CK ZUCHY(22!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 08, 2009 10:25

Mniej więcej się orientuję, jak wygląda fotografowania trójpaku kociąt. Przy pięciopaku chyba bym odpadła :lol:

A prośba akurat nie odnosiła się do Ciebie :mrgreen: Kolorowi są bardzo widoczni :) Uzupełniłam ich fotogalerię na pierwszej stronie :)

Do Safeda się przypięłam, bo jakoś tak słabość mam do krówek czy cóś :oops: On, bidulek, ani nie ma karbowanego futerka, ani przedłużonego włosa, ani chodliwych kolorków.

Słodki jest :1luvu:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob sie 08, 2009 10:53

Safeda przyszly domek przestal sie odzywac, wiec chyba z adopcji nici :(
Prosze o uzpelnienie takze fotogalerii Prema.
Sanam mam nadzieje, ze pod koniec przyszlego tygodnia bedzie juz w DS :).

Cudne one wszystkie sa :1luvu:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Sob sie 08, 2009 18:40

Ojć :(
Szkoda... Mówię o domku Safeda. No chyba że coś się tam w życiu dzieje, że sprawa kota spadła w rankingu. Różnie to bywa.

Pozwolę sobie zacytować:

aassiiaa pisze:Dzisiaj bylo ogolnostadne czyszczenie uszu (...)
Rani sie rozmruczala.
Sanam jak zawsze protestowal.
Safed nie zauwazyl bo spal.
Prem byl jak zawsze grzeczny.
Khan myslal, ze jedzenie daja a tutaj taka niespodzianka.
(...)

:mrgreen: Królewna Rani i czterech krasnoludków: Gburek, Śpioszek i ... pozostała dwójka. Nie pamietam imion :wink:

EwKo

Post » Sob sie 08, 2009 20:59

Będą nowe kociaki do wstawienia. Info na drugim wątku :wink: Koteczka juz na pewno zdobyła jedną sprawność - UCIEKINIERKA !

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Sob sie 08, 2009 21:25

Imiona krasnoludków :D
- Mędrek
- Gburek
- Apsik
- Płaczek
- Śpioszek
- Gapcio
- Nieśmiałek

Prem nie ma juz karbowanego futra :evil: . Za to ma kepke siwego 8O

ps.
Prostownicy tez w domu nie posiadam :twisted:

aassiiaa

Post » Sob sie 08, 2009 22:10

:strach:
Biedak. Pewnie to z powodu stresu...
:(

:twisted:

Dzięki za imiona :)

- - - - - - - -
Doczytałam o nowych kociakach i inteligentnie zareagowałam :lol: To nie uciekinierka, to kobiet(ka) samodzielna, wyzwolona! Swoją drogą musieliście wyglądać fantastycznie z tymi siatkami :oops:

EwKo

Post » Sob sie 08, 2009 23:08

Jak nie dostane zawalu przez kociaki to w kaftanie mnie wywioza :twisted:

Zbieram cale towarzystwo po mieszkaniu na papu do lazienki ... tam sobie w odosobnieniu i spokoju moga je spozyc ... zdaza im sie czasami przybiegac jak potrzasne pucha z karma ale nie zawsze ... zbieram, wiec 1, 2, 3 pod pache reszty nie widze, wiec sru do lazienki ... ide szukac pozostalej dwojki ... sa ... lapie pod pache .... wchodze do lazienki a tam dwojka 8O ... licze jeszcze dwa razy jakby byla to najtrudniejsza sztuka ... rozgladam sie jakby lazienka miala conajmniej 30m2 ... amba, wcielo, nie ma :roll: ... zastanawiam sie czy napewno 3 zgarnelam za pierwszym razem ... duuumaammm ale wyszlo mi z przemyslen ze tak ... na czworaka obracam sie po lazience patrzac gdzie gowniorstwo (czytaj Rani) moglo jesc ... no jest tylko maluska luka kolo rury odplywowej wychodzacej spod wanny ... nagle stamtad wylatuje pilka 8O 8O ... aha tam gowniara jest ... tylko jak ja stamtad wyciagnac :strach: .... czekam, az sama wyjdzie w miedzyczasie lece po szmate aby ja w tej wyrwie upchac .... wracam ... rozgladam sie ... jest 3 ... Safed tez tam wlazl ... mysle sobie trudno - siedze i czekam, az wyjda chocby do rana ... patrze czy jakkolwiek da sie tam dostac ... nie da sie bo wszystko okafelkowane ... po 10 minutach wyszla KSIEZNICZKA ... po kolejnych 5 wyszedl HRABIA ... szmata wyladowala w otworze, ja nocy nie spedzam w lazience i mam czas aby napisac ten post :)

Aha dumalam jeszcze jak to sie stalo, ze nagle zachcialo sie im tam wlezc. Otoz wczesniej otwor zasloniety byl kuweta. Ostatnio robilam "przemeblowanie" czyli ta wlasnie kuwete wynioslam na pokoje a tam postawilam mniejsza misko-kuwete i tak oto otworek stal sie ogolnodostepny.
Oczywiscie nie przyszlo mi do glowy, ze one tam sie zmieszcza :twisted:
Jednak utwierdza mnie to w przekonaniu, ze kociak moze wlezc wszedzie.

aassiiaa

Post » Pon sie 10, 2009 9:02

To była zemsta Safeda za pokazywanie go w roli śpiocha :twisted: Właściwie... on się wyspał, a Ty se siedź w łazience, skoro Ci wygodnie ;)

Uzupełniłam pierwszą stronę: nie jestem pewna daty pojawienia się w CK Irka. W razie czego proszę o poprawkę.

