Guzik w DS, Szpilka też-jej DS prosi o wsparcie moralne :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 24, 2009 9:33

kamilka_04 pisze:A jak się ma Astrunia? Ja jestem gotowa czekać, czekać i jeszcze raz czekać na nią... Aż do skutku.

kamilka_04 napisałam do Ciebie pw, ale od wczoraj "wisi" jako nie przeczytane. Czekam zatem na odpowiedź Twoją :)

informacje o Astruni znajdziesz w kontynuacji wątku dziewczynek, wejdziesz z banerka umieszczonego w moim podpisie, serdecznie zapraszam :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon sie 24, 2009 17:37

Guzikowe jajeczka ;)

Obrazek Obrazek

dziś był telefon w sprawie Guziczka. Pani ma doczytać o umowie adopcyjnej, przejrzeć ankietę i ustosunkować się do niej... zobaczymy, czy się odezwie, jakoś - mimo że wydawała się miła - mam wątpliwości...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon sie 24, 2009 17:49

Jajca do kasacji i tak :twisted: nie ma się czym chwalić :twisted:

Trzymam za domek :ok: jeśli ta babka Ci się nie podoba, to pozostaje mieć nadzieję że zrezygnuje... :twisted:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon sie 24, 2009 22:01

Guziczku nie udało mi się dzisiaj Ciebie odwiedzić, coś ostatnio napięte plany, a brzusio to kiedy Ty taki wyhodowałeś :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sie 25, 2009 7:34

Guziczek jest cudnym kociaczkiem. Dorodnym, wesołym i rozgadanym :)
Szpileczka gdzieś ciągle biega, ale ma przepiękną, błyszczącą, wręcz satynową sierść.
Naprawdę kociaki cud miód malina :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sie 25, 2009 8:12

Cameo pisze:Jajca do kasacji i tak :twisted: nie ma się czym chwalić :twisted:

no to tym bardziej trzeba się chwalić, póki są :twisted: ;)

gosiaa pisze:...a brzusio to kiedy Ty taki wyhodowałeś

na chwilę przed zdjęciem :twisted: dali mięsko, duuuużo mięska :D

Guzik coraz bardziej mnie rozczula :oops: włazi na kanapę, siada, przytula główkę do człowieka, potem zaczyna się wciskać w ludzia cały... i tak zasypia. Jak zabrałam rękę, to rozległo się pełne pretensji ale cichutkie "mniauł" ? dobra, dobra, już Cię przytulam :) jest kompletnie bezstresowy i kochany, nawet TŻ co jakiś czas wzdycha i powtarza: "żeby Ci się tylko naprawdę dobry dom trafił" :D tak więc podejrzewam, że jeśli cokolwiek w czasie rozmowy w ewentualnym domku się TŻ-towi nie spodoba, to Guzik nagle dostanie kociego kataru, albo zacznie niespodziewanie załatwiać się poza kuwetą... :roll: :lol:
A Szpileczka? mało ostanio o niej piszę, bo to szałaput straszny, ale też jest kochana, i przytula się (kiedy ona chce oczywiście) i mruczy i w ogóle. Mam obawy, że ludziom jednak bardziej będzie przeszkadzać zamglone oczko niż przemawiać do nich charakter Szpileczki :(

dostałam maila z domku Pętelki. Laska zachowuje się, jakby to był jej dom od zawsze, z psem - pełna komitywa - razem śpią, z królikiem Czesiem też już w porządku - Czesio nie ucieka, gorzej ma Andzia, którą Pętelka traktuje jak drugiego kota i w zabawie usiłuja ganiać, aż Państwo muszą interweniować, bo by zamęczyła króliczkę. Poza tym ładuje się królom do klatki, sprząta im w kuwetkach i usiłuje wspólnie z nimi jeść zieleninę :roll:

Georg-inia

Post » Wto sie 25, 2009 13:52

Przesłodki, wesolutki kociak z tego Guzika :1luvu: trzymamy mocne kciuki!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto sie 25, 2009 14:29

Georg-inia pisze:
Cameo pisze:Jajca do kasacji i tak :twisted: nie ma się czym chwalić :twisted:

no to tym bardziej trzeba się chwalić, póki są :twisted: ;)

gosiaa pisze:...a brzusio to kiedy Ty taki wyhodowałeś

na chwilę przed zdjęciem :twisted: dali mięsko, duuuużo mięska :D

Guzik coraz bardziej mnie rozczula :oops: włazi na kanapę, siada, przytula główkę do człowieka, potem zaczyna się wciskać w ludzia cały... i tak zasypia. Jak zabrałam rękę, to rozległo się pełne pretensji ale cichutkie "mniauł" ? dobra, dobra, już Cię przytulam :) jest kompletnie bezstresowy i kochany, nawet TŻ co jakiś czas wzdycha i powtarza: "żeby Ci się tylko naprawdę dobry dom trafił" :D tak więc podejrzewam, że jeśli cokolwiek w czasie rozmowy w ewentualnym domku się TŻ-towi nie spodoba, to Guzik nagle dostanie kociego kataru, albo zacznie niespodziewanie załatwiać się poza kuwetą... :roll: :lol:
A Szpileczka? mało ostanio o niej piszę, bo to szałaput straszny, ale też jest kochana, i przytula się (kiedy ona chce oczywiście) i mruczy i w ogóle. Mam obawy, że ludziom jednak bardziej będzie przeszkadzać zamglone oczko niż przemawiać do nich charakter Szpileczki :(

dostałam maila z domku Pętelki. Laska zachowuje się, jakby to był jej dom od zawsze, z psem - pełna komitywa - razem śpią, z królikiem Czesiem też już w porządku - Czesio nie ucieka, gorzej ma Andzia, którą Pętelka traktuje jak drugiego kota i w zabawie usiłuja ganiać, aż Państwo muszą interweniować, bo by zamęczyła króliczkę. Poza tym ładuje się królom do klatki, sprząta im w kuwetkach i usiłuje wspólnie z nimi jeść zieleninę :roll:

