Bielskie BiedyII-Guliwerek w domu :):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 24, 2009 7:36

Piękny, piękny Paged...powtarzam się czy co...? :twisted:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto sie 25, 2009 13:39

hehe nie skąd :lol:
ale to sie Pagedzikowi nalezy, bo to naprawde przepiekny kot. Wyglada tak cudnie jak lezy na kanapie, ładniejszej ozdoby nie uświadczysz.

A u znajomej karmicielki sa takie cuda do adopcji...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i mamusia Obrazek

Kotka to domowa oswojona koteczka, która została wywalona z domu. Dzieci urodziła pod przyczepą na opuszczonej działce. Pani Maria wyczaiła całe to towarzystwo i wyłapała. Mamusia juz po zabiegu, dzieciaki są socjalizują. Mają moze po 3,5 miesiaca.
Pani Maria ma swoich 18 kotów, mieszka bardzo skromnie, ledwo wiaze koniec z koncem. A mimo to nie odmówi pomocy kociej biedzie, a w dodaotku jest bardzo swiadomą karmicielką. Kotki kastruje, nie zabiera tylko maluszków bo małe i puchate. Gdyby ktoś chciał takie pięknosci prosze sie do mnie zgłosić. Maluszki wymagaja oswajania, a w duzej grupie kotów w malusim mieszkaniu to trudne.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Wto sie 25, 2009 14:01

berni pisze:Paged w roli głownej

Obrazek Ja i mój brzuch szukamy domu już ponad rok

(

Ten tekst mnie rozwalił... :D
A swoją drogą - taki brzuch mieć do przytulanek...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto sie 25, 2009 19:55

no no do przytulanek tylko jeśli Ksiąze pozwoli :twisted:
ale coś ostatnimi czasy Pagedzik zrobił sie pieszczoszkiem, szuka mojego towarzystwa, przychodzi na kolana. Chyba słyszałam jak się skarzyłam :twisted: To co..ktoś moze by się wkoncu zakochał na zabój 8)

Wiesia, mama zajączków, została w lecznicy. Jutro bedzie miała zabieg amputacji tego ogonka. Wet mówi że nie całego, coś tam zostanie. Koncówka ogonka zgryziona, we krwi, wyłysiała. Proszę o kciuki dla tej słodkiej kici która już swoje w zyciu przeszła. Teraz ma być tylko lepiej i lepiej.

a stadko rośnie i rośnie....dziś tak od niechcenia spojrzałam na portal bielski..a tam ogłoszenie o przygarnieciu kotka. Postanowiłam napisać, coś mnie tkneło. No i przyjechał dziś z Czechowic. Błąkał się pod blokami, dokarmiany przez pewne ludziki. Teraz zostałby bez opieki, bo ludziki jadą na wczasy. W dodatku miał to być max. 2 miesieczny kotek :lol: wiec tym bardziej mi go było żal..jak sobie poradzi takie maleństwo.

Jest piekny, czarny, mieciutki i błyszczący. Podobny do Henia od Mahob.
Został w lecznicy odrazu na kastracji. Bo z niego to taki wyrośniety 2 miesieczny kocurek....ze stałymi, pięknymi zębami :lol:

berni

Post » Wto sie 25, 2009 19:58

berni pisze:Jest piekny, czarny, mieciutki i błyszczący. Podobny do Henia od Mahob.
Został w lecznicy odrazu na kastracji. Bo z niego to taki wyrośniety 2 miesieczny kocurek....ze stałymi, pięknymi zębami :lol:

muszę Ani , tzn. mojej siostrze powiedzieć. Bo już chciała Henia ukraść, ale Mahob pilnowała 8)

Czułam, że on nie może mieć 2 miesięcy.
Jednak kartki się przydały ? :twisted:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro sie 26, 2009 8:27

Prosimy o zdjęcia Czarnulka!
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Śro sie 26, 2009 9:03

Za ogonka operację :ok:

Jeśli ten Czarnulek jest jak Henio, to już gratuluję przyszłemu domkowi, ktory oby jak najprędzej się znalazł. :P Czarne koty... :love:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro sie 26, 2009 12:37

Henio bis? No coś podobnego... :roll:

Kociaki u karmicielki prześliczne.

