Rysiek, Mefisto, Nikita i Rudi :-) I kosmitka Nora ;-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 31, 2009 11:48

Wojtek pisze:Ale teraz nie będzie wymówki, gdy coś zbroisz, że "nie słyszałem, że nie wolno" ;)

Ale nie nie, wujku... Coś tam słyszę, ale jednak nie tak super chyba, niedosłyszę nadal... zresztą tego nikt nie sprawdzi na 100 % he he, więc
zawsze mogę powiedzieć, że jednak nie dosłyszałem... :wink: :wink: :wink:
Rudzinek
Ostatnio edytowano Pt lip 31, 2009 13:19 przez ewaw, łącznie edytowano 1 raz
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pt lip 31, 2009 11:55

Nelly pisze:
ewaw pisze:A wiecie co?
Duża mówi, że ma coraz więcej niezbitych dowodów na to,
że ZACZĄŁEM SŁYSZEĆ!!!
Naprawdę reaguję, jak mnie woła, odwracam się!
I jak przychodzi, też słyszę i ze wszystkimi pod drzwiami czekam.
Ale fajnie, nie?
A rok temu o tej porze to nie słyszałem nic a nic...
Super :D :D :D

Rudzik

WOW! No byłoby świetnie.
Czy podłoże niesłyszenia może być, że tak powiem psychiczne?
Nie słyszałam, ale kto wie.
Rudziku kochany, bardzo się cieszę, że Duża wyrażnie widzi, że słyszysz.

Głuchota Rudiego wynikała z różnych nieleczonych chorób, które przeszedł zapewne w dzieciństwie oraz z zapalenia obu uszu środkowych... Czy do tego dochodziło podłoże psychiczne - nie wiem... W każdym razie dobre samopoczucie wpłynęło na znaczne polepszenie się stanu zdrowia - Rudi dziś, a Rudi sprzed roku to dwa zupełnie inne koty. Rok temu Rudzik nie był w stanie wskoczyć na łóżko, dziś włazi sam na drapak pod sufit... Jednak miłość czyni cuda :D :D :D

PS: A do tego Rudzik się taki kochany zrobił, przychodzi do mnie, jak leżę na łóżku i się tak wtula, łepek podstawia do całowania... sama słodycz!!! A rok temu gryzł jak bestia, ręce moje wyglądały, jakbym się cieła... dziś co najwyżej jakieś pojedyncze zadrapania... Taki słodziak się zrobił...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Sob sie 01, 2009 10:29

ewaw pisze:[ Rudi dziś, a Rudi sprzed roku to dwa zupełnie inne koty. Rok temu Rudzik nie był w stanie wskoczyć na łóżko, dziś włazi sam na drapak pod sufit... Jednak miłość czyni cuda :D :D :D

PS: A do tego Rudzik się taki kochany zrobił, przychodzi do mnie, jak leżę na łóżku i się tak wtula, łepek podstawia do całowania... sama słodycz!!! A rok temu gryzł jak bestia, ręce moje wyglądały, jakbym się cieła... dziś co najwyżej jakieś pojedyncze zadrapania... Taki słodziak się zrobił...

Kochane kocisko :love:

Ja pamiętam, że nie wchodził wyżej, pamiętam. No, miłość czyni cuda to prawda.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Sob sie 01, 2009 18:49

Fajnie się czyta takie wieści, jak koty rozkwitają s prawdziwych domach :D

ps. Ewa, jeśli chodzi o banerki, to trzeba do Małgosiu - "muac" się uśmiechnąć, prawdziwa artystka i super osoba, same cudeńka robi :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro sie 05, 2009 11:55

Ratunku, Duża znowu chce nas zostawić!!!
Powiedziała, że jedzie nad morze w piątek o piątej rano,
a wróci w niedzielę. Znów bedziemy sami siedzieć!!!
Ja się tak nie bawię!!!
Znowu ma przyjść ten z brodą dawać nam jeść...
A ja to bym wolał jednak z Dużą nad morze jechać, w końcu to moje
rodzinne strony, no nie? Zresztą Dużej muszę pilnować i pocieszać
ją, bo ma ciągle jakieś zmartwienia... No martwi się, widać...
Muszę się w tej sytuacji jak prawdziwy mężczyzna zachowywać,
więc ją ciągle pocieszam, wtulam się i buziaki daję. Taki słodki jestem, ze szok hehe :mrgreen:
Rudzik
Obrazek

ewaw

Post » Sob sie 08, 2009 12:20

No to przyjemności :D
Rudziku, ale ty kochane kocisko jesteś, że tak dbasz o Dużą.

