PAKT CZAROWNIC 10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 22, 2009 8:27

villemo5 pisze:Witam po ciężkiej nocy.
Koty to zło :twisted:
Blanka ciągle mnie budziła, bo chciała przytulania. Wyhodowałam żmiję na własnej piersi :roll:

nie pomyslałaś Siostro, że kochana Blaneczka miała brzydki sen, koszmar senny, i potrzebowała sie do kogoś bliskiego przytulić :roll: powinnaś cieszyć się tym, że kociątko wybrało właśnie Ciebie....a nie na przykład psa :roll:

witam wszystkie CzarującePanie :)
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob sie 22, 2009 9:28

Otóż to! :)

Dzień dobry Siostrom!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sie 22, 2009 11:36

Proszę siostry o zajrzenie i podrzucenie może czasem mojego bazarku na Wojtka http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98381 Cały czas spłacam długi po jego niekończącej się chorobie...

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Sob sie 22, 2009 12:05

No to czas na podsumowanie kandydatur!

1. Kasa Kastracyjna
villemo5 pisze:Pierwsza kandydatura na sierpień!

Składam wniosek o wsparcie w sierpniu Kasy Kastracyjnej.
To ten wątek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88 ... sc&start=0

Pomysłodawczyni tak pisze o swoim przedsięwzięciu:
alareipan pisze:
Kasa finansuje sterylizacje kotow roznych. Glownie bezdomnych, czasami kotow na DT, jesli DT akurat nie daje rady za zabieg zaplacic, czasami kota sasiadow, bo plodzi, czasami kota, ktory jest na ulicy,a kastracja jest warunkiem, by trafil do domu. No rozne sie koty zdarzaly w tych 43, ktore zostaly z Kasy sfinansowane.

Zasady sa takie. Kazdy moze sie zglosic z kotem. Umawia sie z wetem na cene. Do rozliczenia przysyla mi na pw namiary na siebie, namiary na weta z nr telefonu i swoj numer konta. Przelewam pieniazki. Po zabiegu trzeba sie rozliczyc jakims papierem. Nie wymagam faktur/rachunkow, bo weci robiac z rabatem, czasami duzym, nie bardzo chca to oficjalnie rozliczac. Moze byc za to papier "Kot od pani/pana X, data X, sterylizacja, koszt X" z pieczatka lecznicy i weta.

W 1. poscie na 1. stronie Kasy sa wszytstkie rozliczenia. Wplaty i zrobione koty. Przy kazdym kocie jest zaznaczone, kto kota zglaszal i na ktorej stronie mozna obejrzec dowod rozliczenia, czyli zaswiadczenie (rachunek). Czasami jest tez odniesienie do zdjecia kota.

Fundusze pozyskuje z bazarkow. Na poczatku robilam sama, ale od 2-3 miesiecy dziewczyny sie przekonaly, ze ten pomysl ma jakis sens i bardzo mi pomagaja. Same robia bazarki, pojawily sie wplaty dobrowolne :) Taki klubik kastrecyjny sie robi ;)
Z pieniedzmi jest roznie, ostatnio sie zabiegi skumulowaly i przez tydzien Kasa tkwila w dlugach, ale dziewczyny mnie wsparly i szybko wszystko splacilam.

Myślę, że idea kastracji i sterylizacji, tak przecież bliska Czarownicom zasługuje na wsparcie!!

2. Mała kotka z urazem

alix76 pisze:Witam wszystkie Siostry i przepraszam za zamieszanie organizacyjne :oops: Już podaję, jak umiem, uzasadnienie.
Kicia z tego http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98 ... sc&start=0 wątku trafiła do schroniska z połamaną miednicą - i złamanym kręgosłupem (5 krąg lędźwiowy). Veci zalecali eutanazję. W związku z tym nie podano jej leków, które przy takich obrażeniach mogą minimalizować skutki urazu, a zatem leczenie i dalsza rehabilitacja będzie trudniejsze i droższe, niż "normalne"przy takim urazie. Filię przynieśli jej "opiekunowie" i już się nie zgłosili. No pewnie, po co im "popsuty" kot :roll: ....
Forumowa Anka podjęła się, choć nie bez wahania (
Ja głównie finansowo nie wyrabiam
Dość dramatycznie nie wyrabiam
Czasowo lepiej.
Myślę.
zostać DT, natomiast prosi o pomoc finansową.
Filunia dzisiaj będzie u mnie.
Trochę się denerwuję. To kocinka bardzo potrzebująca pomocy.
sponsorzy bardzo potrzebni. Mogę zaoferować biedulce dom, opiekę, wizyty weterynaryjne itd, ale finansowo nie podołam.
Już dzisiaj pierwszy wydatek - nivalin, coś około pomiędzy 50 a 70 zł
Weta na razie poproszę o kredyt.

Proszę, Siostry, pomóżmy Ance uratować malutką ...

