POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - łapiemy;) i szukamy DT!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 17, 2009 9:37

Ja się tylko zastanawiam, dlaczego te dwa są Alebowe, a nie Agneskowe :twisted:
Agnesko, przecież łapałaś je razem ze mną... ;)

Asia, Twoje mają ogłoszenia, ale na razie jedyny odzew to pan, który chciał 8-tygodniową koteczkę (nie wiem, albo nie doczytał wieku, albo znalazł jakieś stare ogłoszenie z moim numerem) :(
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon sie 17, 2009 10:43

Wygląda na to, że mamy problem :evil:
W bloku teściowej kolegi mieszkańcy postanowili pozbyć się kotów, co też zaraz uskutecznili. Przeżyły trzy sierotki dokarmiane przez jedną panią. Nie mogą tam zostać, bo zginą.
Niestety jak to z niektórymi karmicielkami bywa, trudno ustalić pewne drobne szczegóły :roll: Wiek kociąt został określony na taki, że ruszają się jeszcze dość wolno (więc się nie rzucają w oczy i nie pchają pod kamienie), ale jedzą już samodzielnie.
Na chwilę obecną kociaki przyjeżdżają dziś popołudniu do mnie - i nie wiem, co dalej.
Obiecałam wziąć Białą od Kathrin, ale leśli nie będę miała komu przekazać małych, to nie dam rady A wtedy Kathrin nie weźmie dziczejących grzybków z lecznicy :(
Podejrzewam, że nie ma tutaj nadmiaru chętnych chcących przyjąć trzy koty w worku.
Ale jeśli tam zostaną, niedługo dostaną kamieniem w łeb :cry:

HELP

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Pon sie 17, 2009 10:49

mpogorzelski pisze:
_kathrin pisze:szukam transportu na poniedziałek,najlepiej w godzinach popołudniowych. trasa Grochów-Natolin-Imielin-Grochów.

Popoludniem wczesnym czy poznym?

_kathrin ponawiam zapytanie

Apsa pisze:Wygląda na to, że mamy problem :evil:
W bloku teściowej kolegi mieszkańcy postanowili pozbyć się kotów, co też zaraz uskutecznili. Przeżyły trzy sierotki dokarmiane przez jedną panią. Nie mogą tam zostać, bo zginą.

Gdzie jest ten blok?
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pon sie 17, 2009 11:02

mpogorzelski pisze:
mpogorzelski pisze:
_kathrin pisze:szukam transportu na poniedziałek,najlepiej w godzinach popołudniowych. trasa Grochów-Natolin-Imielin-Grochów.

Jak przyjadą do mnie maluchy to wcale :(

Apsa pisze:Wygląda na to, że mamy problem :evil:

Gdzie jest ten blok?

Na Bacha

Apsa

Post » Pon sie 17, 2009 11:23

Dzieki!
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Post » Pon sie 17, 2009 12:19

Apsa pisze:
mpogorzelski pisze:
mpogorzelski pisze:

Jest DT dla małych! :D

Czyli mogę wziąć kotkę. Nie wiem, jak pasuje Kathrin, u mnie popołudnie zaczyna się po 16.

Apsa

Post » Pon sie 17, 2009 12:47

UFFFFFFF

Czyli plan jest taki:
- nowe kocięta od Apsy do owego cudownego DT
- Biała od _kathrin do Apsy
- 5 chorych kociąt z lecznicy do _kathrin :twisted:
- żarcie od Agneski i żwir ode mnie do _kathrin (ten żwir ode mnie to musi jeszcze być kupiony :roll: )
- ode mnie wyadoptować Sprintkę i Pyszczkę to przejmę te 2 Alebowo-Agneskowe
- wywieźć z lecznicy wszystko co można już wypuścić
- i w ten sposób nastanie słodka chwila pustki w klatkach :wink:

i tuż przed 25 nałapać do lecznicy masę kotek do ciachnięcia - można się zapisywać na łapanki (ja niestety mogę dopiero PO weekendzie).

Proste, łatwe i przyjemne.

Marzenia :wink:

Ciekawe co na ten plan powie _kathrin... Jakby co to ja mam na szczęście kratę przed drzwiami, może mnie nie zabije... Agneska, Ty masz na obronę Bardzo Groźnego Psa :twisted:

Mariusz - :D
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon sie 17, 2009 12:55

jopop pisze:- wywieźć z lecznicy wszystko co można już wypuścić

Z dorosłych nie ma co wywozić - ostatnie 2 sztuki wypuściliśmy z Marcinem w sobotę. W lecznicy poza "naszymi" maluchami są jeszcze 2 kotki p. Litwy i to wszystko.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon sie 17, 2009 13:30

Apsa pisze:Czyli mogę wziąć kotkę. Nie wiem, jak pasuje Kathrin, u mnie popołudnie zaczyna się po 16.

Czyli co? Grzac silnik? Jezeli tak to jestem dotepny od 17:30 do 19:30 max.

