Sosnowiec- szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 18, 2009 18:41

Iweta pisze:Przypominam, że zbieramy fundusze na kastracje, może jeszcze ktoś jest chętny pomóc ?
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sie 18, 2009 18:42

Jeśli byłby jeszcze ktoś chętny do wspomożenia akcji "STERYLKA" to serdecznie zapraszam :D

Ogłaszam zbiórkę na sterylizacje i kastracje sosnowieckich kociastych

Wspierajacy, dobrze życzący, tylko czytający prosimy o datki na ten jakże ważny cel. Każda złotówka sie przyda. Proponuję jak poprzednio chocby po 10 zł

Tym razem pieniadze przesyłamy na moje konto czyli....SKARBNIKA DO ZADAŃ SPECJALNYCH
:)

Ja poprzedni dałam dychu :wink: to teraz startuje od .....

Iweta - 20 zł - jest wpłata :)
Mar_tika - 10 zł -jest wpłata
blekitna - 10 zł - jest wpłata
Kropeczka13 - 10 zł -jest wpłata
Jadzia - 10 zł - jest wpłata
Dorota w. - 10 zł
Axa76 - 20 zł - jest wpłata
Bubor - 20 zł - jest wpłata
felinae - 20 zł
Kasia_M - 10 zł - jest wpłata
moni_citroni - 40 zł -
maxbest - 10 zł - jest wpłata
lusig - 10 zł - jest wpłata
Erin - 15 zł - jest wpłata

Dziękuje za szybki odzew :D Jesli ktoś potrzebuje mój nr konta, proszę pisać :wink:

Iweta

Post » Wto sie 18, 2009 18:42

Mi sie wydaje że to ta sama kicia, a gdzie ona trafiła? Może sprawdzić domek do którego trafiła i zapytać jak sie ma kicia

:(

Coś się niedobrego stało? Wróciła z adopcji, czy co?
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto sie 18, 2009 19:44

Iweta pisze:Jeśli byłby jeszcze ktoś chętny do wspomożenia akcji "STERYLKA" to serdecznie zapraszam :D

Dziękuje za szybki odzew :D Jesli ktoś potrzebuje mój nr konta, proszę pisać :wink:

ja poproszę o namiary na konto ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto sie 18, 2009 21:46

Ja poprosze o konto, takie dla kotkow, zeby na karmy wplacac itd ... :).

A teraz krotka historia pewnego adoptowanego kotka od Tereski :).

Strasznie dlugo do Was nie pisalam, teraz pod innym nickiem dawniej D.J Maxima - niestety gdzies haslo zgubilam i teraz nie potrafie go odzyskac :(. Bardzo duzo sie dzialo u mnie, i musilam skonczyc z pisaniem na forach, praktycznie to nie w glowie mi to bylo, no i czas lecial...i lecial...i lecial .... az w koncu mowie DOSC! I sie mobilizuje do pisania dzisiaj!. U Mikiego wszystko gra, zdrowy, niegrzeczny kot ;). To tak na zarty, bo jest kochany, i to jego rozrabianie jest jego urokiem :). Oboje z moim M, mamy ubaw z niego jak biega jak wyscigowka po mieszkaniu niby cos goniac ;), prawdopodobnie swoj cien ;), a moze niewidzialnego przyjaciela... kto to wie? ;). Teraz wlasnie redaguje moje pisanie, bo siedzi mi przed monitorem i musze sie gimnastykowac zeby cos widziec ;). Goni lapka za myszka na ekranie i chce ja "zdrapac" Ponizej zdjec pare rozrabiaki wklejam :).
Obrazek
Dywan przez ukochanego kota juz niezle "wyszarpany" ;)
Obrazek
Tutaj musi byc w centrum uwagi na zdjeciu ;)
Obrazek
Niektorzy ogladaja satelite, inni kota na satelicie ;)
Obrazek
Wystarczy chwila i kot wymeldowuje mnie z krzesla ;)
Obrazek
Chyba doszedl do wniosku, ze napisze cos madrzejszego niz ja ;)
Obrazek
Ulubione miejsce zima, kiedy grzejnik jest cieplawy :)
Obrazek
Najczestszy sposob spedzania "snu" - styropian na szafie

DzejkaMikusiowa

Od: Wto sie 18, 2009 20:33

Post » Wto sie 18, 2009 22:17

DzejkaMikusiowa pisze:Ja poprosze o konto, takie dla kotkow, zeby na karmy wplacac itd ... :).

