[Szczecin] Koto-pies Foxik ma już własny domek :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 07, 2009 21:37

Trzymajmy kciuki za Czarnuszka u sebriel :(

Kotka fresto :1luvu: oddała dziś krew. Są jeszcze 3 koty, które mogą oddać krew (wierzę, że się uda pobrać krew jutro). Drugi maluch u sebriel powinien dostać surowicę (on nie ma jeszcze objawów, a jest osłabiony po operacji).

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Sob sie 08, 2009 10:22

Mały u sebriel miał wieczorem kryzys, ale przeżył i jest lepiej. I on, i Felix dostaną dziś surowicę.

Fox dziś zakończył leczenie zastrzykowo-kroplówkowe, dostaliśmy tabletki do domu :) Przed chwilą zrobił wielkiego kupala o względnie normalnej konsystencji :D Mały dziś o 7 rano obudził wszystkich swoim szaleńczym bieganiem, tupaniem, walką z pluszakiem. Wstałam, a Fox natychmiast przystąpił do awanturowania się, że głodny. Dostał jedzonko, zjadł z apetytem.

Inka już nie ma podwyższonej temperatury, też dostaliśmy leki do domu. Wydzielina z oczu zniknęła, ale jeszcze trochę obrzęk jest.

reddie

Post » Sob sie 08, 2009 15:10

Mały u sebriel b. źle :( Dostał surowicę dziś, ale teraz chyba jadą z małym do lecznicy znowu. 41 st. gorączki, rozjeżdżają mu się łapki, nie ma siły się ruszać :cry: Biedny maluszek...

Edit: cytat z wątku Koci Szczecin
reddie pisze:Węgielek został uśpiony :( Był już w agonii, miał krew w kale, po podaniu surowicy wymiotował cały czas żółtą pianą, miał drgawki, rozjeżdżały mu się łapki, nie kontaktował zupełnie, organizm strasznie się wychłodził, wszystko maluszka bolało. Cierpiał.

Węgielku [']
Sebriel, przytulam mocno.

reddie

Post » Nie sie 09, 2009 16:46

Można powiedzieć, że sytuacja jest względnie opanowana. W każdym razie Fox na pewno jest na najlepszej drodze do całkowitego wyzdrowienia, a nawet są już chętni na niego (na razie zasugerowałam im innego kociaka, którego nie mamy gdzie upchnąć, bo wszędzie jest wirus). Jeśli znajdzie się dla niego domek, możemy przejąć Apple na DT (o ile będzie taka potrzeba).

Teraz powinno się odkazić pomieszczenia, w których przebywa reszta kotów, a w tym celu koty powinny zostać poumieszczane w DT - tu apel sebriel o pomoc :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=95904

W tych domach tymczasowych nie może być nie zaszczepionych przeciw panleukopenii zwierzaków!

reddie

Post » Pon sie 10, 2009 16:58

Fox już w zasadzie jest zdrowy :) Bryka, szaleje, przytula się, je za dziesięciu, już nie ma problemów z trawieniem. Jest kochanym przytulasem. Chciałabym go zaszczepić zanim pójdzie do domku stałego. Mam nadzieję, że już się nic złego z nim nie będzie działo.

Koty w TOZ z tego, co wiem, lepiej się czują. Tylko, że ludzie i tak będą podrzucać tam nowe koty :( Nie ma jak ich izolować, nie można konkretnie odkazić pomieszczeń, bo cały czas krąży tam wirus. Więc nie wiadomo, co robić.

Bardzo, ale to bardzo potrzebne są DT.

reddie

Post » Nie sie 16, 2009 23:12

Garść nowych wieści:

Fox wyzdrowiał, najgorsze już chyba za nami. Ma swoje wady - zdarzyło mu sie niedawno siknąć na łóżko, nie ma ochoty przekonać się do jedzenia suchej karmy (jak jest glodny, zjada chrupki, ale zanim się jednak zdecyduje, mijaja wieki). Ponadto maluch ma chyba świerzba w uszach - jutro jedziemy do wet, aby potwierdzic lub wykluczyć.

No i wieść najlepsza - wszystko wskazuje na to, że Fox w najbliższy weekend pojedzie do własnego domku (Szczecin Dąbie). Na podstawie korespondencji mailowej oraz rozmowy telefonicznej wydaje mi się, że to fajny dom.

