Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iza71koty pisze:Aglo czy ja dobrze zrozumiałam????Ten póltora centymetrowy Robaczek to.....No jeśli tak, to MOCNO TRZYMAMY KCIUKI ZA ROBACZKA
![]()
![]()
iza71koty pisze:Dziewczyny dostałam wczoraj przez telefon od Pana Rajmunda Bardzo, bardzo niepokojącą wiadomosć. Bezdomni, ktorzy mieszkają na działkach, proszą o zabranie od nich kotów. Podobno gdzieś sie przenoszą.Wczoraj tam byłam, aby porozmawiać z tymi ludzmi. Niestety nie było nikogo. Altanka zamknięta na kłodke. Kiedy ruszyłam klamką do dzwi podbiegly 3 maluszki w wieku ok 2 miesiecy. Moze trzech. Przez okno zauważyłam ze zabiedzone, wychudzone i prawdopodobnie wzdete . Podbiegły do dzwi pewnie w nadzieji na jedzenie.Potem jeden zawrócił do miski w której cos leżało. Podszedł, powąchał i odszedł.Oczka trochę podropiałe albo kk albo robaki. 3 kocie nieszczęscia. Boje sie że oni opuszczą altanke i jeśli te koty nie zostaną zabrane, to będzie z nimi zle. Mam obawy ze moga je albo poprostu zostawić, albo oddać ludziom podobnym do siebie. Albo w ostateczności nawet skrzywdzić. Maluchy wcześniej topili. Teraz podobno jedna z kotek sie jeszcze okociła. Wstawię Wam zdjęcia, jak to wygląda. Niestety przez okno nie udało mi sie zrobic zdjeć kociakom.Dziś znów tam pojdę. Mam nadzieję ze kogos zastanę, zeby porozmawiać i cos ustalic.Jeśli oni opuszcza altankę to będzie ona zaraz wyburzona, bo narazie jest tylko dlatego ze mieszkają w niej ludzie.Kurcze miejsca brak i teraz jeszcze taki kłopot...
Spryskali środkiem owadobójczym?ania c pisze:Biedronki w Świnoujściu już wytrute wczoraj wróciłam więc wiadomość aktualna
iza71koty pisze:Spryskali środkiem owadobójczym?
Nic nie wiem narazie. Dziś znów nikogo nie było.Wszystko zamknięte na czetry spusty.Karmiłam kociaki przez szpare w dzwiach.Przez okno nie widzę drugiej kotki. Niewiem co sie z nią stało.Zostawiłam im kartkę zeby jutro byli. Ide do nich z karmicielką. Jak narazie nie mam gdzie ulokować maluchów, które mają być leczone. Chyba odwiezienie ich spowrotem do tych ludzi mija sie z celem?NOT pisze:P.Izo, czy mam zarezerwować auto na piątek w sprawie sterylek kotek od bezdomnych i zabrania stamtąd kociąt na leczenie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: BB_Candy89, Google [Bot], sadnessofheart, septicemia i 247 gości