Poprzeklejam informacje o maluchach:

Carmen i Bruno w Cichym Kącie znaleźli siew taki oto sposób:

Barbara Horz pisze:Kotów nam przybywa niestety. Dla tych kociaków to szczęście, ale my nie mamy DT :(
Wczoraj w dość perfidny sposób pozostawiono nam dwa maleństwa, które mogą mieć z miesiąc, góra półtora miesiąca. W dodatku w trakcie przekładania do transporterka dziewczynka uciekła na terenie azylu w boksie w którym trzymamy kostkę brukową na paletach. Boks w dodatku zarośnięty zielskiem. Łapanka trwała parę godzin. Szkoda, że nikt tego nie sfilmował. Ja na górze dwóch palet z kostką z przygotowaną siecią rybacką, żeby z góry zarzucić i TŻ majkowca na następnym sztaplu kostki ze stoickim spokojem wypatrujący maleństwa. Braciszek koteczki w jednym transporterku i Hokus w drugim na wabika. Miałyśmy nadzieję, że koty trochę pomiauczą, żeby zwabić koteczkę :wink: Niestety były milczące jak pluszaki :? Rolę nawoływacza spełniła komórka majkowca, która miała niezły dzwonek miaukolący. W końcu pod wieczór się udało. Całe szczęście, bo zapowiedziałam już dziewczynom, że siedzimy do skutku :lol:
Kociaki są śliczne. Mam nadzieję, że wszystko z nimi w porządku. Pojechały na razie na tymczas do majkowca, ale po opanowaniu lamblii pewnie trafią do Kocięstwa . Chyba, że komuś się cudownie DT zwolni :wink:

W taki oto sposób Carmen pokazała po raz pierwszy swój ognisty hiszpański :twisted: temperament. Potem nie było lepiej:

majkowiec pisze: Na razie o kociaczkach mogę napisać tyle, że to dwa odmienne charaktery: Carmen to typowy gizd koci, coś jak moja Ivetka: wszędzie wejdzie, wszędzie zawiśnie, każdego zaczepi. Jest odważna i sprytna. Chłopak natomiast jest lękliwy, musi najpierw poobserwować zanim do czegoś się przymierzy - to taka ciapa.

Jakby co, Bruno oznacza niedźwiedzia - jak się chłopak rozwinie, to ho, ho! :lol:

ryśka pisze:(...)

Jutro wstawię fotki naszego Irusia. Diabełek z niego, syczy jak mały wąż, będzie wymagał sporo pracy od nas w ciągu najbliższych dni. Wygląda jak mały misiek :) Za to Irenka wiecznie się gdzieś spieszy, ruchliwa pchełka.
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

Post » Pon sie 10, 2009 9:44

Aaassiiaa... bo tak mi do głowy jeszcze jedno przyszło: jak obóz harcerski, to obóz, nie? Podchody musza być :twisted:

EwKo

Post » Pon sie 10, 2009 19:55

Ewko nigdy nie palalam miloscia do harcerstwa.
Codzienne bieganie po poligonie z torem przeszkod zlozonym z mebli, tunelu, drapaku, parapecie, siatce to za malo :twisted:

aassiiaa

Post » Wto sie 11, 2009 11:15

Kociaki maja allegro?

Sanam w czwartek powedruje do DS :cry:

aassiiaa

Post » Wto sie 11, 2009 22:20

Cóż... Obok harcerza to ja co najwyżej stałam. W głębokiej podstawówce :lol: Oooo... i "Czarne Stopy" (Szmaglewskiej?) czytałam.

Poruszanie się po mieszkaniu wyposażonym w sprzęty, o których wspominasz, przypomina mi raczej grę strategiczną. Omijając nocą różne takie, wlazłam swego czasu na otwarte drzwi do łazienki (są ciemne). Centralnie czółkiem przydzwoniłam :lol:

Sanam :ok: :D

EwKo

Post » Wto sie 11, 2009 22:29

Przecudne kociarstwo :lol: Nie mogę się oderwać od tych fotek :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sie 11, 2009 22:41

Nie wiem, po co Ty się odrywać chcesz 8)
Tylko brać ;)

Nie wiem, ile masz futer, ale wesoło robi się przy szóstce.
A jak człek chwile spokoju docenia, kiedy już uda mu się zamknąć w łazience (bez kota) albo kiedy tałatajstwo śpi 8O

:mrgreen:

EwKo

Post » Śro sie 12, 2009 18:40

aassiiaa pisze:Sanam w czwartek powedruje do DS :cry:

Gratulacje dla Sanama :balony:

Kto następny :?: :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]