Nelly

Post » Śro sie 12, 2009 12:03

Hej hej!!!

Duża z nad tego morza wróciła... Ale jakaś taka... czerwona wróciła...
Mówi, że się na słońcu spaliła jak skwarek... I teraz jęczy, że ją plecy bolą i swędzą i skóra jej złazi... Duzi to zawsze mają jakieś problemy, no nie? Nasmarowałbym jej te plecy, no ale nie potrafię. Było się nie smażyć na słońcu!
W ogóle to był stres, że Duża nie wróci... Bo w drodze powrotnej, 200 km od Wa-wy, zepsuł im się samochód na amen. A tu wieczór, niedziela... z nikąd pomocy... Cała rodzina na nogi była postawiona. I nawet Duży z brodą do nas przyjechał w niedzielę wieczorem, żeby nas nakarmić, bo nie było wiadomo, kiedy w końcu Duża wróci. Ale wróciła :D :D :D
Pozdro dla Wszystkich!!!
Rudzik-Marudzik :wink:
Obrazek

ewaw

Post » Śro sie 12, 2009 12:27

Czołem Rudzik!'
No to mieliście traumatyczne przeżycia. Ale ona by wróciła, wróciła prędzej czy później (no jasne, że lepiej prędzej).
Moja Duża lubi jak jej schodzi skóra, bo lubi to skubać :lol: Takie zboczenie ma :lol: Ale nic jej od dawna nie schodzi, bo chodzi na solarkę i skórę ma nieczułą już jakąś na słońce.
Pomiziaj Duża, bo cierpi pewnie :roll:
Swoją drogą, kiepsko mają Duzi z tą swoją łysą skórą. My jak jesteśmy na słońcu nic nam nie złazi, nic nie boli... z drugiej jednak strony ich nie trzeba wyczesywać całych, a mnie tak :crying:
Estian

Nelly

Post » Śro sie 12, 2009 12:31

Idąc dalej tokiem myśli Estiana, tak sobie pomyślałam, że byliby Duzi krótkowłosi, półdługowłosi, długowłosi... Najgorzej by szło farbowanie sobie futra
Obrazek

Nelly

Post » Śro sie 12, 2009 12:34

ewaw pisze:Głuchota Rudiego wynikała z różnych nieleczonych chorób, które przeszedł zapewne w dzieciństwie oraz z zapalenia obu uszu środkowych... Czy do tego dochodziło podłoże psychiczne - nie wiem... W każdym razie dobre samopoczucie wpłynęło na znaczne polepszenie się stanu zdrowia - Rudi dziś, a Rudi sprzed roku to dwa zupełnie inne koty. Rok temu Rudzik nie był w stanie wskoczyć na łóżko, dziś włazi sam na drapak pod sufit... Jednak miłość czyni cuda :D :D :D

Wielkie gratulacje, Ewa to wszystko to Twoja zasługa :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw sie 13, 2009 9:23

pisiokot pisze:Wielkie gratulacje, Ewa to wszystko to Twoja zasługa :1luvu:

:oops: :oops: :oops:
Ja jestem naprawdę szczęśliwa, że tak mu się poprawiło :D :D :D
Mój Rudzinek kochany - moja miłość od pierwszego wejrzenia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

ewaw

Post » Czw sie 13, 2009 9:48

Nelly pisze:Czołem Rudzik!'
No to mieliście traumatyczne przeżycia. Ale ona by wróciła, wróciła prędzej czy później (no jasne, że lepiej prędzej).
Moja Duża lubi jak jej schodzi skóra, bo lubi to skubać :lol: Takie zboczenie ma :lol: Ale nic jej od dawna nie schodzi, bo chodzi na solarkę i skórę ma nieczułą już jakąś na słońce.
Pomiziaj Duża, bo cierpi pewnie :roll:
Swoją drogą, kiepsko mają Duzi z tą swoją łysą skórą. My jak jesteśmy na słońcu nic nam nie złazi, nic nie boli... z drugiej jednak strony ich nie trzeba wyczesywać całych, a mnie tak :crying:
Estian

