eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 25, 2009 10:11

esperanza pisze:Mam nadzieję, że ta cisza, która zapadła po moim wpisie nie oznacza, że nikt maila nie wysłał...

Ja wysłałam do burmistrza. Mam też wersję papierową, miałam wczoraj wieczorem wysłać, ale pocztę mi zamknęli, więc wyślę dziś dopiero - nękania nigdy za wiele ;)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto sie 25, 2009 10:56

[/quote]
Ja wysłałam do burmistrza. Mam też wersję papierową, miałam wczoraj wieczorem wysłać, ale pocztę mi zamknęli, więc wyślę dziś dopiero - nękania nigdy za wiele ;)[/quote]
Dzięki :)
Czy osoba niebędąca mieszkańcem lokalu w tej spółdzielni ma prawo sprawdzić, czy takie pomieszczenie, które może być przeznaczone dla kotów jest?
Czy musi to być członek spółdzielni?
P. Pietrusiński powiedział, że WOŚ nie może nakazać udostępnienia pomieszczenia.

Będziemy tworzyć listę mieszkańców tych bloków, którzy są za udostępnieniem pomieszczenia dla kotów.
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Śro sie 26, 2009 22:11

Gehenna kotów trwa!
Zakończono akcję łapania w blokach nr 57, 61 i 63, ale zaczęto w kolejnym bloku :!:
Teraz SdZ łapie w bloku nr 53a- to już nie jest teren karmienia p. Hani. Najwyraźniej spółdzielnia postanowiła wykorzystać sytuację i pozbyć się wszystkich kotów z bloków!
Ja jestem załamana.
Do tego pod nr 57 został w piwnicy jeden kot. Podczas poszukiwania go znalazłam na korytarzu piwnicznym zmumifikowane zwłoki 4-miesięcznego kociaka. Nie pozwolono mi zrobić zdjęć, bo dozorca bał się, że w ten sposób pozyskam dowód, że nie sprząta- kot leżał tam minimum 2-3 tygodnie- był zupełnie wysuszony.

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Śro sie 26, 2009 22:17

:(

pewnie beda mieli szczury tak jak sa u mnie na Bielanach
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw sie 27, 2009 6:36

W piwnicach mógł zostać nie tylko jeden kot!!!
Koty w takim stresie mogły się pochować ,a potem będą odchodzić z głodu i pragnienia.Nie każdy dziki kot w zamknięciu miauczy .
W piwincach powinno się zostawić wodę i suche i zobaczyć czy znika.
Ale widać SdZ świetnie się zna na kotach ,a o kotach wolnożyjących wie dużo więcej niż całe forum :twisted:
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Czw sie 27, 2009 7:40

esperanza pisze:Gehenna kotów trwa!
Zakończono akcję łapania w blokach nr 57, 61 i 63, ale zaczęto w kolejnym bloku :!:
Teraz SdZ łapie w bloku nr 53a- to już nie jest teren karmienia p. Hani. Najwyraźniej spółdzielnia postanowiła wykorzystać sytuację i pozbyć się wszystkich kotów z bloków!
Ja jestem załamana.
Do tego pod nr 57 został w piwnicy jeden kot. Podczas poszukiwania go znalazłam na korytarzu piwnicznym zmumifikowane zwłoki 4-miesięcznego kociaka. Nie pozwolono mi zrobić zdjęć, bo dozorca bał się, że w ten sposób pozyskam dowód, że nie sprząta- kot leżał tam minimum 2-3 tygodnie- był zupełnie wysuszony.

Załamka :(

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw sie 27, 2009 8:15

Mam pytanie, gdzie sa teraz wierni zwolennicy działań SdZ?

Gdzie pani dziennikarka ktora nas tu tak pouczała na temat dobrego wychowania, nagonek, pochopnych osądów i innych takich...? 8)
Może pochowa zwłoki tamtego kotka u siebie, koło swojego - jakże przyjaznego dla zwierzatek - domu? :twisted:

Gdziez pan rzecznik SdZ ktory nam opowiadał jak bronią tych kotków? I jak im bedzie dobrze za siateczką?

