*Schronisko Opole IV. Panleukopenia :( Tragedia ;(*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 17, 2009 22:50

Dwa koty (nie pamiętam imion) - 2L (tych fotek nie można powiększyć):

Biało-bura koteczka, ufna, nie uciekała...

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon sie 17, 2009 22:51

Burasek z obciętym uszkiem (jak Czaruś) chyba nieśmiały, ale ciekawski :)

Obrazek

Cameo

Post » Pon sie 17, 2009 23:07

Cztery dzikie kociaki - 1L (dwie pierwsze fotki można powiększyć):

Słodkie (na pierwszy rzut oka) maluchy, ale pozory mylą :wink: to dziczki, myślałam że to Ryjek jest największym sykaczem z maluchów, ale się pomyliłam... szylkretka jest największym fukaczo-sykaczem, jeśli nie trafi do DT/DS to skończy jak mój Kay :( ale jest piękna, głaskałam ją mimo syczenia (a co mi tu będzie smarkateria pyskować, jak mi dwa razy większe sztuki pyskują :wink: :lol: ) a mimo to je głaszczę :wink: czarno-biały maluch robi uszy jak samolot, ale nie syczy, chyba chce odstraszyć ludzi swoimi uszami, jedno bure syczy, a czarno-białe woli się schować...

Obrazek

Ale ta dziewczynka to moja ulubienica :love: jak aniołek...

Obrazek

Ostrzegałam że pozory mylą :twisted: to groźny kotek "wyposażony" w ząbki i pazurki :twisted:

Obrazek

Reszta fotek jutro...
Ostatnio edytowano Wto sie 18, 2009 20:42 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Post » Wto sie 18, 2009 8:02

Piękne zdjęcia :D

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Wto sie 18, 2009 18:04

Filon

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto sie 18, 2009 18:48

Cameo pisze:Burasek z obciętym uszkiem (jak Czaruś) chyba nieśmiały, ale ciekawski :)

Obrazek

Nie wiem kto to jest :roll:
Jakiś nowy?

violavi

Post » Wto sie 18, 2009 19:02

To Sofi.

Przemiła kocinka, która jest od około tygodnia w Schronie.

Jej biała z burymi dodatkami koleżanka z boksu, to Emma.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto sie 18, 2009 20:43

Mam problem :(

Dzwoniła moja mama. Na terenie mojego starego przedszkola są dwa koty. Jeden spał zwinięty w kłębek a drugi przybiegł do mojej mamy. Powinien być czarny a jest rudo-pomarańczowy :( Oczy zalepione ropą i bardzo chore ucho :( Pokurczone, prawie wklęsłe :( Kot miauczał, patrzył na moją mamę, dosłownie prosił :(

Próbuję na jutro zorganizować łapankę. Mam nadzieję, że ten drugi kot też jest oswojony choć troszkę. Chcę by trafiły do schronu bo wtedy będę mogła się nimi "zająć" ale przed tym chciałabym by trafiły do moich wetów na pełne badania plus wymaz z chorego ucha.

Niestety osobiście jadę już na debecie :( Bardzo proszę wszystkich, którzy wspomagają "Kocie Konto" na zgodę by z tej kasy sfinansować badania "Przedszkolaków" inaczej nie mam szans :( Mam nadzieję, że zrozumiecie i zgodzicie się.

Jeśli prośba, którą wysłałam, o pomoc w szybkim złapaniu nie będzie mogła być spełniona, koty będą musiały poczekać do soboty i zostanę z tym sama i nie mam pojęcia jak to uczynić :(

Trzymajcie za nas kciuki.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto sie 18, 2009 20:55

Niestety,w lapance nie pomoge.Moge tylko trzymam kciuki za powodzenie.
ObrazekObrazek

ARNOLD

Od: Czw gru 18, 2008 12:31

Post » Wto sie 18, 2009 21:04

Nie mogę pomóc :cry: ale trzymam kciuki :!:

Ciąg dalszy maluchów (niestety, nie mam fotek czarno-białego "uszatka" i buraska, żadne nie wyszło, w boksie jest ciemno a i maluchy niezbyt chętne do "współpracy", strasznie się bały :( )

Może by je gdzieś ogłosić...? w domku oswoją się w tydzień, dwa... w schronisku szybko zdziczeją :cry:

(Cztery pierwsze fotki można powiększyć):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cameo

Post » Wto sie 18, 2009 21:37

Cameo

Post » Wto sie 18, 2009 22:36

Boo77 pisze:Mam problem :(

Dzwoniła moja mama. Na terenie mojego starego przedszkola są dwa koty. Jeden spał zwinięty w kłębek a drugi przybiegł do mojej mamy. Powinien być czarny a jest rudo-pomarańczowy :( Oczy zalepione ropą i bardzo chore ucho :( Pokurczone, prawie wklęsłe :( Kot miauczał, patrzył na moją mamę, dosłownie prosił :(

Próbuję na jutro zorganizować łapankę. Mam nadzieję, że ten drugi kot też jest oswojony choć troszkę. Chcę by trafiły do schronu bo wtedy będę mogła się nimi "zająć" ale przed tym chciałabym by trafiły do moich wetów na pełne badania plus wymaz z chorego ucha.

Niestety osobiście jadę już na debecie :( Bardzo proszę wszystkich, którzy wspomagają "Kocie Konto" na zgodę by z tej kasy sfinansować badania "Przedszkolaków" inaczej nie mam szans :( Mam nadzieję, że zrozumiecie i zgodzicie się.

Jeśli prośba, którą wysłałam, o pomoc w szybkim złapaniu nie będzie mogła być spełniona, koty będą musiały poczekać do soboty i zostanę z tym sama i nie mam pojęcia jak to uczynić :(

Jeśli moge pomóc, to pomogę...napisz mi

silesius

Od: Pon sty 12, 2009 20:16

Post » Śro sie 19, 2009 0:10

Boo77 pisze:Mam problem :(

Jeśli możemy, to też pomożemy... Tylko napisz, jak możemy to zrobić...
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Śro sie 19, 2009 8:52

Pati czy ludzi do łapanki masz?

violavi

Post » Śro sie 19, 2009 9:23

Cameo, robisz przepięknie zdjęcia :love: