czarny, piękny kot - Kraków, Kozłówek - nie zgubił ktoś?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 12, 2009 9:10 czarny, piękny kot - Kraków, Kozłówek - nie zgubił ktoś?

podobno jest tam od trzech tygodni, ja dowiedziałam sie o nim przed kilkoma dniami...byłam wczoraj oglądnąć to cudo...piękny, duży, z zielonymi oczyskami, czarny jak pantera..oswojony, daje się brać na ręce, ufny wobec psów...karmiony prze moją dawną sąsiadkę..
nie wiadomo jakiej płci jest kocisko, bo bardzo denerwuje się przy zaglądaniu pod ogon...są domniemania, że to kastrowany kocur, ale żadnej pewności nie ma...
wczoraj nie miałam jak sprawdzić, bo kotek ostatnio stał się nieufny (przebywa w miejscu gdzie mnóstwo osób wychodzi na spacery z psami, dzieciaki się o nim dowiedziały i zaczynają dokuczać...)

jeden pan chce go zabrać na wieś, ale pani co karmi kota, obawia się, ze warunków nie będzie miał tam dobrych wiec zadzwoniła do mnie...
obiecałam pomoc, ale co z mojej pomocy, skoro kota na tymczas nikt nie chce zabrać...kurcze, wkurzające to jest, karmią, kićkają, głaskają, noszą na rekach, ale żeby pomóc w ewentualnej adopcji..wszyscy umywają ręce...

kot "mieszka" na łąkach, nocuje pod krzakami...
nie chce się stamtąd ruszyć...dochodzi do pewnego miejsca i go stopuje...dalej nie pójdzie...
boję się przenosić go do piwnicy kociej, bo jej właścicielką wyjechała, otwarte jest tylko okienko, a jak kot nie zaakceptuje miejsca, zwieje nie wiadomo gdzie...

aneta od zwierzyńca

Od: Pt gru 02, 2005 14:29

Post » Śro sie 12, 2009 17:55

Anetko ile ten kotek ma, wiadomo?

Ciagle sie zastanawiam gdzie go by mozna ulowac :roll:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro sie 12, 2009 18:25

A Antypatyczna nie jest czasem z Krakowa, bo jej zginął kiedyś czarny kocurek proludzki?
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Śro sie 12, 2009 18:42

Z Krakowa! Kot Antypatycznej wabi się BEBOK!! Może to ON??
http://images36.fotosik.pl/53/143886a1e500ee09med.jpg
On tak wygląda. Fotka z wątku o zaginięciu.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro sie 12, 2009 18:49

Bebok ma chyba ciut białego pod szyjką (lub bikini) i bodajże "załamaną" końcówkę ogonka.

Edit:
Antypatyczna pisze:W dniu 7/8 kwietnia zaginął w okolicach ulicy Wrocławskiej (okolice Urzędu Miasta) czarny dwuletni kot z białą krawatką i białą "skarpetką" na tylnej łapce.
Pod brzuchem biały trójkącik.Lekko zakrzywiony na końcu ogonek.

Obrazek

Dla znalazcy nagroda: 501 089 311

Ogłoszenia są-schronisko powiadomione :(
Kot łagodny do ludzi,może bać się innych zwierząt.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro sie 12, 2009 19:21

z tego co widzę kot Antypatycznej musiałby kawał drogi przejść, ale od kwietnia mógł. Anetko to może być ten sam kociak?
Obrazek Obrazek

CarboMania

Od: Pt cze 19, 2009 12:16

Post » Czw sie 13, 2009 7:55

Nie, to nie Bebok...Ten u nas jest cały czarny...podwozie tez ma czarne...
Dzwoniłam wczoraj do jednej Pani z ogłoszenia, ale ten się psów nie boi a tamten styczności żadnej z psami nie maił...Mimo wszystko Pani ma przyjechać, oglądnąć...

Kurka, stracę rodzinę przez te koty!...

aneta od zwierzyńca

Post » Czw sie 13, 2009 7:58

aassiiaa, kot dorosły...nie młodzież...może mieć ze 2 lata...

aneta od zwierzyńca

Post » Pt sie 14, 2009 13:26

Nie,nasz kot potwornie bał się psów (wiem,bo pasierbica raz była z psem oswojonym do kotów) i miał bardzo dużą plamę białą pod brzuszkiem,raczej nieduży :(

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pon sie 17, 2009 7:50

jest problem ze złapaniem oswojonego kota...
już sie zadeklarowałam, że zabiorę tego kota do siebie, ale nie mogą sobie poradzić, żeby go złapać...już był w kontenerku, już witał się z gąską...lipa! zwiał im, rozwalił budkę...

aneta od zwierzyńca

Post » Śro sie 19, 2009 16:43

Aneta sama go lapalas czy we dwojke? Jak go lapalac?
Moze potrzeba wabiacza i osoby z transporterkiem.
Jak co to daj znac i pomoge :)

Pytalam sie o wiek bo jak to maluszek to moze upchnelabym go u siebie :roll: a jak dorosly to nie da rady bo bedzie wojna z Piekna :(

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt wrz 11, 2009 8:05 Re: czarny, piękny kot - Kraków, Kozłówek - nie zgubił ktoś?

Asia, przeprasza, że wcześniej nie dałam znać...

Kot jest u mnie już od dwóch tygodni. Jest potężny, piękny, lśniący...ale ma swoje przyzwyczajenia...
na 100% był kotem wychodzącym. Nie sposób go utrzymać w domu (pewnie w bloku byłoby łatwiej) ...cudak okropny z tym wychodzeniem, okropne wojny robi jak se go nie wypuści, a jak sie uprzemy, że nie to i tak znajdzie moment, żeby czmychnąć między nogami..jest jeszcze opcja, że ten miesiąc albo i dłużej, który spędził na zewnątrz zrobiły swoje...

W domu zachowuj się jak pies z charakterem...Jak mu się coś nie podoba potrafi palnąć łapą...inna sprawa, że przez ilość zwierząt w domu, jest nieco rozdrażniony i nie czuje się całkiem bezpiecznie...przyzwyczaił się do mojej mamy i chodzi za nią krok w krok...

Po zachowaniu w domu wnioskuję, że nie obce mu wygody...w pierwszym momencie po przywiezieniu go do nas, nie schował się nie uciekła, a wyłożył wygodnie na kanapie i zaczął wylizywać futro....

Co do wyglądu jeszcze to futro przetykane jest rzadko siwymi włosami..

tu foty:
http://picasaweb.google.com/aneta.m49/CzarnyKot#

kto go zgubił?

aneta od zwierzyńca