Mariusz
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Post » Pon sie 17, 2009 15:49

jopop pisze:Marzenia :wink:

Ciekawe co na ten plan powie _kathrin... Jakby co to ja mam na szczęście kratę przed drzwiami, może mnie nie zabije... Agneska, Ty masz na obronę Bardzo Groźnego Psa :twisted:

nic nie powie, kathrin wali łbem w ścianę

Apsa pisze:
Apsa pisze:
mpogorzelski pisze:
mpogorzelski pisze:

Jest DT dla małych! :D

Czyli mogę wziąć kotkę. Nie wiem, jak pasuje Kathrin, u mnie popołudnie zaczyna się po 16.

a możemy się umówić na jutro? Mariusz, Asia? jestem wolna od 17.
dziś nie dam rady
:(

Mariusz dasz na PW nr do siebie?

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Pon sie 17, 2009 20:04

Trzy sieroty z Bacha są już w nowym gniazdku. Troszkę zdziwił mnie ich wiek bo osobiście obstawiam na max 5 tygodni. Bardzo wystraszone i niestety zapchlone z czym wiąże się moje pytanie czym najlepiej takie szkraby odpchlić?
ObrazekObrazekObrazek

danka05

Od: Sob lut 21, 2009 18:40

Post » Pon sie 17, 2009 22:12

Aleba pisze:Ja się tylko zastanawiam, dlaczego te dwa są Alebowe, a nie Agneskowe :twisted:
Agnesko, przecież łapałaś je razem ze mną... ;)

Tak gdzieś padło w wątku, to niech tak zostanie, będzie na Ciebie. 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon sie 17, 2009 22:17

danka05 pisze:Trzy sieroty z Bacha są już w nowym gniazdku. Troszkę zdziwił mnie ich wiek bo osobiście obstawiam na max 5 tygodni. Bardzo wystraszone i niestety zapchlone z czym wiąże się moje pytanie czym najlepiej takie szkraby odpchlić?

Ha, to tu się ukrył ten tajemniczy dom. 8) :lol:

Ja przed chwilą wróciłam z lecznicy z moim tymczasem Filipem oraz dodatkowym znajdkiem sąsiadów z dnia dzisiejszego. Został oceniony na jakieś 7-8 tygodni i odpchlony za pomocą Frontline. Pani doktor powiedziała, że jeszcze nie widziała nigdy na żadnym kocie takiej ilosci pcheł (właziły mu do oczu, ust, nawet w uszach walczyły ze świerzbem o pierwszeństwo żerowania, błeeeee).

Kathrin, ty nie wal łbem w ścianę, tylko szykuj się. A potem możesz mnie zastrzelić, jednakowoż pamiętaj, że zostanie Ci wtedy jeszcze moje stado oraz rozliczne tymczasy. :mrgreen:
Jakie jedzonko chcesz dawać dzieciakom?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto sie 18, 2009 2:17

_kathrin, nie szalej, 26 przejmujesz ode mnie 2-3 dybuki. Raczej 2. bo TŻ Tequilkę chce zawieźć do mamy podstępem, na przechowanie, bo ją strasznie kocha i chce mieć w rodzinie :twisted:
SIBowi mamy podrzutek od TŻ na pewno nie zaszkodzi :D
A ja kocham małą Poziomę... ale nie mogę zatrzymać, bo wtedy TŻ się uprze i zostawi Tequilkę, a 2 nadmiarowe rezydenty przerastają mnie
:evil:

Nualla

Od: Pon paź 27, 2008 16:10

Post » Wto sie 18, 2009 5:09

Nualla pisze:_kathrin, nie szalej, 26 przejmujesz ode mnie 2-3 dybuki. Raczej 2. bo TŻ Tequilkę chce zawieźć do mamy podstępem, na przechowanie, bo ją strasznie kocha i chce mieć w rodzinie :twisted:
SIBowi mamy podrzutek od TŻ na pewno nie zaszkodzi :D
A ja kocham małą Poziomę... ale nie mogę zatrzymać, bo wtedy TŻ się uprze i zostawi Tequilkę, a 2 nadmiarowe rezydenty przerastają mnie
:evil:

Pamiętam, poleczę klatkowce, a za tydzień będziemy robić alpejskie kombinacje.

Nualla, na to wygląda, że Tequilka zostaje w rodzinie, TŻ będzie miał pod ręką ową ulubienicę, negocjuj swojego kota :wink:

Agneska pisze:

Kathrin, ty nie wal łbem w ścianę, tylko szykuj się. A potem możesz mnie zastrzelić, jednakowoż pamiętaj, że zostanie Ci wtedy jeszcze moje stado oraz rozliczne tymczasy. :mrgreen:
Jakie jedzonko chcesz dawać dzieciakom?

A na co mi Twoje włościa i przychówek, jeśli Cię zastrzelę, pójdę siedzieć
:lol:
Co do jedzonka, to może uda nam się do hurtowni wybrać.

jopop, apsa napiszcie do mnie po sms'ie. straciłam wszystkie kontakty :evil:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

[poprzednia][następna]