Poprzednia akcja była własnie na żarełko, teraz zbieramy na sterylki, jesli chciałabys dołączyc sie do akcji, to chetnie podam numer konta :wink: :D

Iweta

Post » Śro sie 19, 2009 0:24

Trafiłam na ten wątek poprzez banner w podpisie Iwety- zapraszam do Kasy :)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88 ... &start=720
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro sie 19, 2009 8:29

DzejkaMikusiowa pisze:Ja poprosze o konto, takie dla kotkow, zeby na karmy wplacac itd ... :).

A teraz krotka historia pewnego adoptowanego kotka od Tereski :).

Strasznie dlugo do Was nie pisalam, teraz pod innym nickiem dawniej D.J Maxima - niestety gdzies haslo zgubilam i teraz nie potrafie go odzyskac :(. Bardzo duzo sie dzialo u mnie, i musilam skonczyc z pisaniem na forach, praktycznie to nie w glowie mi to bylo, no i czas lecial...i lecial...i lecial .... az w koncu mowie DOSC! I sie mobilizuje do pisania dzisiaj!. U Mikiego wszystko gra, zdrowy, niegrzeczny kot ;). To tak na zarty, bo jest kochany, i to jego rozrabianie jest jego urokiem :). Oboje z moim M, mamy ubaw z niego jak biega jak wyscigowka po mieszkaniu niby cos goniac ;), prawdopodobnie swoj cien ;), a moze niewidzialnego przyjaciela... kto to wie? ;). Teraz wlasnie redaguje moje pisanie, bo siedzi mi przed monitorem i musze sie gimnastykowac zeby cos widziec ;). Goni lapka za myszka na ekranie i chce ja "zdrapac" Ponizej zdjec pare rozrabiaki wklejam :).
Obrazek
Dywan przez ukochanego kota juz niezle "wyszarpany" ;)
Obrazek
Tutaj musi byc w centrum uwagi na zdjeciu ;)
Obrazek
Niektorzy ogladaja satelite, inni kota na satelicie ;)
Obrazek
Wystarczy chwila i kot wymeldowuje mnie z krzesla ;)
Obrazek
Chyba doszedl do wniosku, ze napisze cos madrzejszego niz ja ;)
Obrazek
Ulubione miejsce zima, kiedy grzejnik jest cieplawy :)
Obrazek
Najczestszy sposob spedzania "snu" - styropian na szafie

Ło matko toż to nasz Chudzielec.Jako jeden z pierwszych wyciagnięty z naszego schroniska.Wygladał wtedy tak
Obrazek
Jeszcze nie miałyśmy wtedy Hiltona.Chudzielec mieszkał czasowo u Agnieszki(która juz z nami nie współpracuje).Jeździłam z nim codzienne do wetów I tu ogromny pokłon w stronę naszych wetów którym udało się Mikiego wyciagnąć z łap śmierci.
Boniu ale z niego chłopisko:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sie 19, 2009 8:57

no no :)
śliczne kocisko ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro sie 19, 2009 11:15

Iweta pisze:Jeśli byłby jeszcze ktoś chętny do wspomożenia akcji "STERYLKA" to serdecznie zapraszam :D

Wspierajacy, dobrze życzący, tylko czytający prosimy o datki na ten jakże ważny cel. Każda złotówka sie przyda. Proponuję jak poprzednio chocby po 10 zł

Tym razem pieniadze przesyłamy na moje konto czyli....SKARBNIKA DO ZADAŃ SPECJALNYCH

Dorota w. - 10 zł
felinae - 20 zł
moni_citroni - 40 zł -

hop
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro sie 19, 2009 14:43

Ja poprosze o numer konta do wplacalnosci . :D i czy to staly numer konta na kazdy cel, czy tylko na sterylizacje? :)

Dodam jeszcze tylko, ze do dzis jak widze to pierwsze zdjecie mojego Chudzielca to mi sie plakac chce, bo to byl cien kotka a nie kotek :(
Obrazek

