Najdroższe Dranie Świata i ja. Fotki z Wizyty Gości ;) s.100

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Którego Drania lubicie najbardziej (nie bać się, nie porozsyłam) ;) ?

Licho
4
6%
Tadzinę
3
5%
Norcię-Gumkojada
5
8%
Ropulka
5
8%
Busię (Królewnę Ch.Ch.)
7
11%
Dzicz
4
6%
Macieja Kota
4
6%
Bidzię
7
11%
Plunia Bez Mózgu
17
27%
żadnego, ich nie da się lubić
7
11%

Liczba głosów : 63

Post » Pt lip 31, 2009 12:00

Kupiłabym Ch. Ch. jeszcze jakąś odżywczą pastę witaminową, ale kto wie czy będzie chciała to jeść :roll: Zajrzę jutro do sklepu zoologicznego, może mają małe opakowania. Przecież gdyby nie chciała, to nie będę skarmiać pozostałych Drani środkiem dodatkowo powiększającym apetyt :strach: :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lip 31, 2009 15:55

Wiecie, jak trudno jest robić korektę angielskiego tekstu, kiedy trudno domyśleć się nawet tego, co autor (Polka) miał na myśli używając danego sformułowania :twisted: :twisted: :twisted: ?
Ja bym się chyba trochę wstydziła: przy takiej marnej znajomości języka prowadzić anglojęzyczne placówki edukacyjne :roll: ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt lip 31, 2009 15:57

Wielbłądzio pisze:Wiecie, jak trudno jest robić korektę angielskiego tekstu, kiedy trudno domyśleć się nawet tego, co autor (Polka) miał na myśli używając danego sformułowania :twisted: :twisted: :twisted: ?
Ja bym się chyba trochę wstydziła: przy takiej marnej znajomości języka prowadzić anglojęzyczne placówki edukacyjne :roll: ...

No pewnie, że wszystkie wiemy :mrgreen: .

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt lip 31, 2009 16:05

Co prawda i tak jak dotąd nikt nie wprawił mnie swoją kulawizną językową w większe osłupienie niż mój poprzedni prezes, który mając zamiar napisać, że chciałby się spotkać w Paryżu tego i tego dnia, napisał, że tego i tego dnia w Paryżu będzie miał okres :roll: ... No, ale on przynajmniej deklarował znajomość angielskiego 'zaledwie' na poziomie FCE :wink: 8)

Wielbłądzio

Post » Pt lip 31, 2009 18:51

mam nadzieje, ze udalo Ci sie juz wyjsc z pracy :roll:
dobrze, ze idziesz do lekarza :ok:

a okres szefa w Paryzu rozbawil mnie do lez :mrgreen:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Pt lip 31, 2009 18:56

Adrianapl pisze:dobrze, ze idziesz do lekarza :ok:

Najwyższa pora! :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt lip 31, 2009 20:06

Wielbłądku,popracowałaś? :wink:
Za Babcię kciuki!!!!!!!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lip 31, 2009 21:12

Taa, do lekarza... Co z tego, że byłam zapisana :twisted: ? Pojechałam, zameldowałam się w rejestracji... Po to tylko, żeby dowiedzieć się, że Pani Doktor nie ma, bo właśnie musiała wyjść (diabli ją wiedzą dlaczego).
Normalnie :twisted: :twisted: :twisted: , miałam ochotę kląć: bo czy tak trudno byłoby poinformować wszystkich 'niezrealizowanych' pacjentów telefonicznie :roll: :twisted: ...?
Idę w poniedziałek wieczorem, na 20. Ciekawe, czy tym razem się uda :roll:
Gdybym nie musiała wyjść, dokończyłabym jeszcze kilka spraw. Mam wyrzuty sumienia oraz zamiar zajrzenia na kilka godzin do eksroboty w weekend. Chyba jestem nienormalna :oops:

Dałam Busiaczce jej ulubionego Gourmeta, wygoniłam z sypialni wszystkich złodziei... i też nie chce :(

Wielbłądzio

Post » Pt lip 31, 2009 21:24

Adrianapl pisze:a okres szefa w Paryzu rozbawil mnie do lez :mrgreen:

Mnie (i nie tylko mnie) wtedy również, ale jeśli chwilę dłużej pomyśleć... Dostałam tego maila niestety tylko jako DW, nie miałam szans poprawić, poszedł od razu do francuskich, węgierskich, włoskich i jakichś tam chyba jeszcze wspólników. Owszem, ci inni nienativi też czasami robili jakieś drobne błędy, ale prawie wyłącznie bardzo drobne (literówki, przyimki itp.), tymczasem Polak: :rudolf: ... Zazwyczaj miewałam problem już na poziomie wyłowienia jakiegokolwiek sensu tego, co trafiało do mnie - napisane przez pana M. po 'angielsku'- do korekty, z tekstami polskojęzycznymi bywało zresztą często podobnie :wink:

Wielbłądzio

Post » Pt lip 31, 2009 21:35

Dobry wieczór i dobranoc. :wink:

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Sob sie 01, 2009 6:29

Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob sie 01, 2009 13:19

Dzień dobry :D

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Nie sie 02, 2009 5:27

Dzień dobry :D , wyjątkowo o szalonej jak dla mnie porze :roll:

Wczoraj nie dałam rady dowlec się do kompa. Leżałam przez cały dzień jak betka, z przerwą na wstanie i prawie natychmiastowe zasłabnięcie :( Ojciec mówi, że najwyższa pora dać się zamknąć do szpitala na wszelkie możliwe badania - taaa, a wtedy z pewnością on będzie czule zajmował się Padalcami :twisted: ...
Ale prawdę mówiąc, coraz bardziej się boję. Niekoniecznie o swoje zdrowie, tylko o Dranie - co z nimi będzie, jeśli np. właśnie wyląduję w szpitalu albo kiedy wszyscy diabli jednak się o mnie upomną :roll: :(

Busiunia je coraz mniej, dosłownie pojedyncze chrupki :(
Patrzę na te wszystkie spasione padalce z dużego pokoju, a potem idę do niej i widzę moją malutką zrudziałą chudzinę z zapadniętymi bokami :cry: ... Dzisiaj zacznę już chyba dawać jej ten steryd polecony przez panią wetkę od szczepień, nie ma na co czekać :(

Pluplinek, korzystając z mojej wczorajszej bezsilności, wytarzał się cały w wysypanych przez siebie z pudełka dojrzałych malinach :roll: A potem znalazł sobie nową zabawę: skakanie z rozpędu na rozstawioną metalową klatkę - bo poruszana wydaje takie fajne odgłosy :twisted: ...
Czy ktoś ze zgromadzonych ;) śmiałby jeszcze zaprzeczyć faktowi, że to urocze zwierzątko naprawdę jest kretynem???
Dzisiaj spróbuję oswoić któryś z programów do zdjęć. Ale za efekty nie ręczę: w niektórych dziedzinach jestem zupełnie jak Piopluś :roll:

PS. Właśnie zauważyłam, że pomysł wskakiwania z rozpędu na klatkę spodobał się też bardzo Obini :roll: A nie mówiłam, że towarzystwo tego kociego idioty może fatalnie na nią wpływać :crying: ...

Wielbłądzio

Post » Nie sie 02, 2009 6:53

No cóż..kto z kim przystaje.. :twisted: :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie sie 02, 2009 6:56

Ale podobno kobiety są mądrzejsze... :roll:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]