K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 18, 2009 16:32

edit_f pisze:
Tweety pisze:najgorsze, że przez to wszystko szlag trafił aukcję z klatką i poszła za psie pieniądze :evil:

Byliśmy w Wieliczce, koty Edit_f odebrane, bury to Fineasz a czarne to Ferb, Pepe i Fretka (w końcu była z nami też Monika i uznała, że będzie chrzestna matką :wink: ). Kot wczoraj złapany to wnętr więc cięty będzie jutro jak dziewczynka, małe czarne nadal płci nieznanej. Maja z Waldeczkiem byli tez z nami, bo nadal smarkają, zmieniono im antybiotyk ale Maja ma dodatkowo bardzo powiększone węzły chłonne i na szyi i gdzieś na brzuszku, czeka nas test białaczkowy ale jakoś nie bardzo wierzę w jego skuteczność, zwłaszcza u maluchów poniżej pół roku. W czwartek jedziemy do kontroli, od razu odbierzemy prokocimską piąteczkę.
maluchy odstawiliśmy na Kocimską, siedzą w klatce, są bardzo przyjazne.
Oczywiście wtedy musiała zadzwonić moja mama, że Wisienka coś jest nie teges, zrobiła brzydka kupę i jest jakaś byle jaka. Oczywiście to trzeci dzień po szczepieniu więc coś ją przyatakowało. Na szczęście dyżur miał dr Miśkowicz jak się okazało na miejscu więc ją rzetelnie pooglądał i zbadał. Oczywiście zapytał jak tam nasze pozostałe ogony :wink: Mam nadzieję, że Wiśnia do jutra odpuści, bo praktycznie jestem jutro niedostępna cały dzień i we środę też, bo mam dwudniowe szkolenie więc do mnie możecie sobie od razu darować telefony w godz. 8-18, co najwyżej sms'y.

Aga, dziękuję za zabranie maluchów i odstąpienie kolejki :) dzięki temu zdążyłam wypuścić wykastrowanego dzikusa i punkt 8 godz. byłam u siebie, spotykając na parkingu Państwa, którzy odwiedzili Lunę.. wygląda bardzo obiecująco :) właświcie jesteśmy umówieni na przyszły tydzień, że ich odwiedzę, i jakby co, Luna od razu tego samego dnia będzie miała dom.. żeby tylko nic się w tym temacie nie zmieniło.. byłoby super.. dziękuję, chyba kosmie :) za przekazanie mojego numeru opiekunom..

oni chcieli najpierw Hugo i Hana, ale potem zaczeli sie wahac, bo maja male mieszkanie, a maluchow nie chca rozdzialc, ogloszenie Luny sami znalezli, ja im tylko dobitnie powiedzialam, zeby sie nie martwili wyborem i zeby nie mieli juz wyrzutow sumienia, bo Luna bardziej potrzebuje domku :)
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto sie 18, 2009 17:16

edytal pisze:Myślę, że od jutra będę mogła codziennie chodzić na Wielopole - musimy tylko ustalić grafik - kto rano, a kto popoludniu? Mogę się dostosować, bo jestem na urlopie. Wczoraj wieczorem powaliło mnie jakieś choróbsko (ładnie zaczęłam urlop), ale spadła mi już gorączka, więc od jutra mogę podyżurować. Mam przyjść rano, czy popołudniu? I jeszcze jedno pytanie - czy rano można tam chodzić bez obawy przed pracownikami?

Kocham Cię! :1luvu:
Jutro będę rano, więc gdybyś mogła zajrzeć po południu albo wieczorem.
W czwartek wybierz, jaka pora Ci pasuje, ja się dostosuję.
W piątek Marek jest w pracy, więc bladym świtem zajrzy, ja wpadnę wczesnym popołudniem, nie musisz przychodzić.
Sobota - Marek zajrzy koło 5 rano, ja mogę po południu.
No i została niedziela - wybierasz poranek, czy popołudnie?

Nadałam imiona reszcie lewicujących - czarno-biała to Milka, bo podobna do krówki. Zaczęła dzisiaj cudnie mruczeć :love:
Najbardziej wystraszona EksMItka to Emi.
No i dzielna Joasia.
Można po wejściu spokojnie otworzyć wszystkie drzwi i wymieszać towarzystwo, niech kości rozprostują, tylko trzeba pamiętać o zamknięciu okna w pierwszym pomieszczeniu.
Wrzucę Ci na pw mój telefon, na wszelki wypadek.
Na portierni wystarczy powiedzieć, że idzie się do kotków. Ja jutro powiem, że nowa Koleżanka przyjdzie.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Wto sie 18, 2009 17:42

Sorry, nie zauważyłam Mariolu, że odpowiedziałaś już na większość moich pytań na forum. Przyjdę jutro ok. 18-tej, jak nakarmię moją osiedlową kociarnię (między 16.30 a 17.00 siadają pod moją klatką i czekają, jak nie ma mnie za długo to jedna z moich kotek mnie opieprza - wiedzą, do której pracuję i dbają o to, żebym nie zostawała za długo w pracy). Napiszę zaraz jak w pozostałych dniach, tylko muszę wrócić do informacji na temat tego, kto i kiedy będzie na Wielopolu. W tamtej kociarni już byłam kilkakrotnie, tylko po tym, jak Inez odeszła (ja ją przyniosłam na Wielopole) nie mogłam się przełamać. Wysłałam Ci na pw mój telefon.

edytal

Od: Śro cze 10, 2009 20:14

Post » Wto sie 18, 2009 17:49

W czwartek przyjdę rano, w w niedzielę też mogę rano. Co do piątku i soboty, to też mogłabym przyjść, bo ja mam naprawdę bardzo blisko.

edytal

Od: Śro cze 10, 2009 20:14

Post » Wto sie 18, 2009 18:34

edytal pisze:W czwartek przyjdę rano, w w niedzielę też mogę rano. Co do piątku i soboty, to też mogłabym przyjść, bo ja mam naprawdę bardzo blisko.