DzejkaMikusiowa

Post » Śro sie 19, 2009 14:59

Witam.
Justazwierzaki podrzuciła mi Wasz link jestem pod wrażeniem jak pięknie i skutecznie działacie. Będziemy też próbować coś takiego u nas w Tychach załatwić. Obawiam się, że z naszymi spółdzielniami mieszkaniowymi może być problem ponieważ u nas "kochają" szczury, a nienawidzą koty :( Piwnice są przed nimi zamykane, a w tych starszych blokach z lat 50 okienka piwniczne są zamurowywane tak, aby ten szczur mógł się tylko przecisnąć. Wiemy co szczury roznoszą i jak śmierdzą, a prezesi tego chyba nie wiedzą, albo nie zdają sobie sprawy z tego problemu. Jest zakaz dokarmiania kotów. :(
Ale my się nie poddamy i będziemy działać. Mamy hotelik za 5 zł na dobę, a jedzenie i żwirek musimy sami kupować (Justa i ja) choć od czasu do czasu weci kupią puszki dla nich. Ostatnio ugotowałam mięso (które dostałam od Justy) z ryżem kociaki się za tym zabijały. Dziennie ktoś jest u nich i im sprząta i mizia. Obecnie w tym hoteliku przebywa 9 kotów i koszt na miesiąc jest ogromny. Mamy problemy z płaceniem za hotelik. Więc takie rozwiązanie jak Wy macie u nas w Tychach też by się przydało. Będziemy działać i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dzięki za pomysł.
Ola

benita92

Od: Nie cze 28, 2009 10:33

Post » Śro sie 19, 2009 15:17

Jeśli byłby jeszcze ktoś chętny do wspomożenia akcji "STERYLKA" to serdecznie zapraszam :D

Dorota w. - 10 zł
felinae - 20 zł
moni_citroni - 40 zł - wpłata na tablicy,prosze przesłać na moje konto :)
Kessie - 20 zł - jest wpłata

Iweta

Post » Śro sie 19, 2009 16:09

Benita u nas jest tak samo .Zamykają okienka ,a nawet budki steropianowe rozbierają na polecenie spóldzielni .Bo koty smerdzą 8O
Nie ma u nas ani troszkę lepiej.
My zaczynalayśmy w trójkę ja,Teresa i Emila.Zaczynałaysmy od 4 domów tymczasowych .Później dzieki Buborowi i aassii i ludziom z Karkowa (dzieki temu formum ),wyremontowałyśmy i wyposazyłyśmy piwnice.Tam powstała pierwsza kociarnia Hilton.Po roku poszukałysmy nowego lokalu z dostepem powietrza i światłem dziennym.
Ale podstawa tego że kociarnia istnieje to grupa ludzi którzy organizują w niej pracę .Pracę z kotami.Wszystko musi byc zorganizowana jak w zegraku.,Mamy 14 podopiecznych na kociarni i tygodniowo przewija sie od 3 do 5 kotek na sterylki.
Nieocenieni sa też ludzi którzy biora tymczasy do siebie i kótrzy wspierają nas wirtualnie i bazarkowo.
Grupa zapaleńców kochajacych zwierzaki to podstawa bez tego nie ruszycie.
Powodzenia dziewczyny trzymam kciuki.Jezeli chciałybyście zobaczyć naszą kociarnie zapraszam.

Iwetko pieniazki od moni poszły wczoraj na sterylkę i wyciaganie śrutu z kotki :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sie 19, 2009 16:17

Kurcze co ci ludzie maja z tym srutem! :evil: , mojego juz SP kociaka tez ktos ze srutowki potraktowal, biedny kotek chodzil caly dzien taki dziwny, tzn. chodzil tak po 1metr i siadal skulony, zaczelo mnie to zastanawiac, bo jakis dziwny byl. Wzielam go spakowalam do smaochodu i pojechalam chyba o 23 do Dabrowy do calodobowej lecznicy, lekarz zrobil przeswietlenie, i powalil mnie na kolana, jak uslyszalam, ze kot ma srut w sobie! O malo tam nie odjechalam na zawal. Na szczescie srut pod skora byl, nic groznego sie nei stalo, ale jak jego to musialo bolec :(. Kotek doszedl do siebie szybko, i pozyl jeszcze dlugo, zanim go kocie niebo wezmawo. Do dzisiaj sie zastanawiam ktory z sasiadow taki popie**** jest, ze do kotow strzela :evil: :evil: . Nie powiem co bym zrobila z takimi ludzmi ...
Obrazek

DzejkaMikusiowa

[poprzednia][następna]