ULF - dwuletni cornish-rex szukal domu....JUZ MA :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 07, 2009 9:35

piekny kocio :) powodzenia na nowej drodze zycia :D
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Sob sie 08, 2009 8:47

Z ciężkim sercem przyjęłam wiadomość o tym, że Ulfisko musiało zmienić domek. Poprzedni domek mam przyjemność znać i wiem, że miał tam jak u Pana Boga za piecem i gdyby nie stosunki w stadzie to z pewnością zmieniać by go nie musiał! Tyle pracy, serca i zaangażowania ile jenny włożyła w Ulfa można życzyć każdemu kotu!!
Teraz pozostaje mi jedynie trzymać kciuki za powodzenie przystosowania do nowego miejsca i samych fajnych dni dla mojego ulubionego kota wykonującego arie operowe! Tak, tak- operowe! Kto słyszał, ten wie, a kto nie słyszał, niech żałuje. Obudzenie się w środku nocy z tymi wielkimi, niebieskimi oczyskami przed nosem jest niewątpliwie sporym przeżyciem :lol:

Aha! Ja miałabym propozycję imienia dla niego, ale mnie jenny ukatrupi jak to napiszę 8)
Futra moje dwa:-)
Obrazek

Mrówcia

Od: Nie sty 08, 2006 11:24

Post » Nie sie 09, 2009 13:10

Mrówcia pisze:Aha! Ja miałabym propozycję imienia dla niego, ale mnie jenny ukatrupi jak to napiszę 8)

nie ukatrupi :lol: nowy domek - nowi DUZI... ja juz nie decyduje, moge miec tylko glos doradczy ;)

i dzieki za mile slowa :)
KrólowaNocy[*], Greebo[*], Jaś[*], Bojówka[*], MiniMini[*], NeverMind v.Ciocia[*], Adolfina[*], FataMorgana[*] :(

jenny170

Od: Wto wrz 17, 2002 12:19

Post » Nie sie 09, 2009 21:10

ale ja to na B. chciałam napisać 8)
Obrazek

Mrówcia

Post » Nie sie 09, 2009 22:00

Dziękujemy za propozycje. Nie ukrywam - to na B bardzo mnie ciekawi :wink:.

Choć nowe imię już nadane. Zarówno pomysłodawcą, jak i ostatecznym decydentem był nowy Pan. Ulf jest już od piątku Milo (czyt. Mailo). Jak nowy Pan do niego mówi, to brzmi prawie, jak "my love" ;-).

Nocujemy już całą gromadą (2 duzi i 3 koty) w jednej sypialni :-). Rezydenci odnosza się jeszcze do "nowego" z pewna rezerwą, ale stosunki zdecydowanie się ociepliły. Dzisiaj w dzień 3 koty spały w jednym łóżku (choć rezydenci na kocyku, Milo pod nim).

O dziwo (!) mój wspaniały i mądry Timon dużo lepiej znosi przybycie "nowego". Pozwala mu już lezeć blisko siebie i nawet czasem powąchać swoje ucho. Lucy natomiast jest jeszcze ciężko obrazona, i choć juz toleruje "nowego", to na jego niesmiałe zaczepki reaguje sykaniem (nigdy wcześniej nie widziałam jej sykającej!). Cóż - to kobieta - nie można tak sobie dać na wstepie nawyklinac, a potem udawać, że sie nic nie stało. Ciche dni musza być!

Milo ma też nowa przyjaciółkę - "ciotkę-szczotkę". Uwielbia ze mną zamiatać. Je pieknie, bardzo porządnie korzysta z kuwetki. Ideał, nie kot!

Milo rozkochuje w sobie wszystkich. Nas ma juz "pod pazurkiem", a kolejni goście wychodza zakochani! Czeka go jeszcze spotkanie z najważniejszym ludziem - "małym dużym"... Junior wraca z wakacji pod koniec sierpnia. Już nie mogę się doczekać!
Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Od: Wto lip 20, 2004 9:15

Post » Pon sie 10, 2009 7:38

Mrówcia pisze:ale ja to na B. chciałam napisać 8)

o nie!! NIE!!
KrólowaNocy[*], Greebo[*], Jaś[*], Bojówka[*], MiniMini[*], NeverMind v.Ciocia[*], Adolfina[*], FataMorgana[*] :(

jenny170

Post » Pon sie 10, 2009 13:09

a nie to na P? :twisted:
Aśka i...
Obrazek

tomoe

Od: Wto sie 03, 2004 21:02

Post » Pon sie 10, 2009 18:15

tomoe pisze:a nie to na P? :twisted:

khem.... khem.... to tylko ksywka byla :oops: taki pseudonim artystyczny...

jenny170

Post » Pon sie 10, 2009 20:33

jenny170 pisze:
Mrówcia pisze:ale ja to na B. chciałam napisać 8)

o nie!! NIE!!

No i sami widzicie, że mnie ukatrupi :twisted:

Jasenka, koniecznie wstawiaj fotki, bo Ulf... tfu Milo ma tu niemały fan klub.

I pomyśleć, że tak niewiele brakowało, a mieszkałby kiedyś u mnie, co nie jenny?... :D
Obrazek

Mrówcia

Post » Pon sie 10, 2009 22:56

Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Post » Wto sie 11, 2009 7:55

i podpis zmien!
i nowy watek zaloz - bo bycie na kociarni, posrod potrzebujacych domow kotow to nawet nie wypada :twisted:

jenny170

Post » Wto sie 11, 2009 8:15

jenny170 pisze:i podpis zmien!

Muszę się do Wojtka usmiechnąć, bo to on dla mnie robi takie piękne podpisy :-)
jenny170 pisze:i nowy watek zaloz - bo bycie na kociarni, posrod potrzebujacych domow kotow to nawet nie wypada :twisted:

Założę... Obiecałam... Na urlopie...
A tymczasowo nie można by jednak tego wątku na Koty przerzucić?

jasenka

Post » Wto sie 11, 2009 16:35

Timon też jakiś "reksowaty" się zrobił ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro sie 12, 2009 8:36

Wojtek pisze:

Timon też jakiś "reksowaty" się zrobił ;)

No cóż :?... Strzyżenie nie działa mu najlepiej na urodę, ale za to w upalne dni działa na samopoczucie :D!

Milo już zaaklimatyzowany zupełnie. Jak patrzę na zdjecia, to stwierdzam, że się zaczął usmiechać :D!

jasenka

Post » Czw sie 13, 2009 14:14

zdrcydowanie stwierdzam ze MILO sie usmiecha i wyraznie widac ze jest mu dobrze

jenny170

[poprzednia][następna]