Hej Estian!
Wiesz, wróciła Duża dopiero co i znów jedzie!!! :crying: Na działkę jedzie na 3 dni, tam, gdzie ja z nią byłem rok temu. Myślałem, że skoro na działkę, to bankowo mnie zabierze, już się cieszyłem, a ona mówi, że nie jadę. Bo by się bała, że gdzieś polezę... Że rok temu, to wiedziała, ze nie wskoczę nigdzie, nie zwieję, ale teraz się wyrobiłem i na pewno bym nawiał. Też pomysły! Pewnie, że zwiedzić okolicę to bym chciał, ale do Dużej bym wrócił - gdzie mi będzie lepiej? Ale Duża to panikara i weź jej wytłumacz! Woli koty w domu zostawić, bo wtedy ma pewność, że nie nawieją...
Estian, moja Duża też sobie skórki skubie... Całe plecy jej już złażą i skora na policzku... śmiesznie to wygląda i tylko stoi przed lustrem i skubie. Ech, Duzi to mają problemy! Balsamy jakieś wcierają, fuuujjj!!! My mamy lepiej! Choć czesania nie lubię, tu się z Toba zgodzę! Ale ale... słyszałem, że Ty ponoć polubiłeś czesanie. Ja nie! I nigdy nie polubię! A jeszcze jak Duża lata za nami z tym furminatorem, to już w ogóle zgroza, brrrrr...
Aha! A ciekawe, kto nam jeść da w sobotę, jak Duża pojedzie, skoro ona jedzie z tym Dużym z brodą razem??? No chyba nie zostawi nas na głodniaka na 3 dni?!?!?!?! :conf: :strach:
Oj, to się teraz zestresowałem...
Aż muszę coś przegryźć z tych nerw...
Rudzik
Obrazek

ewaw

Post » Czw sie 13, 2009 18:58

Dzień dobry Rudziku, dzień dobry piękna gromadko, dzień dobry Fajnej Dużej :D
Rudzik- Duża napewno zadba o Twój brzuszek przez te 3dni.
Pozdrawiam, Szeryf.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Czw sie 13, 2009 19:17

Hej Szeryfku!!!
Miło powitać nowego kolegę! :D :D :D
Trochę zazdrosny jestem o Ciebie Mały, bo nasza Duża
powiedziała, że jesteś najpiękniejszym kocurkiem świata -
a MY TO CO, SIĘ PYTAM?! 8O 8O 8O
No ale dobra, niech Ci będzie, mały jesteś, a dzieci trzeba - wiadomo -
dopieszczać :wink:

W kwestii pożywienia na najbliższe 3 dni już się nie martwię.
Była u nas właśnie ta moja ulubiona ciocia Dużej,
ta, która uważa, że TO JA jestem najpiękniejszym kocurkiem świata,
która sie mną zawsze zachwyca i ach i och i w ogóle... Lubię ją!
No więc ona do nas przyjdzie w sobotę, a może i w niedzielę i nas nakarmi. NO, to można już spać spokojnie, z głodu nie pomrzemy.
O swój brzuszek jestem już spokojny. :D

Pozdrowienia Mały Szeryfku, życzę Ci NAJLEPSZEGO DOMKU NA ŚWIECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Też kiedyś nie miałem Dużej, to wiem, jak to jest niefajnie...
TRZYMAM KCIUKI I CAŁA RESZTA SIĘ PRZYŁĄCZA!!!

Rudzik
Obrazek

ewaw

Post » Czw sie 13, 2009 19:40

Wiem, wiem- czytałem i jestem przeszczęśliwy :mrgreen:
Ale mi miło.
Ale nie martw się Rudi, moje Duże też zachwycone są twoim ślicznym kolorkiem.
No i widzisz, wiedziałem że Duża się zatroszczy o jedzonko dla ciebie i reszty.
Masz szczęście- ona Cię kocha, a mnie nikt :( Fakt, że tymczasowe to i owszem (nawet bardzo!), ale to co innego. Ja bym chciał domek mieć...
dzięki Rudziczku za kciuki, napewno pomogą! :mrgreen:
I zapomniałem dodać, że oglądałem fotki w albumie. Cudne!
Pozdrawiam serdecznie, Szeryf.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

[poprzednia][następna]