Dobra, to ja jutro rano, czwartek po południu.
Piątek Ty będziesz miała wolny, w sobotę ja odpocznę - może tak być?
W niedzielę przyjdę po południu.
Jutro zadzwonię z Wielopola, dogadamy szczegóły :)
Dzięki wielkie!
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Wto sie 18, 2009 19:07

a gdzie jest koteczka Kinga? nie widze w pierwszym poscie

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto sie 18, 2009 19:36

Mam pytanie do dziewczyn ogłaszających. Czy Szuwarki (Zuzia i Zbysio) z pierwszej strony mają ogłoszenia jeszcze na jakichś portalach poza allegro?
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto sie 18, 2009 19:52

mają alegratkę i cafeanimal
+ są jeszcze w ogłoszeniu zbiorczym burasków, na razie na cafeanimal jutro dołożę alegratkę

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto sie 18, 2009 20:49

j3nny pisze:mają alegratkę i cafeanimal
+ są jeszcze w ogłoszeniu zbiorczym burasków, na razie na cafeanimal jutro dołożę alegratkę

Dziękuję :1luvu:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto sie 18, 2009 21:28

Jutro wybieram się do Rabki Zdrój i z powrotem - w godzinach tak mniej więcej 14-20. Po drodzę Wieliczka, Myślenice - gdyby ktoś potrzebował coś z to mogę podjechać do Arwetu lub Theriosa.
W czwartek po południu lub wieczorem wybieram się do Krak-wetu - również mogę kogoś zabrać :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto sie 18, 2009 22:08

Ogromna prośba.Czy mam szansę od kogoś z Was(lub z samej fundacji)
pożyczyć na kilka dni klatkę? Jak wiecie mieszka u mnie od dziś Cleo,kicia od P.Joasi.Problem jest w tym ,że ona strasznie pcha się do okien.Ja co prawda mam pozabezpieczane okna ale dość słabo(czekam na kasę,po wypłacie zamierzam założyć porządne zabezpieczenia)W dzień to nie problem bo mam ją na oku,ale w nocy,ona musi być zamknięta bo mi ucieknie oknem,a z powodu mojego TZ okna muszą być pootwierane.
Jak jest potrzeba to zamykam ją w transporterku,ale to nie jest dobre rozwiązanie.Proszę więc pilnie o pomoc!!!Najpóżniej w poniedziałek,jak Lutra ją odbierze to oddam klatkę.
Pozdrawiam

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Wto sie 18, 2009 23:28

gdyby ktoś coś ode mnie potrzebował, to niestety od jutra znikam, ale pojawiam się już w następny wtorek.. kontakt telefoniczny raczej nie będzie możliwy (to finansowo by mnie zabiło).. smsy jak najbardziej.. :)

lutra.. nie udało mi się zrobić fotek czarnuszków, a po ewentualnej adopcji w przyszłym tygodniu dwóch z czterech moich maluchów, zostanie jedna mała czarna kotka i jeden mały czarny kocurek.. może można chociażby dopisać ich imiona..

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro sie 19, 2009 5:51

kosma_shiva pisze:Drogie koleżanki,

ze względu na to, ze wyjeżdzam w piątek muszę znaleźć nowy tymczas dla Hany i Hugo.
Niestety kochane maluchy nie mogą do mnie potem wrócić (zły TŻ)

Miałam je dziś szczepić, ale Hugo postanowił wyrzygać całe "spagetti żywych nicieni"", no i zostali dzis trzeci raz odrobaczeni.

W środę, najpóźniej czwartek muszę zawieźć ich na szczepienie do Arwetu, kto może pod mnie podwieźć? No a potem albo od razu gdzieś albo po drodze do pracy w piatek podrzucę na Chocimską jeśli się nikt nie zlituje.
Nie wiem czy sobie poradzę w piatek, bo będę miałą bagaze ze sobą. (lecę prosto z pracy).

Czy może ktoś pomóc??
proszę...

dziewczyny, zadna nie moze?
A kto chce maluchy?
Moze uda sie je gdzies przetrzymac a potem do Noemik np. ?? :)

Aga, hilfe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro sie 19, 2009 7:01

kosma_shiva pisze:...

W środę, najpóźniej czwartek muszę zawieźć ich na szczepienie do Arwetu, kto może pod mnie podwieźć? No a potem albo od razu gdzieś albo po drodze do pracy w piatek podrzucę na Chocimską jeśli się nikt nie zlituje.
Nie wiem czy sobie poradzę w piatek, bo będę miałą bagaze ze sobą. (lecę prosto z pracy).

Czy może ktoś pomóc??
proszę...

Jutro mogę zrobić objazd vetów - jeżeli masz trochę czasu i podjechać ze mna do Krak-Vetu a potem do Wieliczki to zapraszam. Umówmy sie na PW jeżeli Tobie pasuje. Tylko do której jutro jest Arwet? możemy tez kolejność zmienić lub jeżeli to nie problem zaszczepić je w Krakwecie.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

[poprzednia][następna]