Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 5.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 23, 2009 11:20

Zdjęcie faktycznie bardzo pozytywne. Musiały obie się zapomnieć. :lol:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie sie 23, 2009 15:44

A ja się wpisałam na forum Konina.
Do obrazy wręcz grzecznie. [Jak zwykle :twisted: .]
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie sie 23, 2009 16:23

mirka_t pisze:Ja na pewno nie mam zamiaru manipulować głosami. Co będzie to będzie, ale jeśli jeszcze raz ktoś zarzuci mi nieuczciwość to nie ręczę za siebie.

Uczciwości z Twojej strony jestem pewna w 100%, więc jeśli ktoś jeszcze raz Ci zarzuci nieuczciwość, również za siebie nie ręczę.

Agn, jak ładnie napisałaś na tym forum :D Szacun.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Nie sie 23, 2009 16:35

Agn aż się boję, że mam zły wpływ na Ciebie.

To dziwne, że się ze sobą dogadujemy, że nie skaczemy sobie do oczu. Ty bierzesz te brzydkie, chore z zerowymi szansami na adopcję koty. Ja podobno biorę tylko te ładne do lekkiego odchuchania i wydania na pniu. Ja pozwoliłam urodzić zaciążonym kotkom, czego Ty byś nie zrobiła. Ty pracujesz i zarabiasz a ja jestem na utrzymaniu faceta. W sumie dzieli nas przepaść. :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie sie 23, 2009 16:57

mirka_t pisze:Agn aż się boję, że mam zły wpływ na Ciebie.
To dziwne, że się ze sobą dogadujemy, że nie skaczemy sobie do oczu. Ty bierzesz te brzydkie, chore z zerowymi szansami na adopcję koty. Ja podobno biorę tylko te ładne do lekkiego odchuchania i wydania na pniu. Ja pozwoliłam urodzić zaciążonym kotkom, czego Ty byś nie zrobiła. Ty pracujesz i zarabiasz a ja jestem na utrzymaniu faceta. W sumie dzieli nas przepaść. :wink:

Wiesz, mnie nie tak łatwo zmienić [pogadaj z ex-TZ-em na ten temat]. (Tu przydałaby się ikonka zaanektowana na stałe przez Varię, ta z lizakiem. :twisted: )

Co do reszty...
Bo widzisz, nikt mi nie chce uwierzyć, że ja mam takie koty ze względu na swoje lenistwo daleko posunięte i nawracającą depresję. Na utrzymaniu faceta była przez sześć lat. Pracuję, bo nie mam wyjścia, a nie dla realizacji ambicji. Fakt, nie pozwoliłabym urodzić zaciążonej kotce, ale inny fakt jest taki, że nie trafiła do mnie żadna wycieńczona kotka w ciąży.
Poza tym - ja raczej nikomu nie skaczę do oczu. Ale fakt - dogadujemy się... hmmm... Ale chyba nie jestem jedyna w klubie. :wink:

Agn

Post » Nie sie 23, 2009 17:18

To teraz trochę o tych ładnych kotach.

Dyzio ma rozplemowe eozynofilne zapalenie rogówki. Muszę spisać nazwę tego czegoś po łacinie, bo nie znalazłam informacji w necie. Na razie mam dawać Dyziowi encorton, ale przydałyby się krople lub maść Optimune. Jutro sprawdzę czy są do zdobycia w aptekach, ale wet uprzedzał, że raczej z tym ciężko. Niestety żadne leki nie wyleczą ostatecznie.

Obrazek

Bezimienna, niebieska nadal siedzi w klatce, ale nie jest już tak krzykliwa. Czasem daje się pogłaskać jednak wyjść z klatki nie ma zamiaru.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie sie 23, 2009 17:39

Biedny Dyziek :(
Ja go rozumiem, zapalenie rogówki sama przerabiałam niedawno, tylko moje pewnie łatwiej było wyleczyć.

