Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 11, 2009 9:19

Asiu-a co to jest kersar 8O 8O
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto sie 11, 2009 9:36

Szalona Mela jest cudna :lol: :lol: . Ona faktycznie może być pogromczynią perzu.
To jest psinka, która ciągle jest w ruchu.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto sie 11, 2009 9:37

kropkaXL pisze:Asiu-a co to jest kersar 8O 8O

To ludyczna wersja, na dodatek z literowka, karchera :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto sie 11, 2009 13:49

Ale nie wiem co to jest karcher :oops:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto sie 11, 2009 13:54

kropkaXL pisze:Ale nie wiem co to jest karcher :oops:

To jest takie ustrojstwo, co wszystko czysci ( np. tapicerke samochodowa) z sila wodospadu :wink:

Kasiu, za pol godziny koncze prace- juz sie nie moge doczekac :oops: A urlop dopiero we wrzesniu :twisted:

Byliscie juz u weta, czy dopiero wizyta przed Wami? Mocno zaciskam kciukasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto sie 11, 2009 14:00

jerzykowka pisze:
kropkaXL pisze:Ale nie wiem co to jest karcher :oops:

To jest takie ustrojstwo, co wszystko czysci ( np. tapicerke samochodowa) z sila wodospadu :wink:

http://www.karcher.pl/pl/startpage.htm :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sie 11, 2009 14:27

Oj-nie wpadłam na to :oops: -mój kuzyn zajmuje sie tym dodatkowo-czyści właśnie tym ustrojstwem!-myślałam,że to poznański regionalizm :lol:
My już po wizycie-Ptyś nieszczęśliwy,bo ma abażur na szyjce,wetka dała tez steryd na 7 dni,no i pochwaliła krem,który kupiłam w aptece-smarować jak najbardziej!!!
I smarujemy,tylko Ptysieniek nie ma już możliwości zlizania :twisted:
Razem z Ptysiem był na wizycie Agarek-piesek mojej siostrzenicy-hmmm-piesek-50 kg żywej wagi!!!-dog de bordoux(chyba tak to sie pisze 8O ),ale najpierw Ptysieniek miał wizytę,po załorzeniu kołnierza,został włożony do transportera i zaniesiony do samochodu,w tym czasie Agarek został poddany przykremu dla niego i wetek-oczyszczaniu gruczołów okołoodbytniczych.Oczywiście nie udało sie nic zrobić bez "głupiego jasia"-po zabiegu siostra poszła przyprowadzić samochód pod same schody lecznicy,bo piesiwi łapy sie troche rozjeżdżały,pomimo,że dostał maleńką dawkę ogłupiacza i okazało się,że Ptysiunio-zdolniacha już siedz sobie w transporterku bez kołnierza :lol:
W domu założyłam mu ciaśniej obróżkę i teraz jest OK-mam nadzieję,że teraz leczenie będzie zdecydowanie szybciej postępowało!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto sie 11, 2009 14:36

cffaniaki, jak chcą zdjąć kołnierz, to ja nie wiem jak, może im się główki kurczą, ale pozostaje faktem, że po prostu je zdejmują i już :roll:

nie zazdroszczę Ptysiowi, biedny :( ale to dla Twoejgo dobra, bracie! :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sie 11, 2009 14:51

Nieszczęśliwy Ptyś na papierze pozostałym od pakowania paczki-na nim od wczoraj najchetniej leży-dlaczego?-nie wiem,ale zawsze przy pakowaniu paczek,wywalam koty z pokoju,bo nie dam rady nic zrobić!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto sie 11, 2009 14:51

Ptysiu kołnierz jest dla twojego zdrowia.
Chłopie Kajtuś nosił go prawie 2 tygodnie jak miał zszyte oczko.
Nie zdjął go ani razu. Biegał w nim jak oszalały zahaczając o sprzęty. Nawet w nim jadł.
Ostatnio edytowano Wto sie 11, 2009 21:23 przez Petka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Wto sie 11, 2009 14:58

Ptysiu ale masz ładny kołnierzyk.
Ostatnio edytowano Wto sie 11, 2009 21:23 przez Petka, łącznie edytowano 1 raz

Petka

Post » Wto sie 11, 2009 15:06

kropkaXL pisze:Nieszczęśliwy Ptyś na papierze pozostałym od pakowania paczki-na nim od wczoraj najchetniej leży-dlaczego?-nie wiem,ale zawsze przy pakowaniu paczek,wywalam koty z pokoju,bo nie dam rady nic zrobić!
Obrazek

ojej jaki smutny chlopak.:) za szybkie zdjecie klosza z lampki trzymam:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto sie 11, 2009 15:15

No smutny jest bardzo!!!!,ale nie ma innego wyjścia-inaczej łapina sie nie wygoi,bo lekarstwo ciągle jest zlizywane,a w tym abażurku takiej możliwości nie ma!
Teraz już nawet nie próbuje zdjąc,tylko chodzenie jest jakieś takie dziwne-taki troche marynarski chód,na lekko ugietych łapkach,główka lekko opuszczona .
Jeśc już próbował,pić jeszcze nie,ale chyba bedzie mógł,bo miska duża i głeboka-nalałam wody z meniskiem wypukłym :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto sie 11, 2009 16:10

No coz, czasem trzeba pocierpiec nie tylko dla urody, ale i dla zdrowka :wink: Jednak kciukuje za jak najszybsza mozliwosc wyzwolenia spod klosza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ptysiu, trzymaj sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto sie 11, 2009 16:17

Kasiu, moja Moonlight- Molisia też z początku nie była zadowolona z kołnierza, ale z czasem jej to nie przeszkadzało. :wink:

Ptysiu zdrowiej szybciutko! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

[poprzednia][następna]