Rudy kocurek - pierwsza moja znajda i też ruda! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 11, 2009 7:54

może do odpytywania domkow zatrudnij Anię ;)
cudny, za dobry domek!
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto sie 11, 2009 8:39

Anię którą Anię? :)

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Wto sie 11, 2009 8:40

no Senioritę :P

xandra

Post » Wto sie 11, 2009 8:43

myślałam, że mi jakąś inną podpowiesz, bo TEJ Ani to już nie mam sumienia męczyć ;) od niedzieli przecież dzwonię do niej jak na pogotowie ;)

poza tym TA Ania to działa strategicznie (i słusznie) - koteczki na pocieszenie dla odrzuconych domków ;) bo domki wydają się sensowne, nie jeden, i nie dwa. dlatego to takie trudne :roll:

rudomi

Post » Wto sie 11, 2009 8:50

ja myslę, że TA Ania ;) z dobrodziejstwem inwentarza przyjęła pomoc Tobie, skoro masz kota od niej ;)

xandra

Post » Wto sie 11, 2009 9:12

a to tak działa? to zaraz będę dalej uskuteczniać telefony i maile ;)

ale tak serio, to jeśli tymczasowy dom Heńka nie zdecyduje się na niego, to będę miała trudne zadanie z wyborem domu. Przydałby się ankieter z wieloletnim doświadczeniem :) Chociaż ja już tak męczę te domki, że mogą się same rozmyśleć. Albo pojadę z powrotem tam skąd Henio, bo coś czuję, że jak lepiej poszukam, to znajdę tam więcej takich rudych niespodzianek.

rudomi

Post » Wto sie 11, 2009 9:27

czy tak to dziala, hmmm - nie wiem, ale chyba tak ;)

jesli allegro to pisz w ogłoszeniu swoje warunki - sterylizacja, szczepienia itd i jak ktoś bedzie dzwonił to pytaj czy przeczytał Twoje warunki oddania kota - ja tak miałam :roll: , ludzi chyba czytali część ogłoszenia lub nie czytali wcale a dzwoniły oszołomy prawdziwe :?
potem, zanim zaczełam rozmowę to własnie pytałam czy ogłoszenie zostało dobrze przeczytane i zaakceptowane warunki adopcji

xandra

Post » Wto sie 11, 2009 9:42

tak, tylko ja już wszystkim wysłałam wzór umowy adopcyjnej i wszyscy są chętni podpisać. odezwało się 5 osób i żadnego oszołoma.

największy problem jest z osiatkowaniem, ale wszyscy piszą, że będą bardzo ostrożni, albo że mieszkają na parterze.

a jak są dzieci, to dobre i grzeczne dzieci...

rudomi

Post » Wto sie 11, 2009 9:54

dla mnie to kiepski argument, że beda uwazac, bo kiedyś wejdzie dziecko, nie pomysli i otworzy okno, gosc, ciocia, babcia...
parter to tez sredni pomysł bez zabezpieczenia bo co to znaczy, ze kot bedzie wychodzil po okolicy?
najpierw niech siatkują, zadnemu kotu to na złe nie wyjdzie, czy dostaną go od Ciebie czy od kogoś innego, możesz tez podpowiedzieć że żaden gołąb nie wleci do mieszkania przy siatce (gołębie to moja zmora :roll: )

xandra

Post » Wto sie 11, 2009 10:18

xandra, problem polega na tym, że sama jestem jeszcze nieosiatkowana i nie dlatego, że nie chcę, tylko to nie takie proste - sama nie potrafię, a ci co potrafią, zajęci i obłożeni do końca roku. Ciężko więc tak z dnia na dzień osiatkować się. Inna sprawa, że pewnie niewielu stać na wydatek rzędu kilku tysięcy, a tak to czasami kosztuje.

Osiatkowanie daje przede wszystkim ulgę właścicielowi, bo póki co ja muszę pilnować moich kotów i kombinuję co tu zrobić własnymi rękami, żeby mogły swobodnie wychodzić na balkon.

rudomi

Post » Wto sie 11, 2009 11:04

bede miała kogoś do polecenia, za ludzkie pieniadze, tylko na razie zajęty, potem robi siatkę u dziewczyny, która ma kota ode mnie i jak bedzie miał wolniejsza chwilę to jakoś sie zgadacie, bo to ze 3 godziny roboty max) tylko siatkę kupisz sama, ok?
choć okno sobie zrób na teraz a z balkonem poczekaj (ja robilam u Damorka balkon, wyszło super, ale i kasy poszło - ale cóż... 12 piętro, nie było nawet gadania ze nie robimy balkonu)

xandra

Post » Wto sie 11, 2009 11:14

u mnie mieszkanie było specjalnie kupowane pod kota ;) Dlatego 3 piętro, chociaż tak jakby 1, bo pode mną olbrzymi taras sąsiadów na równi z wielkim dachem od supermarketu. Jakby kot zeskoczył to pewnie tylko musiałabym szybko biec do sąsiadów, albo sama bym za nim zeskoczyła ;) ale tak, czy inaczej nie zamierzam dawać im nigdzie skakać :twisted:

będę wdzięczna za namiary.

rudomi

Post » Wto sie 11, 2009 11:24

Seadramon pisze:Nie bój się serce ci podpowie który domek jest najlepszy(sam jakiś czas temu miałem takie dylematy) :oops: .

wybór był trafny?

rudomi

Post » Wto sie 11, 2009 12:24

Zdecydowanie, gdybym miał znów wybierać to znów padło by na Agnieszkę. Spełniała wszystkie kryteria i miała domek już osiatkowany :lol:
Dasz sobie radę.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Seadramon

Od: Pt maja 02, 2008 20:58

Post » Wto sie 11, 2009 12:53

z tego wszystkiego chyba dwa domy wśród moich znajomych zakochały się w Henryku! ;) ech, czy to nie mogłoby być prostsze..?

rudomi

[poprzednia][następna]