ZACZYNAMY GŁOSOWANIE!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob sie 22, 2009 12:06

Była jeszcze prośba od vegi36 o wsparcie tego kociaka:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98 ... sc&start=0

Ten przypadek kwalifikuje się pod pomoc z FS, ale niestety ta kasa świeci pustkami :(

Nie damy rady.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob sie 22, 2009 12:11

Ja głosuję na tą małą koteczkę :oops:

Dzyśka

Post » Sob sie 22, 2009 12:17

Mój głos oczywiście na Kasę Kastracyjną.
Dzięki kastracjom mniej będzie takich bied, jak ta kicia...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob sie 22, 2009 12:52

głos na Kasę

madziabrau

Od: Nie sty 27, 2008 14:15

Post » Sob sie 22, 2009 12:54

Kasa Kastracyjna - 1 głos
Koteczka u alix76 - 1 głos

Głosowały Czarownice Siostry: Dzyśka, villemo5
Obrazek

kotilisek

Od: Pt gru 12, 2008 16:48

Post » Sob sie 22, 2009 13:20

Czy osoba zgłaszajaca kandydaturę też głosuje? To ja oczywiście na biedną czarną kicię ...
Siostro Prezes, wiem, że to bardziej przypadek dla FS, ale pamiętałam, że jest pusty - stąd kadydatura, a nuż się uda :D

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sie 22, 2009 14:08

a biednego Kacperka zostawimy w potrzebie ? może i nie jest on czarny, ale napewno cierpiący i ludzie zajmujący sie nim naprawdę nie siedzią czekajac na pomoc....ale starają się zebrać pieniążki ratując sąsiedzkiego kota, chcą mu też zapewnić domek....taki kochający, taki na stałe

wiem, że to jest wbrew zasadom...ale Siostry kochane....a gdyby którejś z nas przydarzyła się taka historia....czy wówczas też patrzyłybyśmy na ZASADY"

a może dałoby sie w jakiś sposób podzielić kasę miedzy dwa potrzebujące szkraby?

ja głosuję za KACPERKIEM !!!!!!!!! i za KICIĄ u Alix76 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Sob sie 22, 2009 14:26 przez Basica, łącznie edytowano 2 razy

Basica

Post » Sob sie 22, 2009 14:19

dziewczynki.... może zrobimy zrzutkę, ile kto może, po 1 , 2 zł jest nas przecież tyle....pomóżmy i jednej bedce kociej i drugiej

Kasa Kastracyjna to piekna sprawa, z pewnością zapewni to, że takich niechcianych kociąt bedzie mniej, ale te już są, same się na świat nie pchały, to człowiek zawinił, że są w sytuacji w jakiej się znalazły, one cierpią....a nadal lgnął do czowieka, za pieniążki Czarownic wysterylizujemy może 2 kotki....to tyle ile potrzebują do życia te dwa cudne kocie szkrabki....

Basica

Post » Sob sie 22, 2009 14:21

To ja się pogubiłam... myślałam, że są dwie kandydatury... To już nic nie wiem :roll:

Dzyśka

Post » Sob sie 22, 2009 14:49

alix76 pisze:Witam wszystkie Siostry i przepraszam za zamieszanie organizacyjne :oops: Już podaję, jak umiem, uzasadnienie.
Kicia z tego http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98 ... sc&start=0 wątku trafiła do schroniska z połamaną miednicą - i złamanym kręgosłupem (5 krąg lędźwiowy). Veci zalecali eutanazję. W związku z tym nie podano jej leków, które przy takich obrażeniach mogą minimalizować skutki urazu, a zatem leczenie i dalsza rehabilitacja będzie trudniejsze i droższe, niż "normalne"przy takim urazie. Filię przynieśli jej "opiekunowie" i już się nie zgłosili. No pewnie, po co im "popsuty" kot :roll: ....
Forumowa Anka podjęła się, choć nie bez wahania (
Ja głównie finansowo nie wyrabiam
Dość dramatycznie nie wyrabiam
Czasowo lepiej.
Myślę.
zostać DT, natomiast prosi o pomoc finansową.
Filunia dzisiaj będzie u mnie.
Trochę się denerwuję. To kocinka bardzo potrzebująca pomocy.
sponsorzy bardzo potrzebni. Mogę zaoferować biedulce dom, opiekę, wizyty weterynaryjne itd, ale finansowo nie podołam.
Już dzisiaj pierwszy wydatek - nivalin, coś około pomiędzy 50 a 70 zł
Weta na razie poproszę o kredyt.

Proszę, Siostry, pomóżmy Ance uratować malutką ...

Drogie Siostry bardzo dziekuje za zauwazenie Kasy K. i nominacje :) To dla mnie ogromny zaszczyt.

Siostra byc nie moge, bo strasznie duzo u mnie bialego ;) ale gdybym byla, zaglosowalabym na Filke. Ona pilnie potrzebuje pomocy. A Kasa zawsze da sobie rade ;)

Pozdrawiam Siostry gorąco :)

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob sie 22, 2009 15:15

alareipan :king: jestem pod wrażeniem Twojej postawy, dziękuję ...
basica, o jakim Kacperku mówisz? tym http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98616&start=0? też biedak ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]