Jeśli chodzi o resztę kociaków w siedzibie TOZ i domach tymczasowych - niestety, walka z panleukopenia nadal trwa :( Udało się zamówić w lecznicy w Gorzowie surowicę kocią Feliserin. Na razie potrzebnych było chyba 9 ampułek. Koszt każdej to nieco ponad 100PLN. Ale było to niezbędne, gdyż kolejne koty chorują lub mogą zachorować, gdyż mogły mieć kontakt z wirusem. Dopóki sytuacja nie zostanie w pełni opanowana, spać spokojnie niestety nie możemy :(

reddie

Post » Wto wrz 01, 2009 17:54 Re: [Szczecin] Koto-pies nadal czeka na dom. Coś sie szykuje:)

Szczecin Dąbie nie wypalił - przygarnęli innego kociaka, któremu groziło schronisko. Jednak wkrótce byc może Fox trafi do innego domku. Jesteśmy po wstępnych rozmowach. Domek obiecujący. Czekam aż się odezwie, aby sie umówić na spotkanie.

reddie

Post » Wto wrz 01, 2009 19:58 Re: [Szczecin] Koto-pies nadal czeka na dom. Coś sie szykuje:)

Trzymamy kciuki za nowy domek :ok:
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Sob wrz 12, 2009 8:31 Re: [Szczecin] Koto-pies nadal czeka na dom. Nowe foty!

Jak na razie domki w tajemniczy sposób milkną, ale trudno. Widocznie to nie są te domki ;)

A ponieważ w weekend mamy aparat (dziękuję Rudolfrudy!), pierwsze dwie testowe fotki Foxa w wersji "mam 3 miesiące, a nie wyglądam".

Obrazek Obrazek

reddie

Post » Sob wrz 12, 2009 8:56 Re: [Szczecin] Koto-pies nadal czeka na dom. Nowe foty s.7!

A ja myślałam,że Foxik już grzeje dupkę w swoim DS.
W takim razie :ok: za nie milknące domki.

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Sob wrz 12, 2009 10:34 Re: [Szczecin] Koto-pies nadal czeka na dom. Nowe foty s.7!

Dziękujemy za kciuki - wierzę, że Foxa ktoś pokocha. Przecież jego się nie da nie kochać :1luvu: W ogóle to został zaszczepiony wczoraj i dzielnie zniósł zastrzyk. Przestał też marudzić podczas jazdy samochodem i awanturować się w lecznicy. Grzeczny kotek. A zaraz wgram kolejną porcję zdjęć z cyklu: "taki jestem ładny na nowym bonusowym posłanku z Profilum" ;) Zwłaszcza jedno zdjęcie wyszło śmiechowe - z ziewającym kotkiem :lol:

Edit: zdjęcia!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

reddie

Post » Sob wrz 12, 2009 12:50 Re: [Szczecin] Koto-pies nadal czeka na dom. Nowe foty s.7!

Wygląda jakby miał podkolanówki na łapkach :mrgreen:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Sob wrz 12, 2009 14:57 Re: [Szczecin] Koto-pies nadal czeka na dom. Nowe foty s.7!

Naprawdę śliczniutki :1luvu: kciuki za domek :ok:

Ona_Sc

Od: Sob maja 16, 2009 12:05

Post » Sob wrz 12, 2009 23:31 Re: [Szczecin] Koto-pies nadal czeka na dom. Nowe foty s.7!

Tylko jedna podkolanówka mu się zsunęła na prawej tylnej łapie - ale pewnie to od tego śmigania po domu, miała prawo, a kto by tam miał czas myśleć o podciągnięciu podkolanówki, gdy tyyyyle fajnych rzeczy do robienia :mrgreen:

reddie

Post » Wto wrz 22, 2009 10:09 Re: [Szczecin] Koto-pies Foxik ma już własny domek :)

Wczoraj Foxio został zaadoptowany przez rodzinkę z Dobrej. Domek jak zresztą i miejscowość - również dobry :) Foxikowi się spodobało chyba, bo po chwili zaczął jak to on sie wygłupiać, zwiedzać i takie tam. Dom jest z ogrodem, ale Fox będzie mógł wychodzić tylko na smyczy i pod kontrolą. Jest tam w sumie 5 osób - w tym kilkunastoletnia dziewczynka. Bardzo mili ludzie, będą dbali o Foxa (sama chciałabym mieć takie wygody - extra posłanko ze śnieżnobiałą poduszką, zabawek multum, znakomite jedzonko, pełno rąk do miziania i absolutne przekonanie, ze Fox to ten jedyny i zaden inny) - wyrośnie z niego rozpaskudzony kocur. Fox miał świerzba, więc domek dokonczy leczenie. Stawią się w TOZ na kastrację (w sumie pewnie to będzie całkiem niedługo, zważywszy, że "ten czas leci"). Mogę koćka odwiedzać kiedy chcę, więc na pewno odwiedzę :) I domek myśli o dokoceniu, więc już szykuję kandydatury.

Fajnie :)

reddie

[poprzednia][następna]