Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 23, 2009 18:23

witam się pourlopowo :)

widzę, że problemy nie odstępują na krok :(
Obrazek

anakolada

Od: Nie gru 07, 2008 18:49

Post » Nie sie 23, 2009 21:01

Od kilku dni z forum dzieje się coś niedobrego, jak się nie krzaczy, to chodzi jak krew z nosa.
Wrzucę za moje koty wrześniową ratę na nowe konto wcześniej, koty nie mogą zostać na lodzie.
Choć jak tak czytam o tej rybce, to trochę mi się włos jeży. Moja wetka od lat twierdzi, że dla kastratów nic gorszego niż ryba. No, ale nie chcę siać defetyzmu, nie musi być nieomylna...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie sie 23, 2009 21:13

zdania na temat zywienia jak i leczenia zawsze beda podzielone
pewnie jest cos w tym prawdy ze koty kastrowane niepowinny jesc ryby
ale nasze kociaki jedza rybe tylko wtedy kiedy jest ona dostepna
zima jedza korpusy bo ryby za bardzo pani Iza dostac wtedy nie moze
dlatego nie wydaje mi sie zeby az tak mocno mogla tym kotom zaszkodzic
zreszta nasze w puchach tez ryby dostaja ale wiadomo nie na okraglo i chyba raczej problemow ze zdrowiem nie maja :roll:
nie wiem
ale wydaje mi sie ze koty p.Izy sa juz karmione w ten sposob pare lat i do tej pory jakos aden przez ta diete ni eodszedl
czyli po tym wnioskuje ze niekoniecznie ta ryba musi dzialac zle

no ale wiadomo
ze zwierzakam jak z ludzmi
jeden gatunek
a kazdy jest osobnym indywiduem :roll:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie sie 23, 2009 22:03

Megana pisze:Od kilku dni z forum dzieje się coś niedobrego, jak się nie krzaczy, to chodzi jak krew z nosa.
Wrzucę za moje koty wrześniową ratę na nowe konto wcześniej, koty nie mogą zostać na lodzie.
Choć jak tak czytam o tej rybce, to trochę mi się włos jeży. Moja wetka od lat twierdzi, że dla kastratów nic gorszego niż ryba. No, ale nie chcę siać defetyzmu, nie musi być nieomylna...
Piękne Dzięki Megana za Wsparcie :wink: .Jeśli chodzi o rybkę, to myśle że zdania są podzielone jak zwykle. Karmię rybim mięsem koty od lat. Nie robie tego z wygody, bo wymaga to ode mnie gotowania. Nie sparzam ryby jak niektóre Karmicielki, które robia to z oszczędnosci.Zawsze jest ugotowana do bialutkiego mięsa.Ryba którą spożywają koty jest sprzedawana jako ryba ludzka, a wiec wysokogatunkowa. Zawsze z własnych , swieżych połowów.Nigdy nie jest mrożona, przechowywana w chłodni wcześniej. To mi daje gwarancje ze dostarczam kotom wysoko gatunkowego białka w najczystszej postaci. Wiele Lekarzy zaleca z tego powodu spozywanie ryb.Ale wróćmy do kotów.Ryba ma tran, niezbedny do prawidlowego utrzymania wzroku. Jej tłuszcz doskonale wpływa na kondycje kociego futra, zwłaszcza jesienia kiedy to futro musi być gęste i mocne przed zblizająca sie zimą.Karmie ryba nie w czystej postaci lecz z domieszka makaronu. A jak wiadomo jest do skladnik protein. Czyli kolejny niezbędny element. I co najważniejsze dzieki Wsparciu Wirtualnych Opiekunów koty otrzymują karmę suchą, typową dla kastratów dobrego gatunku. Koty które nie są smakoszami ryby a zjadają tylko puszki i sucha karmę, różnia sie fizycznie od pozostałych i zawsze wyglądają mniej korzystnie.Przy takim stadzie i moich mozliwosciach jest to jedyny realny sposób od lat wykarmienia stada.A myśle że gust koci zostaje zaspokojony zupełnie, bo zimą kiedy brakuje ryby i sa dostepne jedynie korpusy, kociaki nie przejawiają zbyt wielkiej radości z tego powodu.Wiele kocich puszek ma w swoim składzie zmodyfikowaną rybe. Jakiej jakości jest ta ryba, nietrudno sie domyślic.Ja mam pewnosć ze podaję mięso rybie bardzo dobrego gatunku.Najświeższe z mozliwych.Ryby często są jeszcze żywe.Ostatnia sprawa, to sprawa kociego urobku, który po takim karmieniu jest na bardzo dobrym poziomie. Po kotach w domu moge ocenić że kupki są wzorowe, co sie zmienia kiedy jedzą puszki lub gotowane korpusy i widok nie jest wtedy zadowalający.Moja Wetka też cos kiedyś wspominała tyle tylko, ze była przekonana ze koty dostają tylko gotowaną rybę i nic wiecej.Owszem wtedy moglby sie moze z czasem pojawić kiedyś problem.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie sie 23, 2009 22:20

anakolada pisze:witam się pourlopowo :)

