Bielskie BiedyII-Guliwerek w domu :):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 12, 2009 14:38

agn dziekuje za odwiedziny za kciuki :D :D

kiedys jechałam pociągiem tej relacji i poznałam przesympatyczną Panią która wiozła uratowanego jeża!!! Widziałam ze na półkach bagażowych lezy dziwny domek...dla kota ciut za mały a potem z koszyczka rozległo sie fajne takie chrumkanie. Okazało sie że Pani znalazła tego jeża potrąconego, zawiozła do krakowa do jakiegos pana co sie specjalizuje w pomocy dla tych kolczatkow i pani go spowrotem wzieła. Miał zamieszkać na działce jej kolezanki, dostał wypasiony domek z podnoszonym dachem w kolorze zielonym. Bardzo miło wspominam tę podróż...i te piekne lasy po drodze...ah rozmarzyłam sie..wakacje zawsze kojarza sie mi ze stukotem pociagu.

Agn, jak już kiedyś wsiądziesz to daj znać :D Byłabym bardzo rada z odwiedzin.

Korciaczki, mi również było bardzo miło Was poznać. I Susie też była bardzo zadowolona z wizyty. Wczoraj odnalazła myszkę i oczywiscie bawiła się nią caly wieczór.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro sie 12, 2009 14:47

Dziś po jednym zdjęciu, ale w najbliższym czasie dodamy całą resztę. (koty do adopcji)

Obrazek
Susie- tak jak berni pisze- istny z niej cukiereczek i do teraz zastanawiamy się jak można było oddać takiego kota. Bardzo skoczna, wesoła, zabawna koteczka, której wszędzie pełno.

Obrazek
Zajączki, jeszcze bez imion, przesłodkie maluszki już prawie oswojone.

Obrazek
Mama zajączków, śliczna, jakby srebna, wielkooka koteczka z krótkim ogonkiem.

Obrazek
Płatek i Śnieżek- który jest który to nie mamy pojęcia- najpiękniejsze białaski jakie widziałyśmy. Koty jak z obrazka.

Obrazek
Wielkie buro-białe kocisko dość nieuchwytne- przepiękny Tajfun- wciąż nieufny.

Obrazek
Pampeluna (Pampela) jeszcze trochę strachliwa, duża kotka o pięknych oczkach.

Obrazek
I Paged, wielki Paged. Prawie cały biały koci indywidualista, pierwszy do zabawy.

Zdjecia wgrane są przez fotosika, więc jakoś o wiele niższa. Następne będzie wgrywać przez lepszy program.

Takieee fajne ma berni te koty :1luvu:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro sie 12, 2009 14:54

piękne łapska ma Paget..słodziaki do schrupania...koty super! zdjęcia super!

aneta od zwierzyńca

Od: Pt gru 02, 2005 14:29

Post » Śro sie 12, 2009 19:58

Paged my love :) Wszystkie cudne, ale co ja poradzę :oops:
też nie mogę się nadziwić jak można było oddać takiego cudo jak Susie :roll:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro sie 12, 2009 20:08

ale pieknosci :love: :love: :love:
Berni chyba musze Cie odwiedzic :)
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Czw sie 13, 2009 8:44

Piekne zdjecia. Widać piękne oczyska pięknej Pampelki, słodki nosek Susie. Te zdjecia to tak na rozbudzenie apetytu na kolejne :wink:

katebush koniecznie koniecznie
Mili goscie zawsze chetnie widziani!!!!

Susie była wniebowzieta poniedzialkową wizytą, Korciaczki tyle się z nią wybawiły, wygłaskaly, zasneła bardzo zadowolona :D

A ja nie napisałam ze Wiewióra vel Czantoria już mieszka we wlasnym domku. Od niedzieli. Ładnie przybiera na masie, jelitkowe klopoty na szczescie sie skonczyły i teraz jest ok.
Domek jest prawie forumowy, mała bedzie bardzo szczesliwą koteczką. Zaaklimatyzowała sie migiem, spi z Pańcią, paca ją łapkami po oczach i bryka jak zwariowana. Bardzo dziekuje Domkowi za wsparcie w spłacie dlugu za leczenie malutkiej.
Czantoria nazywa się teraz Chilli. Pieknie, pasuje do niej jak ulał.

Lepszego domku nie moglam sobie wymarzyć, nie musiałam sie denerwować zadnymi telefonami od dziwnych ludzie. Domek sie prawie ze sam znalazł. Dziekuję Liwii za pokazanie w odpowiednim momencie zdjęć komu trzeba 8) :D :ok:

berni

Post » Czw sie 13, 2009 9:07

i jeszcze takie mam zdjecie

Obrazek

Czyż ten Jinx nie jest prze-cu-do-wnym kociakiem???

berni

Post » Czw sie 13, 2009 9:18

słodki brzusio :1luvu:
Obrazek

carmella

Post » Czw sie 13, 2009 19:14

Witam po przerwie.

Strasznie, strasznie przykro z powodu Bajki... :cry:

Ale widzę jakies nowe futerka - to te z leśniczówki pewnie?

