Ptachu, los jest okrutny... To już rok :((, Mała Mi fiv +

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 09, 2009 9:28

Bry,

Wczoraj w nocy Duża znów miała akcję jeż, mało tego wciągnęła do tego znajomych i wszyscy latali po parku szukając bezpiecznego miejsca dla dwóch jeży, które wyszły na ruchliwą ulicę.
Duża hoduje myszy, prawdziwe, na wsi w ulu 8O 8O
W zeszłym tygodniu Duża była ze swoimi Dużymi na wsi, ma tam dwa ule z pszczołami i ze swoim Dużym porządkowała dwa puste, do których mają rozroić pszczoły, w obu były gniazda. W jednym gniazdo było puste w drugim były małe myszki zupełnie ślepe i łyse, Duża zrobiła wrzasku na całą wieś, żeby nie ruszać tych myszek i w ogóle, w efekcie mysia rodzina mieszka sobie w ulu, a na razie rój będzie rozrojony, tylko do jednego ula. Nie musze mówić jak miejscowy sąsiad, który był akurat w odwiedzinach na nią patrzył :twisted:
Bardzo żałuje, że mnie Duża nie zabrała na wieś, bardzo lubię myszki :twisted:

Wczoraj na teście był Witek, wcześniej Omar, obaj chłopcy ujemni.
Duża z doc mówią, że Kurczak to zagadka, chwilowo jest trochę lepiej z nim, ale niezłego stracha zrobił Dużym :roll: Duża powiedziała, ze tak łatwo to go nie odda, niech sobie ten los nie myśli :evil: .

Ptachu bez swoich myszek

Małe rozliczenie chciałam tu umieścić.
Na testy wpłynęło do mnie:
Gem – 30
Afatima wraz z dobrą duszą ;) – 250
Pixi65 – 50
Agneska (jak pomyliłam to przepraszam ale nie było nicku przy wpłacie) – 40
Łącznie 370 zł – to 9 testów.
Bardzo wszystkim dziękuje.

Moje koty i część najbardziej zintegrowanych z Małą Mi tymczasów będzie przetestowana, pierwsze testy wyszły ujemne i mam nadzieję, że reszta też taka będzie.

Niestety Mała Mi czuje się gorzej, wprowadziła protest głodowy, dostała leki i wciskam jej na siłę gerbera (convem pluje na odległość :? ), jeśli nie zacznie jeść normalnie, będziemy musieli przejść na kroplówki.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie sie 09, 2009 9:57

Mała Mi, ty się lepiej koleżanko nie wygłupiaj i jedz. Moja Duża mówi, że zdrowie pochodzi z jedzenia i z tabletek. Mogę Cię zapewnić, że kroplówki wcale nie są takie fajne, nie mówiąc już o tabletkach. Wierz mi, Ty masz szansę sobie szczęśliwie pożyć, więc dbaj o siebie. Zaciskam łapki za Twoje zdrowie.

beznadziejnie chory Karol

Ja się przyłączam do kciuków Karola :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Nie sie 09, 2009 10:01

I ja przyłączę się do kciuków Karola :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie sie 09, 2009 10:09

Ja też trzymam kciuki za Małą Mi, Kurczaka, wszystkie koty Iwci i Karola Modjeski, ale najmocniej za Ptaszka :oops:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon sie 10, 2009 15:28

Kciuki! Kciuki! Kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon sie 10, 2009 15:33

Kciuki! Kciuki! Kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto sie 11, 2009 0:05

Ptaszku, Iwciu, wybaczcie, ale mam pytanie poza głównym wątkiem i jego bohaterem ;)

Dziś dostaliśmy sygnał o sześciu 2-3 tygodniowych kotkach i ich martwej matce. Potrzebujemy karmiących kocic, do których można byłoby podstawić po jednym czy po dwa maleństwa.

Kocięta w tej chwili znajdują się w lecznicy, w inkubatorze. Są osłabione, temperatura około 37 stopni.

Czy ktoś z Was wie coś na temat karmiącej kotki, która mogłaby przyjąć choć jedno maleństwo?
Obrazek

Gem

Post » Wto sie 11, 2009 8:48

Gem wybaczamy ;)

Bardzo bym chciała pomóc, ale niestety nie mamy kotki karmiącej, wręcz przeciwnie mamy maluchy na butlkach, znaczy się teraz już tylko jeden u koleżanki, bo reszta już na tyle duża, że sama je.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Wto sie 11, 2009 9:12

iwcia pisze:Gem wybaczamy ;)

Bardzo bym chciała pomóc, ale niestety nie mamy kotki karmiącej, wręcz przeciwnie mamy maluchy na butlkach, znaczy się teraz już tylko jeden u koleżanki, bo reszta już na tyle duża, że sama je.