widzę, że problemy nie odstępują na krok :(
Witamy Anakolada :wink: Rzeczywiscie problemy sie piętrzą i piętrzą.Bóg nas nie szczędzi w tym roku.Nie odpuszcza a co gorsze wystawia na kolejne cieżkie próby. Moze chce nas umocnić jeszcze bardziej???Jak to mówia "Co Cie nie zabije, to Cie wzmocni" No cóż taka karma. Zobaczymy co będzie dalej.Wkrótce pojawią sie niemałe problemy.Właściwie całkiem spore. Boje sie jak sobie z tym poradzę. Prawdopodobnie za dwa tygodnie sprzęt do nas wjedzie. Prosiłam Meża o urlop w tym czasie, bo wiem ze będzie mi bardzo cieżko. A bede go bardzo potrzebować.Trzeba będzie tam ruszyc z kocimi schronieniami i to dosć pełną parą.Narazie z tym problemem jestem sama, choć bardzo liczyłam na pomoc Szarotkikot. Zobaczymy....Ze strony Karmicieli trudno o Wsparcie, bo każdy ma inne poglądy a Karmicielka z terenu gdzie trwają obecnie prace, jest poza moim zasiegiem.Dziwi mnie trochę takie podejście bo jak mówią "Przezorny zawsze ubezpieczony" Ale pewnych rzeczy sie nie przeskoczy. Sa tacy co czekają do ostatniego momentu licząc albo na cud albo na to, ze sprawa sie jakos sama rozwiąże. To mi trochę komplikuje, bo ja jestem raczej człowiek czynu i zadowolenie mnie dopada dopiero, kiedy coś jest realnie zrobione, a nie jak sie tylko snuje plany i wizje. Ale cóż każdy jest inny....Pozdrawiam Serdecznie :wink:

iza71koty

Post » Pon sie 24, 2009 0:50

Niunia - Opiekun Wirtualny Lotta

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Niunia po dwóch dniach została uwolniona z garażu. Radości z powitania nie było końca.Kicia szcześliwa, pozowała mi wyjątkowo pięknie...

iza71koty

Post » Pon sie 24, 2009 1:04

Na zdjęciach widać, że Niunia jest w wyjątkowo dobrym nastroju.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Pon sie 24, 2009 1:06

A to Stelcia - Ukochana Bogusia. Niepozorna, mocno juz wiekowa, ale lubi Igraszki....Kicia oczywiście dawno po sterylce. Stella ma Swojego Opiekuna Wirtualnego w Vivie.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Pon sie 24, 2009 1:08

NOT pisze:Na zdjęciach widać, że Niunia jest w wyjątkowo dobrym nastroju.
Tak :wink: Cieszyła sie bardzo, bardzo. Może sie domyśliła ze zainterweniowałam ostro....Jadła z apetytem, ale bardziej chyba sie cieszyła ze spotkania :wink:

iza71koty

Post » Pon sie 24, 2009 1:25

Skoro juz jesteśmy przy uczuciach, przedstawię Wam jeszcze Dorcię. To z kolei Ukochana Gacusia.Dorcia jak na nią trafiłam była mała, drobna, zabiedzona i oczywiscie z wielkim brzuchem.Po sterylce wypiękniała i nabrała ciała. Gacuś poznał ją dużo pożniej i od tej pory strzeże jej jak oka w głowie, zwłaszcza że ostatnio pojawił sie Rywal. Dla Dorci porzucił Kicie Bąbelek, ale kicia nie jest samotna bo zajął sie nią Maciuś. To kolejna Zakochana para.Takich par jest w sumie cztery. Trzy które wymieniłam plus Patryczek i jego kobieta.Wszystkie te kotki jedzą wspolnie ze swoimi wybrańcami, czy na odwrót jak Kto woli...Dorcia ma swojego Opiekuna Wirtualnego w Vivie.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Pon sie 24, 2009 1:28

Lece spać Dziewczyny. Rano rybke muszę odebrać a potem lecieć i założyć Kociakom Konto. Dobrej nocy Wszystkim życzę :wink:

iza71koty

Post » Pon sie 24, 2009 1:29

Dziwne ze ten NET dopiero teraz normalnie chodzi, a w ciagu dnia robi takie cyrki 8O

iza71koty

Post » Pon sie 24, 2009 3:13

iza71koty pisze:Dziwne ze ten NET dopiero teraz normalnie chodzi, a w ciagu dnia robi takie cyrki 8O

Pewnie NET lubi życie nocne.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Pon sie 24, 2009 7:28

Witam :D
ja też wczoraj nie mogłam się dogadać z netem... :(

co do rybki to też słyszałam że nie więcej jak raz w tygodniu, ja nie mam problemu bo moje koty nie lubią ryby żadnej i w żadnej postaci.

mam jednak znajomą która kotkę swoją karmiła wyłącznie rybą, raz dziennie kotka dostawała jeść, taką dużą rybę morska uprzednio ugotowaną, ostudzoną i obraną z ości, kotka żyła 16 lat nie oglądając weta na oczy...
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon sie 24, 2009 8:59

Zaglądam dostałam informację dotycząca konta bardzo dziękuję, czekam na konto dziś zrobię przelew ;) .
Obrazek
"pomarańczowa trójka" by Agata Krych

Obrazek

Corrado

Od: Pt paź 17, 2008 22:01

[poprzednia][następna]