A kłębuszek niebieskiego futerka urzekający, i te oczy bursztynowe... mmm...

kaa7

Od: Śro cze 21, 2006 15:55

Post » Nie sie 23, 2009 17:45

od oczek to by Bursztynka imie sie nadawalo, przesliczna jest :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie sie 23, 2009 17:48

Ha, niebieski kłębuszek nie dla wszystkich jest uroczy i nie chodzi mi o gust. Ludzie, którzy znaleźli kotkę próbowali znaleźć jej dom na własną rękę. Zawieźli ją nawet do pani zainteresowanej przygarnięciem takiej kotki. Pani ta miała w domu psy i koty. Widok niebieskiej jednak jej nie zachwycił. Stwierdziła, że jakaś niezbyt miła, nieuczesana i dziury po wycięciu kołtunów są mało dekoracyjne a ona myślała o ślicznej, puchatej przytulance.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie sie 23, 2009 18:13

mirka_t pisze: Widok niebieskiej jednak jej nie zachwycił. Stwierdziła, że jakaś niezbyt miła, nieuczesana i dziury po wycięciu kołtunów są mało dekoracyjne a ona myślała o ślicznej, puchatej przytulance.

8O 8O 8O
Ot i ludzkie pojęcie! :lol:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sie 23, 2009 18:32

No i wyszło szydło z worka - orędowniczka Konina, mimo ze miała prawo głosu na Miau, nie wiedziała zupełnie o co chodzi z tym głosowanie na Miau. :roll:

No tak, to se może... :?

Agn

Post » Nie sie 23, 2009 18:40

No bo temu jest winna taka przypadłość organiczna " brak umiejetności czytania ze zrozumieniem tekstu"
Obrazek
Tosia, Mela, Limka i BenekObrazek

mari-A

Od: Śro kwi 22, 2009 6:52

Post » Nie sie 23, 2009 18:47

Konin mógł nie wiedzieć. Zgłaszająca Konin do ankiety mogła nie poinformować jak gra się w te klocki. Mnie bardziej dziwi, że są forumowicze, którzy nie rozumieją dlaczego przegrany w ankiecie miau nie powinien agitować do głosowania na siebie nawet poza forum.
A może to ja źle zrozumiałam zasady, może jestem zbyt naiwna.

A tak na marginesie to bardzo bym chciała wiedzieć kto rozpowszechnia ploty, że biorę tylko te ładne koty do lekkiego odchuchania i inne biedy wcale mnie nie interesują. :twisted:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie sie 23, 2009 18:55

Wróciłam po dwudniowej nieobecności cała i zdrowa, więc melduję: cotki Mirki- CUUUUUUUUUUUDOWNE!!!!!!!!!!!!!! Mogłabym tam bez chwili namysłu zamieszkać (choć pewnie Mirka ma na ten temat ciut inne zdanie :lol: ). Mizianie tylu futer na raz, to dopiero frajda... (j.w.)Potwierdzam też, co napisała kilka stron wcześniej Gutek, że przy tylu domownikach jest tam aż niezwykle czysto 8O ! Ja w podobnej sytuacji to pewnie bym nie wiedziała w co ręcę włożyć (więc w konsekwencji bym ich w nic nie wkładała :ryk: )... Wogóle atmoswera jest taka, że ja na miejscu tych kotów grubo bym się zastanowiła nad zmianą domu! I najważniejsze- zakochałam się :love: w pewnej futrzastej przylepce... A na koniec ostrzeżenie: JESZCZE TAM WRÓCĘ!!! :P
Obrazek

Martinki

Od: Pon sie 03, 2009 16:48

Post » Nie sie 23, 2009 19:01

mirka_t pisze: Mnie bardziej dziwi, że są forumowicze, którzy nie rozumieją dlaczego przegrany w ankiecie miau nie powinien agitować do głosowania na siebie nawet poza forum.

W podklejonym watku pretensje zglaszane sa do Konina i jego wolontariuszy, ze agituja gdzie sie da.
Podejrzewam, ze wielu z nich na miau nawet nie bylo, a juz na pewno nie slyszeli o regulaminie ankiety.
Zreszta ja w regulaminie nie widze takiego zakazu.

I dlatego m.in ja nie rozumiem pretensji wobec Konina...
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

[poprzednia][następna]