrowia dla gowniarzy i nie tylko! Owocnego odrobalania 8)
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Sob wrz 05, 2009 14:34 Re: Georg i Klemens + przedszkole - po wakacjach już całkiem

Klemens chory na koci katar 8O :crying:
już dwa dni chodził jakiś taki wymemłany, ale zwalałam na zmianę pogody, TŻ też mnie hamował ("bo Ty ciągle chcesz ich leczyć, normalny jest, przestań wymyślać") a jednak ja mam na te koty zmysł absolutny.
Wczoraj wieczorem oczka mu zaczęły łzawić. Dałam Gentę. Dziś rano czerwone, spuchnięte spojówki - Atecortin. Poszłam do szkółki, wróciłam a on neptek :? Leży, oczy zmrużone, przełyka dziwnie. Zmierzyłam temperaturę - udało mi się go utrzymać do 38,8, potem zwiał, ale zdążyłam go obmacać - ciepły jakiś. W transporter i hajda! do Cioci Ani Zmienniczki.
Temperatura 39,6 :strach: na szczęście w resztce płucek ok. Zestaw leków na miejscu i na wynos. Wróciliśmy, zjadł, teraz śpi, biedaczek :(

co za cholerny wirus się nas uczepił :twisted: najpierw Astra, potem Szpilka, a teraz Klemens. Guzik dostaje Gentę, bo oczko zaczął mrużyć, mam nadzieję, że się choróbsko nie rozwinie.
Tylko Georg pancerny. I mam nadzieję, że tak pozostanie, bo jak ja mam mu cokolwiek dać - obojętne czy tabletkę czy zastrzyk - to już się boję.
A wszystko przecież szczepione...

Georg-inia

Post » Sob wrz 05, 2009 14:41 Re: Georg i Klemens + przedszkole - Klemcio chory :(

Jejku to się porobiło :( Klemciu wracaj do zdrówka, i Ty Szpileczko, a Guzik i Georg niech się nie dają choróbsku :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob wrz 05, 2009 15:01 Re: Georg i Klemens + przedszkole - Klemcio chory :(

O rety!!

Mocne, mocne, mocne kciuki za Puchatka!!! Klemciu no nie choruj, ciocia Cię prosi ślicznie!!!!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Sob wrz 05, 2009 15:36 Re: Georg i Klemens + przedszkole - Klemcio chory :(

Jejku, Inga, współczuję. Klemensiku zdrowiej szybko, nie strasz Dużej! :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

[poprzednia][następna]