Łódź - 167+240, PILNIE DT / DS, znów maluszki u Aga-lodge :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 19, 2009 7:52

Bordo, a rudzik chudy? Jak chudy i zaglucony, to karm strzykawką, jak nie je bo zestresowany, to coś palcem w dzióbek wepchnij, może załapie? I ze strzykawką do wieczora poczekaj?

Zawiozłam wczoraj klatkę na Bema, razem z opiekunką zastawiłyśmy, odjechałam - podobno jeszcze było mnie widać na zakręcie, a kotka już siedziała zamknięta w klatce. Piękna, prawda? Mama Malariowych tymczasików Fiesta Latina:

Obrazek

Został tam jeszcze rudas i jakieś koty określane przez panią jako koty po drugiej stronie - trzeba będzie rozeznać i pewnie ciąć dalej...

Ciężarna ze Zbożowej zniknęła, karmicielka martwi się umiarkowanie, bo maluszki tej kotki nigdy nie przeżywają.

Poraniony kocur został uśpiony - mocznica, wysoka kreatynina, mimo kilku dni kroplówek wyniki szły w górę...

Prośba o pomoc w sterylach kolejnych czterech kotek z Widzewa...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro sie 19, 2009 8:24

annskr pisze:Zawiozłam wczoraj klatkę na Bema, razem z opiekunką zastawiłyśmy, odjechałam - podobno jeszcze było mnie widać na zakręcie, a kotka już siedziała zamknięta w klatce. Piękna, prawda? Mama Malariowych tymczasików Fiesta Latina:

Obrazek

piękną i groźna :lol:
Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

Post » Śro sie 19, 2009 9:05

oczy ma jak dwa lasery 8O

piękna!!
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Śro sie 19, 2009 9:16

Niezla ta kicia... 8)

A na widzewie to kto sie odezwal? pewnie nie moja znajoma karmicielka?

Bordo - ja bym malego glaskala i karmila strzykawka. Moje dwa srajtki tez nie chcialy jesc - uznalam ze nie bede czekac... Zawsze boje sie czekac. Drugiego dnia opanowaly jedzenie ze strzykawki :)

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Śro sie 19, 2009 11:03

Odpowiadam - szylkretka jest calkiem miziasta, już raz miałam ją w ręce, niestety za delikatnie trzymałam - i zobaczywszy kontner spruła, rudzik podobny.

Widzew to pani z Elsnera 11 - przy Batorym, koty są gdzieś przy Lodowej.

Kolejne ciężarne - tym razem Pabianice :strach:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro sie 19, 2009 15:22

wczoraj i dzis karmiłam rudaska strzykawką, az mu w brzuszku burczało jak połykał - taki pusty brzuchol miał, conwalescenta mu dawałam

no i głaskałam i juz nie dzikun

rudy chudy, ale juz je - jak tylko zobaczył rodzeństwo, nagle zgłodniał.....

cała piatka siedzi na leczeniu w lecznicy do piątku

ale wszystkie zaglucone bardzo i w oczach i w nosku, bąble ropne puszczają nosami....

oby wszystko było ok i oby szybko zdrowieli bo czasu mało
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Czw sie 20, 2009 11:31

Złapany kocurek Zelmer z Lodowej, ciachnięty.
A ja tak sobie wczoraj wieczorem stanęłam na chwilę z klatką przy Łagiewnickiej / Rysowniczej i złapałam takie coś
Obrazek

To jedno z małych, chyba dziewczynka. Jest drugi i czarna mama. I nie wiem, czy będę oswajać, może uda się ciachnąć i wypuścić

kalewala

Post » Czw sie 20, 2009 11:31

Bordo, cudnie, że rudy je. Żeby jeszcze jakiś tymczas dla tej piątki...

Prosimy....

kalewala

Post » Czw sie 20, 2009 22:01

a zobaczcie jaka juz mała szylkrecia ładna, miała dzis ładne oczka wiec cyknełam...i nosek ładny, tylko bardzo sie boi
Obrazek
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Pt sie 21, 2009 9:24

Faktycznie sliczna :)

Miodalik

Post » Pt sie 21, 2009 13:27

W weekend będzie wypuszczona po sterylce kotka z Niemojewskiego, kolejna w trakcie łapania.

A ja może spróbuję na Łagiewnickiej to drugie małe i mamusię ....

kalewala

Post » Sob sie 22, 2009 9:53

annskr pisze:A ja może spróbuję na Łagiewnickiej to drugie małe i mamusię ....

Spróbowałam :evil:
Klatką zainteresowąło sie czarne.
Dzwonię do karmicielki, ile ich tam w końcu jest - i wychodzi, że 4 8O.
Jedno bure od kilki dni u mnie, wczoraj na śniadaniu były dwa bure i czarne.

Karmicielka ze Zbożowej zlokalizowała kocięta - kotka ją zaprowadziła...

kalewala

Post » Sob sie 22, 2009 13:34

Rany - to ile my jeszcze tego dobrodziejstwa mamy do wylapania?

Miodalik

Post » Pon sie 24, 2009 9:14

Miodalik pisze:Rany - to ile my jeszcze tego dobrodziejstwa mamy do wylapania?

Sama nie wiem - karmicielka jakby nieprzytomna, umówiłam sią z nia w sobotę o 3cie (nie o 15tej) na łapanki, byłam wczesniej, po 5min miałam wielkiego burego kocura (dopisuję).
A potem przyszła pani, biegała z miskami wokół łapki, bo musi kotom zaraz dać prowerę, zaraz, w ciągu najlbliższych 3 minut, łapała koty na ręce, niosła do kontenera, wyrywały się, po prostu za mądre żeby w głupią łapkę wchodzić... Pani łapać nie ma kiedy, bo pracuje.
I pewnie będę ja, bo akurat o tej porze mam wolne :twisted:

Do rzeczy :oops:
na pewno jedno czarne młode, podobno są jeszcze dwa bure, ja wiem o jednym burym - widziałam kiedyś dwa jednocześnie, jedno jest gu mnie - więc młodziaki albo 2, albo 3.
Czarna kotka dośc uprzejmia, kocurek z białym krawacikiem, bura kotka nieufna - to z Łagiewnickiej. No i nie wiadomo, kto jest mamą młodych - więc może jesscze jedno. 2 lub 3 + 3 lub 4. Optymistycznie - 5, pesymistycznie 7

Panienka z Łagiewnickiej u mnie:
Obrazek

Jescze cztery kociaki z Urzędniczej - może teraz złapane dałyby się jescze oswoić - tak pod 3mce mają, każdy tydzień to mniejsza szansa... I ich mamusia z kłapniętymi uszkami

Obrazek Obrazek

kalewala

Post » Pon sie 24, 2009 9:42

Obrazek
Brzydalski ma dom :D mieszka z młodą damą Mają, która jest nim zachwycona

Obrazek
Prezes też pojechał do domu, ale postanowił zastosować technikę: " przespać problem" i cały czas śpi, nadal jest zdystansowany, wygrał batalię o poduszkę :) mam nadzieje, że będzie dobrze
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

[poprzednia][następna]