Kciuki za operację ogonka. Niech to rozwiąże problem.

mahob

Post » Śro sie 26, 2009 13:17

zdjecia bedą bedą
dzis wieczorkiem go odbiorę już odjajczonego. I biedną Wiesię bez ogonka.

te czarne koty to mają coś w sobie, oh mają.

i dementuje pogłoski ze to jest prawdziwy Henio którego ukryłam :twisted: podmieniając po drodze do Mahob :twisted:

berni

Post » Śro sie 26, 2009 13:25

berni pisze:
i dementuje pogłoski ze to jest prawdziwy Henio którego ukryłam :twisted: podmieniając po drodze do Mahob :twisted:

Ty tu nie dementuj, Ty napisz jak było! Bo mi już odsetki za zniszczenia będą naliczać! :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro sie 26, 2009 21:46

anita5 pisze:
berni pisze:

Ty tu nie dementuj, Ty napisz jak było! Bo mi już odsetki za zniszczenia będą naliczać! :lol: :lol: :lol:

a właśnie że nie powiem :twisted: :twisted:

zobaczycie jutro sami na zdjeciach 8)

Koteczek jeest cuuuuudwony. Zbarankował mnie przez kratki, mruczy, ugniata i duzo gada. Bardzo dziekuje Ludziom którzy go dokarmiali i szukali domku za wsparcie finansowe w wysokosci 150 zł :D :D Także kocio ma już posag na kastracje, szczepienie i odrobaczanie :D Juz czuje sie swietnie, biega i zwiedza...ostatnio wolny pokój :( taki standard dwie gwiazdki :(

Za to Wiesia żle. Ogonek został w całosci amputowany, kotka jest słaba, wymiotowała....

i wogole taki dziś niefajny dzień...refleksje znowu mnie naszły :(

za to mam swietnie wiesci od Susie :ok: :D

berni

Post » Śro sie 26, 2009 22:07

Gratuluję kolejnej tymczaski :( :roll: Przepraszam, ale już nie damy rady :(

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Czw sie 27, 2009 6:44

Bedzie jazda bo mama nie wie jeszcze o czarnym...tata nie wiem o kotce, o czarnym i nie wie albo udaje ze nie wie o Czesi, Zdzisi, Wiesi i Dixie i Panu Jinksie :roll:

przepraszam Elu że zawracamy Ci głowę :( w krakowie jest to kłopot, bo mama nie moze nawet na kilka dni zabrać kota do mieszkania siostry i jestes jedynym ratunkiem. Dobrze ze teraz wyszło jak wyszło i ten tymczas był na kilka dni.

Ela zepsuła niespodziankę :twisted: takze muszę przyznać że dziś przyjedzie z moją mamą kolejny tymczasik. Oswojona, wywalona pod blokiem siostry kotunia. Który to już bedzie tymczasik..13? nie mam już gdzie jej dać...czarny swiezo po kastracji, nieszczepiony, Wiesia po zabiegu-nie lubi kotów, nie mogę jej teraz dołozyć. W moim pokoju zapanowała jakas podejrzana idylla, Paged nie goni Pampelki...Tajfunik sie rozgadał i wyszedł z siebie- czyżby krople Bacha po dwóch dniach działały? Ryśka, normalnie Cię ozłocę :D

ale jak to mawia Bob Budowniczy- damy radę !! :ok:

aha, u mojej babci w ogrodzie zamieszkał wyrzucony marmurek. Dadzą mu jeść, moze spać pod wiatą. nie przeganiają...ale kto to widział dwa koty w domu 8) :( mają swoją Zuzę, karmiona friskisem, nie szczepiona od lat, nie odorobaczana. Dobrze ze chociaz kastrowana. Najgorzej sie nie ma...ale ja bym chciala żeby marmurek miał taki super dom.

berni

Post » Czw sie 27, 2009 7:18

Ech... :(

Za kikucik Wiesi i powrót do formy :ok:

mahob

Post » Czw sie 27, 2009 21:12

przyjechala.

jest sliczna, czarnobiała. Ma swierzba, ranę na nosku. Jest niemiłosiernie brudna i chuda.Musiała długo sie błakać albo być w tej piwnicy. Niesamowicie ufna.
Niestety boi sie kotów. Maluszki drą sie jak opętane w pokoju a ona wbiła się w kąt swojego pomieszczenia i nie wychodzi i powarkuje.

Jest kiepsko...brakło mi miejsca, nie mam wolnej klatki, nie mam wolnego pokoju zeby ją jakos odizolować. Narazie przenocuje w ogólnodostepnym pokoju gdzie brykają na dzień kociaki, w któtym nie ma nawet drzwi. W 1 pokoju nieszczepiony czarnuszek, w drugim Wiesia po amutacji ogonka, w kloszu, nieszczesliwa, w moim 3 koty które wreszcie jakos funkcjonują, w kolejnym Zdzisia którą muszę oswajać intensywanie, bo dziczy a ma już 3 miesiace, w kolejnym 5 maluszków. Chyba czarnuszka dam do Pageda i reszty.

Króweczka jest starsznie zaniedbana, wystają jej kosci miednicy, zebrebka, ma starsznie chude łapki...przydałoby sie zrobić badania krwi, boję się że moze nerki albo coś i doprawię ją za dobrym jedzeniem. Czarnuszek to samo, dzis miałam wiecej czas go wymiziać..kregosłupik czuć, miednice, jest drobniutki i chudziutki. I mega ufny....

berni

[poprzednia][następna]