:evil:

Berek

Od: Śro gru 31, 2008 0:12

Post » Czw sie 27, 2009 8:58

O rany :(
Nic nie można zrobić?
Nikt nie ma żadnych "wtyk"?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw sie 27, 2009 9:20

Nie wiem, co z tym dalej robić.
Zaprosić dziennikarzy z TVN Warszawa, z Faktu?
Może poprosić wszystkie warszawskie i nie tylko organizacje o poparcie i pisać do spółdzielni o zaprzestanie wyłapywania kotów?

Łapanki miały być w 3 blokach, a są na całym osiedlu.
Spółdzielnia się po prostu kotów pozbywa.
:(

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Czw sie 27, 2009 9:23

Myslę, że każdy sposób jest dobry, trzeba spróbować.

I może poprosić o wypowiedź dla TV albo napisanie do spółdzielni jakiś autorytet, znający się na kotach? I szczurach :twisted:

Kurczę, no :(

Kto wpadł na taki wstrętny pomysł i dlaczego tzw. Straż dla Zwierząt tak ochoczo go wykonuje? :evil:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto wrz 01, 2009 9:13 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Dziś składamy pismo do administracji WSM o zaprzestanie eksmisji kotów.
Będzie potrzebne Wasze poparcie, ale więcej napisze wieczorem.

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Wto wrz 01, 2009 13:38 Re:

Kicorek pisze:Myslę, że każdy sposób jest dobry, trzeba spróbować.

I może poprosić o wypowiedź dla TV albo napisanie do spółdzielni jakiś autorytet, znający się na kotach? I szczurach :twisted:

Kurczę, no :(

Kto wpadł na taki wstrętny pomysł i dlaczego tzw. Straż dla Zwierząt tak ochoczo go wykonuje? :evil:

dla mnie odpowiedz na Twoje pytanie jest jedna i jasna jak slonce
zadna organizacja pro zwierzeca nie zachowalaby sie w ten sposob
zadna podkreslam
uwazam-MOJE ZDANIE :!: :!: :!: -ze stoja za tym ladne pieniadze i ukladziki
nic w tym cholernym kraju sie nigdy nie zmieni-zawsze beda rozni i rowniejsi

uwazam ze sprawe dobrze bylo by naglosnic
gdzie tylko sie da
niby nie powinno sie nikomu zle zyczyc
ale jak czytam ten watek to same najgorsze rzeczy cisna mi sie na jezyk
oby im wszystkim tak los dal popalic ze popamietaja
ja zawsze uwazam ze wszystko co zle zawsze do czlowieka wroci
oby w tym przypadku jak najszybciej :evil: :!:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro wrz 02, 2009 8:11 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

W DZISIEJSZYM FAKCIE JEST ARTYKULIK
Obrazek

Henia

Post » Śro wrz 02, 2009 8:38 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

A po której stronie stoi piszący?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro wrz 02, 2009 8:50 Re: eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Artykuł taki ogólny "Zabierają nam koty"Mieszkańcy Bielan są wstrząśnięci wyłapywaniem zwierząt.W niewyjaśnionych okolicznościach zaczeły znikać koty.Wszystko zaczeło się w połowie lipca .To właśnie wtedy WSM Piaski powierzyła opiekę na futrzakami straży dla zwierząt.Od tamtego momentu z bloków przy Broniewskiego nagle znikneło kilkadziesiąt kotów.Nie wiemy co się dzieje z naszymi mruczkami."i odpowiedz P.Grudy "Każdy zlapany kot jest przez nas oglądany :ryk: ,a potem jeżeli potrzebuje takiej pomocy wieziony do lecznicy.Nie ma mowy o bestialskim traktowani"Jednak mieszkańców to nie przekonuje.
Ani słowa o tym że koty są wypuszczane do "pseudo azylu".Jest też zdjęcie mieszkańców którzy zebrali 150 podpisów żeby zostawić koty w spokoju
Obrazek

Henia

[poprzednia][następna]