maincoonkowa szylkretka, pingwinki, tricolorki i dymne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 29, 2009 22:21 maincoonkowa szylkretka, pingwinki, tricolorki i dymne

3 miesięczna Alienka... - na tymczasie z dymnym braciszkiem u Mirii http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98879
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-------------------------------------------------------------------------------------

Maszka - rozczulająca maleńka pingwinka - znalazła domek

Maszka jest przepiękną spokojną pingwinkową panienką. Została znaleziona przy jednym z supermarketów. Jak się tam znalazła, wie tylko ona.
Miała koci katar i połamaną miednicę. Maszka ma jednak bardzo silną wolę życia i bardzo chciała wrócić do zdrowia. Obecnie koci katar poszedł w niepamięć, a miednica pięknie się zrasta.
Obecnie Maszka ma ok. 12 tygodni i biega po domu tymczasowym wraz z innymi kotami. Na razie ma zakaz wskakiwania na meble i drapak, któremu się grzecznie podporządkowuje (zazwyczaj;)), jednak już niedługo będzie mogła śmigać bez ograniczeń:)
Maszka jest koteczką spokojną i trochę nieśmiałą w stosunku do ludzi. Jednak chętnie poddaje się pieszczotom i przepięknie przy tym mruczy. Maszka absolutnie kocha koty:)
Bezproblemowo korzysta z kuwety i drapaka.
Maszka szuka domu, w którym jest już kot - z racji wieku oraz swojego towarzyskiego charakteru, nie nadaje się na jedynaka. Chętnie da się zabrać do domu z inny z ogłaszanych przeze mnie kotów – zaprzyjaźniła się z Blanką i Rupertem:)

Odrobaczenie: tak
Szczepienie: tak
Sterylizacja: nie
Inne koty: bardzo przyjazny
Kuweta: 100% tak (także kuweta kryta)
Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Blanka - delikatna namolna wariatka :twisted: - domek czeka, a my leczymy Blanusię, która nagle zachorowała:(
Blanka, wraz z 4 swojego rodzeństwa wprost z rowu, spod krzaczka trafiła do mojego domu...
Od początku była znacznie grzeczniejsza i spokojniejsza od zwariowanego rodzeństwa. Już po dwóch dniach ujawniła swoje życiowe priorytety: ludzie, koty i żarełko... potem długo długo nic :twisted:

Blanusia uwielbia pieszczoty. Sama przychodzi na mizianki i głośno się ich domaga jeśli głaszcze się innego kota zamiast niej :wink: Blanka kocha też inne koty - kiedy one mruczą, ona także od razu włącza traktorek. Blanka ugniata :twisted: - co ciekawe ugniata zarówno ludzi, jak i koty :twisted:
Blanka ma jedną wadę - musi, a właściwie MUSI, spróbować wszystkiego co je człowiek - kawy z mlekiem, fantazji z wiśniami, słonych paluszków, a także skorupki od pistacji - choć polizać MUSI. Z tego względu jest kotem specjalnej troski i trzeba przed nią różne rzeczy chować :twisted:
Nie ukrywam, że Blanka jest wg mnie kotem niezwykłym takie 2w1 :oops: - przylepa i wariatka, rozczulająca i zabawna, grzeczna i pyskata :wink:
Blanusia szuka domu, w którym jest już kot - z racji wieku oraz swojego towarzyskiego charakteru, nie nadaje się na jedynaka. Chętnie da się zabrać do domu z innym z ogłaszanych przeze mnie kotów – zaprzyjaźniła się z Maszką i Rupertem:)

Szczepienie: tak
Inne koty: bardzo przyjazna
Psy: nie sprawdzono
Kuweta: 100% tak (także kryta)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dlaczego Blanka jest kotem niezwykłym?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miłka - milusia i malusia - - znalazła domek

Wczoraj urządziłyśmy z Anastasią łapankę :). czyli wzięłyśmy koteczkę na ręce i zapakowałyśmy do transporterka :)
Okazało się, że maluch wsiąkł... Anastasia zostawiła swój nr telefonu, w razie gdyby maluszek się odnalazł.

Dzięki uprzejmości Anastasii mała została odpchlona i odrobaczona.

Dziś tri przyjechała ze mną do Pruszkowa i jest 7 kotem w moim domu...
Jest absolutnie obłędna. Grzeczna, spokojna, miziasta do bólu. Koty na razie ignoruje. Na widok człowieka od razu wybiega z transporterka i się łasi. Wcina chrupki.

Dostała na imię Miłka - myślę, że to imię najlepiej oddaje cały jej charakter i nastawienie do ludzi.

Wczoraj w Pobiedziskach...
Obrazek Obrazek Obrazek

Dziś u mnie na tymczasie...
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Taka jestem malutka:)
Obrazek

Pędzelek - maluch o rozbrajającym charakterze:) - znalazł dom

Pędzelek miał dom… przez 2 dni. Potem okazało się, że osoba, która go wzięła od ludzi z domu, ma alergię, a jej współlokator nie życzy sobie kota w domu… Byli właściciele przyjąć go nie chcieli, więc kot trafił do starszej panie dokarmiającej koty (kociak miał zostać wyrzucony na ulicę i pani się ulitowała i wzięła go do czasu znalezienia domu na stałe). Tak właśnie Pędzelek, w wieku zaledwie 6 tygodni stracił swój dom…
Obecnie Pędzelek ma 8 tygodni. Jest rozkosznym maluchem, który nade wszystko uwielbia pieszczoty i zabawę. Sam przychodzi na mizianki do opiekuna, chętnie bawi się z innymi kotami oraz psami. W domu tymczasowym rozkochał w sobie wszystkie stworzenia:)
Pędzelek oprócz pieszczot uwielbia zabawy. Do zabawy może służyć zarówno piłeczka, zmięta kartka papieru, jak i długopis lub okulary:)
Pędzelek szuka domu, w którym jest już kot - z racji wieku oraz swojego towarzyskiego charakteru, nie nadaje się na jedynaka.

