FFA - Ulubiony Kotek...i inne...FOTKI NA 13 STR

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 28, 2009 19:51

co z reszta kotów?
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt sie 14, 2009 13:09

Niestety nadszedł czas, żeby przypomnieć starszym ludziom, że wiek podeszły to nie jest najlepszy czas na kolekcjonowanie kotków. Ja doskonale rozumiem, że kociarzom jeden kot nie wystarczy. Sama jak wiadomo posiadam trzy...i nie mogę przysiąc na własną głowę że na tej liczbie poprzestanę. Jednak apeluję > przekonujcie starszych ludzi, żeby sie ograniczali. Człowiek ma to do siebie, ze nie jest nieśmiertelny....
W środę 12 sierpnia....mieszkanie w trochę lepszym stanie niż z poprzedniej historii w tym wątku...w niewiele lepszym. Koty trzy...Mama, syn i długowłosy..."ulubiony" przez Ś. P ich Dużą. Dlaczego piszę "ulubiony" a nie ulubiony?...
Najpierw łapiemy synka. Duży, pręgowany kocur który kiedyś chętnie siadał na kolanach swojej Dużej, a teraz jak dzikus piwniczny zapewnia nam zabawę w chowanego i w berka. Przerażony szuka ucieczki w tapczanie. Tam go dopadamy, zostaje odrobaczony i odpchlony (cały czas się zastanawiam dlaczego koty domowe i niewychodzące mają pchły????)
Potem czas na mamę...spryt okazuje się u nich rodzinny. Mama wkrótce też ulega nam w tapczanie.
Podczas berka z kocią rodzinką miga nam parę razy, pragnący dołączyć do zabawy w "kotka i myszkę" trzeci lokator tego mieszkania, w którym od kilku tygodni rządzą koty. Dostrzegamy, że w tym przypadku nie skończy się na podstawowych zabiegach.
Pani która otworzyła nam mieszkanie po zmarłej Dużej oświadacza "To był jej ulubiony kotek"
Ulubieniec wygląda jakby ktoś wyjadał mu regularnie sierść (przynajmniej takie wrażenie robi z daleka) Stwierdzamy że musi zostać złapany, chociaż okazuje się jeszcze bardziej zainteresowany berkiem niż kocia rodzinka. Dopadamy go transporterkiem. Wówczas miauczał, syczał, walił głową w kraty, ogólnie lepiej nawet nie pisać co wyprawiał. Tyle że można go obejrzeć z bliska.
Łyse placki okazują się miejscami obok ....wielkich kołtunów..chyba nigdy nie czesanego ulubieńca. Sąsiadka mówi o koleżance "Wspominałam że powinien obejrzeć go weterynarz, chciałam go zabrać, ale nie pozwała mi, bała się że ucieknie w drodze. On z nią sypiał. Bardzo go kochała"
Myślę, że tyle wystarczy. Można tylko dodać że poza przysłowiem, że nie nalezy źle mówić o zmarłych przychodzi do głowy jeszcze tylko "zagłaskać kota na śmierć"
W tej chwili został ogolony, przestał wyć i poddał się losowi. Myślę że jest taki piękny, że jak tylko jego srebrzyste włosy odrosną - znajdzie dom.
Tak samo jak jego towarzysze: mama i jej syn
Rodzina zmarłej Dużej nie należy do zagorzałych kociarzy...

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Pon sie 17, 2009 12:22

Obrazek
Kicia - mama Bolka już po sterylce.
Obrazek
Bolek
Obrazek
Gacuś - srebrzysty kocur z dłuższym wlosem, potrzebuje pilnie kochającego domku ze względu na konieczne zabiegi pielęgnacyjne np: czesanie. Aktualnie musielismy trochę go podgolić - na szczęście cudna sierść odrośnie

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Wto sie 18, 2009 11:43

Te koty są piękne, spokojne, prawdziwe domowe miziaki. Idealne dla osoby która szuka spokojnego towarzysza.
Obrazek

FUNDACJA FOR ANIMALS

Od: Pon mar 10, 2008 16:42

Post » Czw sie 27, 2009 22:35

A pamiętacie tą koteczkę, dziewczyny? Zgadnijcie kto to :twisted:

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Śro wrz 02, 2009 14:47 Re: FFA - Ulubiony Kotek...i inne...FOTKI NA 13 STR

nie wiem podpowiedz prosze :D

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Pt wrz 04, 2009 10:52 Re: FFA - Ulubiony Kotek...i inne...FOTKI NA 13 STR

pini1 pisze:nie wiem podpowiedz prosze :D

Nikita, którą zaadoptowała jakiś czas temu moja koleżanka, Marta, z Łodzi :lol:
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Wto lis 24, 2009 15:47 Re: FFA - Ulubiony Kotek...i inne...FOTKI NA 13 STR

pini1 pisze:potrzebujemy banerka reklamujacego nasz kalendraz na 2010
http://www.foranimals.org.pl
czy moglby ktos pomoc?

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hxfmt][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/10259e5fa8.gif[/img][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hxfmt][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/559ced3c42.gif[/img][/url]

:ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie mar 07, 2010 12:04 Re: FFA - Ulubiony Kotek...i inne...FOTKI NA 13 STR

co u kotów z FFA?
dawno nie zaglądałam, obiecuję się poprawić
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

[poprzednia]