Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-szukamy domków :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 10, 2009 12:03

Ania a jak ma na imie siostra Witch i Angel ?

Co do oglaszania maluchow - bardzo prosze :) Komu moge wyslac wiecej zdjec? Arni i Bruce sa chetni 8)

Ponizej zdjecie postrachu mojej lazienki - mama trojki buro-bialych kociakow. Nazywa sie Muti i niesetety jest srednio przyjacielska - ktos chyba zrobil jej kiedys krzywde, bo bardzo boi sie ludzi...
http://img81.imageshack.us/img81/8682/dsc0982.jpg

wyglada calkiem niewinnie, prawda?

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pon sie 10, 2009 12:07

Miodalik pisze:Ania a jak ma na imie siostra Witch i Angel ?

Co do oglaszania maluchow - bardzo prosze :) Komu moge wyslac wiecej zdjec? Arni i Bruce sa chetni 8)

Ponizej zdjecie postrachu mojej lazienki - mama trojki buro-bialych kociakow. Nazywa sie Muti i niesetety jest srednio przyjacielska - ktos chyba zrobil jej kiedys krzywde, bo bardzo boi sie ludzi...
http://img81.imageshack.us/img81/8682/dsc0982.jpg

wyglada calkiem niewinnie, prawda?

Co do ogłoszeń, to Witch i Angel mają Allegro, a czarnuszkom z chęcią zrobię wieczorem. Jak będą dodatkowe to poproszę :wink: Czy mogę podawać już twój nr tel? wybieram się na urlop więc nie będę dostępna pod telefonem od weekendu :?

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon sie 10, 2009 14:31

Miodalik pisze: Nazywa sie Muti i niesetety jest srednio przyjacielska - ktos chyba zrobil jej kiedys krzywde, bo bardzo boi sie ludzi...

Może po prostu nie zna ludzi. Pewnie nigdy przytulakiem już nie będzie. Dobrze, że jakaś karmicielka ją uratowała wraz z dziećmi.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pon sie 10, 2009 15:13

Miodalik pisze:Ania a jak ma na imie siostra Witch i Angel ?

Laleczka - bo taka śliczna, słodka i delikatna :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon sie 10, 2009 21:07

Bardzo ladne imie - az szkoda, ze nie ja wymyslilam...

Mialam zamiar przedstawiac Wam dalsza czesc gromadki, ale musze zmienic plany - Czikita (koteczka, najslabsza z rodzenstwa, dlugo karmiona strzykawka, z wciaz chorym oczkiem) ma znow biegunke. Taka konkretna. Poza tym wyglada ok - biega, skacze... Jade do veta - jak tylko dzieci zasna.
CZYM MOZE BYC SPOWODOWANA BIEGUNKA? Male sa u mnie 10 dzien... reszta nie ma... Jedzenia nie zmienilam... Apetyt - i to jeszcze jaki - maja wszystkie...

Miodalik

Post » Pon sie 10, 2009 21:16

Miodalik pisze:CZYM MOZE BYC SPOWODOWANA BIEGUNKA? Male sa u mnie 10 dzien... reszta nie ma... Jedzenia nie zmienilam... Apetyt - i to jeszcze jaki - maja wszystkie...

10-ty dzień... to nie wróży dobrze :( zrobiłabym test na parwo, tak na wszelki wypadek :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon sie 10, 2009 21:41

:( kurcze oby to nic wirusowego.... ale wtedy chyba wszystkie by chorowały :? :? Trzymam mocno kciuki :ok:

Agness78

Post » Wto sie 11, 2009 7:45

Czekam z wielkim niepokojem na wiadomości.

Chociaż 10 dzień na pierwsze objawy to chyba za późno?
Chyba występują po 5-7 dniach?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto sie 11, 2009 7:59

annskr pisze:Czekam z wielkim niepokojem na wiadomości.

Chociaż 10 dzień na pierwsze objawy to chyba za późno?
Chyba występują po 5-7 dniach?

niekoniecznie - rozwój choroby może być ukryty i do dwóch tygodni, i nie wszystkie kociaki naraz muszą mieć objawy, zależy od organizmu

trzymam kciuki :ok:

Georg-inia

Post » Wto sie 11, 2009 8:35

Vetka - p.Kasia z Sowy - powiedziala, ze z lekka panikuje... Podobno kupka przy pp jest innego koloru i powinny byc jeszcze inne objawy - goraczka, oslabienie, wymioty.
Wytlumaczylam Pani, ze tydzien temu umarl moj ukochany kot Black, choc wydawalo mi sie, ze go leczymy bardzo dobrze i ze wlasciwie lada moment bedzie poprawa... Zrobione 3 tyg.wczesniej badania krwi i tydzien przez smiercia moczu nie wykazaly nic groznego - a jednak umarl, a ja czuje sie strasznie winna, ze nie zrobilam wszystkiego co moglam... a jak pomysle, ze cierpial przed smiercia - to zaczynam ryczec i jestem nie do zycia - wiec zadnemu innemu kotu nic sie stac teraz nie moze!

Reasumujac - dostalam lek na zageszczenie kupki - i mam obserwowac... Latwe to nie jest zwazywszy ilosc moich tymczaskow, dobrze ze sa przynajmniej poizolowane od siebie... Rano biegala cala zadowolona i ladnie jadla... Moze kupic termometr i mierzyc im temperature? Sluchajcie - CZY POWINNAM ZASZCZEPIC braci Czikity ? Tak na wszelki wypadek? Caly czas przebywaja razem... czy to nie za pozno? z drugiej strony, one maja dopiero 2 miesiace i ledwo odzyly, wiec wczesniej nikt ich szczepic nie chcial... I moze wiecie ile ta podstawowa szczepionka kosztuje ? Zebym wiedziala ile kasy mam pozyczyc :(

Miodalik

Post » Wto sie 11, 2009 8:49

Asiu, zadzwonię w ciagu dnia, pogadamy.

Wydaje mi się, że jeśli szczepić, to wszystkie wrocławiaczki.

Szczepionka po zniżkach min.30-35zł, na 8 tymczasów to robi niezłą kwotę ... (panienki łódzkie zaszczepione na szczęście).

kalewala

Post » Wto sie 11, 2009 9:02

Nie ma reguły jaka jest kupa, kiedy objawy, czy jest gorączka - trzeba zrobić test na parwo, bo jeśli to jet panleukopenia, to czas się liczy bardzo.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto sie 11, 2009 9:05

CoolCaty pisze:Nie ma reguły jaka jest kupa, kiedy objawy, czy jest gorączka .

niestety :( wiem z własnego, bolesnego doswiadczenia :(

Georg-inia

Post » Wto sie 11, 2009 9:08

Czyli kocięta czeka pilna wizyta u CC - w godz.11-19, Tesco Pojezierska.

Mam wielką nadzieję, że tylko profilaktyczna :ok:.

kalewala

Post » Wto sie 11, 2009 10:57

kurcze :( trzymam mocno kciuki.... oby tylko nie PP :cry:

Agness78

[poprzednia][następna]