Kochana, beztroska Pętelka... :D :D :D

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro sie 26, 2009 11:46

Duzi coś ciągle gadają, że wieś jakaś, że ostatnie 4 dni, że pogoda ładna i że transportera brakuje... o co chodzi? Szpilka głupio się uśmiecha i mówi, że nas przesiedlają :strach:
mam nadzieję, że mnie nie zostawią gdzieś na szosie znowu :crying:

Guzik wystraszony

Guzik naiwniak jest :P ja dobrze wiem, co się szykuje, byłam tam już dwa razy i wiem, że jest super i fajnie i w ogóle. Ale nic mu nie powiem, niech się podenerwuje trochę. Głupek, powienien już wiedzieć, że Duzi może nie są wymarzeni, ale raczej kogoś z szosy zabiorą, niż zostawią.
Jedziemy na wieś, tralala... Duża mówi, że to ostatnia szansa i okazja, bo Duży ma urodziny w piątek, a ona potem to już weekendy będzie mieć zajęte...

Szpilka perfidnie uśmiechnięta

Georg-inia

Post » Śro sie 26, 2009 12:02

:ryk: :ryk:
Perfidna Szpilko baw się dobrze na wsi spokojnej i pilnuj Guzika, bo bojący jest.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro sie 26, 2009 21:29

Guziczku nic się nie martw, pamiętasz jak byłeś przez chwilę na działce, jak biegałeś po trawie, grzebałeś w ziemi i ganiałeś motylki, jedziesz na weekend na taką właśnie działeczkę, tylko w inne miejsce.
Szpileczko opiekuj się Guziczkiem, pokaż mu wszystko co i jak, bo Ty już znasz te tereny :)

gosiaa

Post » Czw sie 27, 2009 8:45

wczoraj oba malce zostały opryskane na karczkach Fiprexem, tak na wszelki kleszcz ;) zniosły to z godnością, właściwie to w ogóle nie zauważyły :roll: tylko Georg się darł, jakbym mu krzywdę robiła.
Nowy specyfik, dostany od Cioci CoolCaty na Guzikowego świerzba działa rewelacyjnie 8O dopiero trzy dni uszka były czyszczone, a już widzę, że zupełnie inaczej się te paskudztwa zachowują. Mam nadzieję, że w końcu uda się to wybić :twisted:
Dziś rano to chore oczko Szpilki było zaropiałe (luźna ropka, glutek taki) i lekko opuchnięte. Jak się rozchoruje, to ją zamorduję chyba! Po pracy jeszcze po receptę na gentę podjadę może, tak na wszelki wypadek :roll:

W przyszłym tygodniu drugie szczepienie Guziczka, Klemciowi krew w końcu może pobierzemy, no i trzeba Szpilkę powoli umawiać na sterylizację... mam nadzieję, że uda się ją bokiem ciąć, bo nie wyobrażam sobie tego szałaputa w kubraczku :roll: do tego kończymy wyjazdy, więc będzie odrobaczanie całego towarzystwa.
Ciekawe, czy osiwieję?...?

tymczasem jestem w kontakcie z TŻ-tem, bo on się wybiera wcześniej na ranczo, ja dopiero po pracy, o ile w ogóle urlop mi dadzą. Dziękujemy bardzo Andorce za pożyczenie transporterka :love: bo może nie wszyscy wiedzą, ale nasze tymczasiki rosną jak na drożdżach i nie udałoby się ich raczej upchnąć razem w jedynkę. Tak więc TŻ będzie latał z 4 transporterami, a sąsiedzi znów będą chichotać w rękaw :roll:

wczoraj był kolejny telefon o Guziczka, ale chyba wystraszyłam Panią, bo po chwili zadzwonił jej mąż i pytał o godziny otwarcia schroniska. Trudno.

Georg-inia

Post » Czw sie 27, 2009 9:06

Szpileczko co z tym Twoim oczkiem? Prosimy nie stresować ciotki Ingi żadnymi choróbskami.

Inga, a co dostaliście na tego świerzba takiego rewelacyjnego? Pytam bo u kotki działkowej też zauważyłam jakieś paskudztwa w uszyskach.

No i mam nadzieję że wizyta została dopisana do naszego rachunku?

gosiaa

Post » Czw sie 27, 2009 9:18

gosiaa pisze:Inga, a co dostaliście na tego świerzba takiego rewelacyjnego? Pytam bo u kotki działkowej też zauważyłam jakieś paskudztwa w uszyskach.

No i mam nadzieję że wizyta została dopisana do naszego rachunku?

nie wiem, co to. Dostaliśmy w strzykawie, białe takie, CC kazała po kropeleczce malutkiej, ale ja nie umiem uzyskać kropelki ze strzykawki, boję się, że by mi wystrzeliło wszystko, więc maczam patyczek i pędzluję troszeczkę.
co do kosztu, to ja nie wiem nawet :oops: jakoś zapomniałam zapytać, ile się należy za ten zajzajer :oops: a byłam sama, bez Guziczka

Georg-inia

Post » Czw sie 27, 2009 13:49

Jak ja moglam zgubic ten wątas :twisted:
Inga, czy mozesz podpytac CC co to za specyfik :oops:

Sciskam Was i zycze wspanialego ranczowania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]