Dziękuję za wybaczenie i odpowiedź ;)
Obrazek

Gem

Post » Wto sie 11, 2009 11:35

Bry wszystkim,

Siedzę spakowany z plecaczkiem na pufie przy drzwiach.
Chłopcy śmietnikowcy, chorzy, ale nie przeszkadza im to roznosić całego dom, wywalili Dużej książki z półek. Wicia z Zośką cofnęli się w rozwoju i zachowują się jak śmietnikowcy, po domu biega poczwórne tornado, ogromna siła niszczycielska :strach: .
Mała Mi je tylko i wyłącznie gerbera, reszta jest nie jadalna, Duża mówi, że Mi wygląda jakby uciekła z obozu przez durszlak.
Kratka, kotek o małym rozumku jak tylko wejdziemy do jej pokoju natychmiast drze się jakbyśmy ją obdzierali ze skóry, Duża przybiega i nas wystawia za drzwi. Kratka ma zawsze pełną miseczkę. :twisted:
Ja dostaję jeść w łazience (foch) pogniewałem się i nie chcę tego jeść, Duża jojczy, że to najdroższa karma na świecie a ja wybrzydzam. To specjalna karma na mój stan zapalny pęcherza i kamienie.
Kurczak to zagadka, nie wiadomo, co mu jest i jak go leczyć, nie reaguje na nic, Duża ma iść z nim na konsultację a jak i ten nowy doc nic nie wymyśli to chyba będą jechać do Warszawy, choć ostatnio Duża mówiła, że ukatrupi Kurczaka, bo za to, co wydała na niego mogła sobie zrobić remont mieszkania, na co Duży ją zapytał a po co Ci remont mieszkania tornado kocie i tak je zniszczy.

Duża wczoraj ze swoja koleżanką z pracy biegała po dachu zabytkowej willi Sztajgerta :strach: , szukały kota. Koleżance się nie dziwię, zeszłoroczna akcja ratowania wiewiórki, przez tę właśnie koleżankę i moją Dużą zakończyła się pogryzieniem koleżanki przez niedoszłego topielca, to może być lekko wściekła i biegać po stromym dachy, ale moja Duża, to oszalała jak nic, może ją ugryzł, któryś z ratowanych jeży? :?

Ptachu sprawozdawca

iwcia

Post » Wto sie 11, 2009 11:56

Uuu Ptachu, ale się u Was dzieje :roll: :D

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sie 11, 2009 13:55

Ptachu, ale dlaczego jesteś spakowany? 8O
Obrazek

Gem

Post » Wto sie 11, 2009 14:17

Spakowany jestem, bo się wyprowadzam, czekam na dogodny moment, aby wyjść niezauważonym.
Co to za dom, kot nie może się wyspać, bo poczwórne tornado biega wszędzie, nie ma miejsca gdzie nie wejdą :evil: .
Nie wpuszczają mnie do pokoju Kratki, chętnie bym spenetrował jej miseczki :twisted: .
Jedzenie dostaje w łazience, nie mogę dojeść po innych, do tego jedzenie nie jadalne. :evil:
Wczoraj był u nas dzień dobroci dla kotów, Duża kupiła wszystkim mieloną wołowinę, a ja siedziałem zamknięty z suchym w łazience. :evil:
No przeca normalny kot nie może mieszkać w takich warunkach. :roll:

Ptachu niewyspany i wkurzony

iwcia

Post » Wto sie 11, 2009 14:37

Biedny Ptaszek :( Zaoferowałbym mój lokal, ale w nim też są maluchy - sztuk cztery :!:
Obrazek

Gem

Post » Wto sie 11, 2009 14:44

Gem pisze:Biedny Ptaszek :( Zaoferowałbym mój lokal, ale w nim też są maluchy - sztuk cztery :!:

U nas jest 5 maluchów, ale trzy dziczą i siedzą w klatce, do tego dwa podrostki, które się cofnęły w rozwoju :roll:

Ptachu

iwcia

[poprzednia][następna]