I super, ze małe rudaski mają wspólny domek. No i Czantoria :)

Śliczne zdjęcia :)

:ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw sie 13, 2009 22:01

Jeszcze zdjęć dziś nie będzie, ale postaramy się dodać wszystkie w sobotę. Nie wyszły takie jakie byśmy chciały, ale cóż- grunt że kota widać. Przede wszystkim serdecznie chcemy podziękować Ań____ i panu Sławkowi za to, że mogłyśmy z Wami pojachać. I berni, że mogłyśmy poznać Bielkie Biedy.

Pukamy do drzwi, wchodzimy, widzimy długi korytarz i pokój. Po wejściu naszym oczom ukazuje się jakaś buro-białe futerko, dowiadujemy się że to wszędobylska Susie; na kanapie rozciągnięty po królewsku leży Paged, którego niesposób pomylić z innym kotem; w tejże chwili czym prędzej pod łóżku ucieka Tajfun, a za nim Pampela, wyściubia jeszcze nos i znika... Siedzimy dłuższą chwilę w tym pomieszczeniu i udajemy się do koljenego, gdzie piękna trójeczka okupuje kołdrę. Rudy Gucio, biało-rudy Filip i minikrówka Maja, która- jak to mawia berni (nie zapominy tego, przyjechałyśmy do domu i śmiałyśmy się jak głupie)- dba o linię- jada najmniej z gromadki. Siedzimy, rozczulamy się nad widokiem tych szkrabów i tak dalej. Potem idziemy na piętro, do najpiększejszych białych kotów jakie widziałyśmy. Bo trzeba przyznać, że urodziwe są bardzo, nawet tata kiedy wszedł do pokoju i zobaczył ich zdjęcia na monitorze, przyznał ,,że śliczne". Po drodze jednak spotykamy psa Skubisia i kocich uwielbiających swe towarzystwo rezydentów Burszyna i... imię zapomniałyśmy, oraz kotkę berni Dżagę. W pokoju obok białasków przebywają Zajączki, czyli małe burasiątka Czesia i Zdzisia i ich krótkoogniasta, wielkooka mama Wiesia. Berni powiedziała że maluchy są jeszcze dzikie, ale jakoś tego niezauważyłyśmy, a wręcz przeciewnie- pod wpływem głaskania berni- jeden zajączek się rozmruczał. Przesłodkie buraski. I na koniec znów pokój, w którym przebywa Pampelunka, Pegedzik, Tajfun i Susie. Niestety Zefirka nie udało nam się poznać...
Bielskie Biedy- wcale nie biedne, bo naprawdę bardzo zadbane, kochane, piękne i wychuchane. Gdzie nie spojrzałyśmy tam kocie zabawki leżały, a my jak głupie z dwiema piłeczkami i myszką (choć ona była bardzo trafiona- Susie sama wyciągneła ją z plecaka i spodobała jej się) przyjechałyśmy. Karma jest oczywiście od Śrubki, Gasparka i Szeryfa.
Przepraszamy za te referaty :oops: , ale strasznie się cieszymy, że odwiedziłyśmy BB. Zdjęcia będą chyba w sobotę.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Pt sie 14, 2009 7:57

witaj Mahob po urlopie :D :D pewnie relacja w watku, to lece poczytać.
Tak te szaraczki to koty z lesniczówki, resztę znasz 8)

Korciaczki dziekuje jeszcze za odwiedziny :1luvu: bardzo mi było milo Was poznać jak i czytać takie pochwalne uwagi na temat moich podpiecznych. Muszę im to przeczytać w domu.
Ten drugi kocurek rezydent to Dzerry, a Zefirek czaił sie za krzakiem. Jak tylko pojechaliscie to wychynął za tui i przyszedł na mizianki. Musicie mu wybacz, chłopak też troszke nieśmiały.

Chłopaki pojechali zapakowani w ogromny transporterek. Bądźcie szczesliwe moje małe kochane rozmruczane rudaski. Nie powiem, ale sie wczoraj juz poryczałam :oops:

DOmek juz prawie prawie skusił sie tez na Maję, ale jednak rozsądek zwyciezył. Maja płakała jak została sama w pokoju, musialam nosic na rekach, głaskac i zapewniać że jest najcudowniejszą mikrokróweczką na swiecie. Potem dołozyłam jej Płatka i Śnieżka, bo chyba by sie dziś zapłakała. Rano już uskuteczniała polowanie na jeden z białych ogonków :D

berni

Post » Pt sie 14, 2009 8:03

Zdjęcia mi się nie otwierały, ale wczoraj nagle zobaczylam je wszystkie, coś się naprawiło, i... Paged... :1luvu: On naprawdę powala urodą.
Wszystkie są piękne, ale ten imponujący Paged... :love:

A Majeczka to najslodsza pszczółka świata...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt sie 14, 2009 8:13

Cudne zdjęcia, cudne koty.

[Oj, chyba kiedyś nie wytrzymam i wsiądę w ten pociąg... ]
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt sie 14, 2009 13:50

Witamy Bielskie-Biedy (a raczej Bielskich-Szczęściarzy) piątkowo :D
Cieszymy się, że Gucik i Filipek są już w domkach, a za mikrokrówkę trzymamy ogromne kciuki. To nasza ulubienica :D
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Pt sie 14, 2009 13:52

he he Maja to chyba ulubienica wszystkich odwiedzających Berni. Dziwne, że ludzie nie umieją docenić tego kociaka po zdjęciach :roll:
Obrazek

carmella

[poprzednia][następna]