Szczepienie: nie
Inne koty: bardzo przyjazny
Psy: przyjazny
Kuweta: 100% tak
Obrazek

Puśka - szylkretowa maincoonowa przylepka - znalazła dom

Pusia przybłąkała się do pani dokarmiającej koty. Sama wyprosiła sobie dom tymczasowy i szansę na przeżycie na osiedlu samo-wyprowadzających się agresywnych psów.
Pusia jest długowłosą szylkretową panienką. Jest zdrowa i bardzo przyjazna w stosunku do ludzi. Jest mieszanką z main coonem.
W nowym domu od razu czuje się jak u siebie. Chętnie zaczepia inne koty do zabawy, choć na dorosłe początkowo syczy…
Puśka to żywe srebro:) Uwielbia dwie rzeczy: mizianki i szalone zabawy:)
Puśka chętnie trafi do domu z innym małym kotem .

Szczepienie: nie
Sterylizacja: tak
Inne koty: przyjazna
Psy: nie sprawdzono
Kuweta: 100% tak
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sie 25, 2009 10:57 przez orchidka, łącznie edytowano 5 razy

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Śro lip 29, 2009 22:24

Puśka jest cudowna !

ale urzekł mnie najbardziej pędzelek ! te spojrzenie,i czy to wina aparatu czy on ma rożnokolorowe oczy? 8O
2 psy,kot i Ja :)
Atos,Kora i Vitanii :)

anecioreczek

Od: Nie sie 27, 2006 13:33

Post » Śro lip 29, 2009 22:29

Maszka :1luvu:

Pędzelek też uroczy :)
Obrazek
Misza&Lusia
viewtopic.php?f=13&t=93375 <- Koty od Kaprys2004

mysh84

Od: Pon sty 05, 2009 13:36

Post » Pt lip 31, 2009 9:02

anecioreczek pisze:Puśka jest cudowna !

ale urzekł mnie najbardziej pędzelek ! te spojrzenie,i czy to wina aparatu czy on ma rożnokolorowe oczy? 8O

To zdecydowanie wina aparatu. Zdjęcia robione wieczorem i z flashem, a dziewczyna... cóż z takim ADHD nie ma raczej szans na zostanie fotomodelką. To najlepsze zdjęcie, a nijak nie oddaje jej urody :roll:

orchidka

Post » Pt lip 31, 2009 9:17

PĘDZELEK :1luvu:

pysio do zacałowania :D

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pt lip 31, 2009 9:49

piccolo pisze:PĘDZELEK :1luvu:

pysio do zacałowania :D

To fakt :) I do tego bardzo chętnie daje się całować :) Nawet sam się pcha na człowieka :roll:

orchidka

Post » Pt lip 31, 2009 9:49

pędzelek jest cudowny!
Na pewno szybciutko znajdzie domek, bo jak się na niego patrzy to nie moża przestać.
Zakochałam się zupełnie

hania.k

Od: Czw gru 20, 2007 9:24

Post » Pt lip 31, 2009 9:55

Modelka w trakcie oblucji upiększających :twisted:
Obrazek

orchidka

Post » Pt lip 31, 2009 9:59

Pędzelek czadowy :D A Pusia :1luvu:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt lip 31, 2009 11:50

To zdjęcie oddaje doskonale charakter Maszki... spokojna, nieśmiała i nie przeszkadzająca nikomu :) Nawet jak się przychodzi poprzytulać do innego kota to podchodzi "z pewną taką nieśmiałością" i sprawdza najpierw czy ów kot się zgadza na jej przytulanie...
Rozczulająca jest :1luvu:

Obrazek

orchidka

Post » Pt lip 31, 2009 12:54

Maszka ma taki kochany wyraz pyszczka i zawsze pytające spojrzenie :)
Pozostałe też piękne- kciuki za domki :) I Blanka-taka delikatna koteczka :roll:
http://www.afn.pl/... zajrzyj....

Tulula

Od: Pt paź 06, 2006 9:56

Post » Pt lip 31, 2009 13:12

Puśka!! :1luvu: :love: :1luvu:
Szylkretowa MCO to moje marzenie!!!
Łomatko jak ja bym chciała taką kotkę... Cud natury!!!

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt lip 31, 2009 13:15

seidhee pisze:Puśka!! :1luvu: :love: :1luvu:

nioooo Puska jest boska :love:

ja tyż marze o takiej szylkrecie :1luvu:
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Pt lip 31, 2009 14:24

Śliczne koty :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Seadramon

Od: Pt maja 02, 2008 20:58

Post » Sob sie 01, 2009 23:42

seidhee pisze:Puśka!! :1luvu: :love: :1luvu:

Pewnie zaraz narażę się na jakieś gromy, ale szylkretki wg mnie to brzydale okropne :roll:
Takie czarne jak smoła albo pingwinkowe koty to jest coś... Dymne też są śliczne, ale szylkretki!?... fuj! :wink:

orchidka

[następna]